Czy nie sądzicie ,że jedynm konretem wczorajszej debaty to...

Czy nie sądzicie ,że jedynm konretem wczorajszej debaty to BRAK KONKRETÓW? Wszyscy leją wodę zapominając ,że w tym roku jest jej nadmiar.O mnimum socjalnym(zapis w traktacie) ,które już powinno obowiązywać w Polsce zapomnieli ,a to jest podstawa polityki prorodzinnej w krajach starej unii.

3 komentarze

zbuntowany_kaloryfer

Czasem odnoszę wrażenie, że niektórzy ludzie zapominają, że to nie wybory do parlamentu, a prezydenckie. Więc przypominam, że to nie w gestii prezydenta leży uchwalanie ustaw. Prezydent natomiast może skutecznie sabotować i utrudniać pracę rządu vetując wszystkie ustawy, niemieszczące się w jego ciasnym, ksenofobicznym umyśle. Tak jak to właśnie ma zamiar robić Brat Mniejszy;). I gdyby wygrał znów, będziemy mieli sytuację patową, podobnie jak przed 10 kwietnia. I znów notowania społeczne konusa będą spadały na łeb na szyje. Nie pamiętacie jak miał 80-90 % w rankingach typu "jakiemu politykowi najbardziej nie ufam? Wtedy wielu oprzytomnieje po kilku wybitnie kompromitujących Polskę decyzjach czy innych działaniach i zada sobie pytanie "co ja qwa zrobiłem/am??
Więc w związku z tym, że już niedługo chwarny dzień, ci którzy zmienili orientację polityczną 10 kwietnia, być może powinni zadać sobie pytanie takie jak: "czy rozsądne jest kierowanie się emocjami w tak ważnej sprawie? Może jednak warto oddzielić żałobę od sytuacji na scenie politycznej.

Do zagorzałych zwolenników Napieralskiego, w związku z tym, że widziałem już tu wpisy informujące o głosowaniu na tego kandydata. Wiecie, gdyby sondaże wskazywały 7-8% poparcia dla JAKIEGOKOLWIEK kandydata - w tym dla Komorowskiego, którego popieram - nie głosowałbym na niego. Wtedy logiczne byłoby zagłosowanie na Napieralskiego, choć nie zgadzam się z 90% tego, co ten facet mówi. Jednak lepszy tępy, mało wyrazisty, żelbetowy kloc, niż Kaczok - szalony fanatyk, wizjoner, który byłby gotów spalić kraj w imię realizacji własnych chorych wizji. Tak, oddałbym głos na Napieralskiego, bo przynajmniej mam pewność (no, w miarę;), że nie wpadnie któregoś pięknego dnia na pomysł wypowiedzenia wojny Białorusi (uzasadnienie? konfiskata laptopa Angelice Borys hehe), albo że jakiegoś dnia występujemy z UE (uzasadnienie? zawsze się znajdzie: w Holandii można ćpać, a pedzie mogą zawierać śluby;). U fanatyka i wizjonera posiadającego władzę możliwe jest praktycznie wszystko. Jako pragmatyk i realista dokonałbym takiego właśnie smutnego i obrzydliwego dla mnie wyboru (czyli Napieralskiego) - zdając sobie sprawę, że oddanie głosu na mojego faworyta to zmarnowanie tegoż głosu. Zastanówcie się zatem czy chcielibyście rządów Brata Mniejszego. Może warto spojrzeć na dokonywany wybór właśnie z tej perspektywy..?
Niektórzy może zarzucą mi, że JK się zmienił. Prędzej uwierzę, że Marilyn Monroe żyje i mieszka z Elvisem w jakiejś republice bananowej niż w zmianę Kaczyńskiego;)

0 0
ID:15710

Oliwia

Przypominam, ze to przezydent jest odpowiedzialny za sytuacje w kraju. To on nadaje kierunek polytyki. Jezeli ma byc to tylko marionetka to wybory sa niepotrzebne.

0 0
ID:15714

Prawda

Sznurki prowadza do cudotwórcy ...

0 0
ID:15731

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA