UWAGA!! W samo południe na Pl.Wolnosci PISuary rozbiły...

UWAGA!! W samo południe na Pl.Wolnosci PISuary rozbiły czerwony namiot-ciekawe czy mają na to zezwolenie.

13 komentarzy

Stacha

Dlaczego czerwony? Czyżby dla zmylenia przeciwnika?

1 0
ID:15751

zbuntowany_kaloryfer

Chcieli mnie agitować, kiedy przechodziłem. Już chyba na bardziej nieodpowiedniego typa nie mogli trafić hehe;)

0 0
ID:15754

pamar

@ zbuntowany_kaloryfer
Nie opowiadaj głupstw, właśnie wróciłem z miasta. Przechodziłem przez Pl. Wolności i widziałem ten namiot, o żadnym agitowaniu nie ma mowy, podchodzi kto chce i oddaje swój głos/podpis nawet pewnie nie wiesz w jakiej sprawie! Otóż jest to akcja zbierania podpisów w sprawie budowy drugiej tamy i bezpłatnych studiów.

@ ~Stacha
Czy Ty wiesz z jakich kolorów składa się polska flaga? I co te kolory znaczą?

Z autorem POstu dyskutować nie zamierzam, reprezentuje za niski POziom merytoryczny.

0 0
ID:15759

zbuntowany_kaloryfer

1. Agitacja to agitacja niezależnie w jaki sposób jest prowadzona.
2. Za odpłatnością studiów jestem. Za odpłatnością PEWNYCH KONKRETNYCH kierunków. Dlaczego pewnych tylko? Bo są zawody strasznie deficytowe na rynku pracy. Z drugiej natomiast strony istnieją kierunki studiów, na których nauka już w momencie jej podejmowania czyni delikwenta przyszłym trwale bezrobotnym. Albo pracującym w nieswoim zawodzie jako niewykwalifikowany fizol. Więc odpłatność za te maszynki do produkcji bezrobotnych zmusi ludzi do studiowania (jeżeli tylko chcą) na kierunkach, które pozwolą uniknąć w przyszłości dramatów, cierpień, a da szansę na zdobycie potrzebnego na rynku, konkretnego zawodu (mam tu na myśli pewne kierunki techniczne). Więc to dla dobra ludzi - patrząc perspektywicznie! Zresztą praktyki takie od x czasu stosowane są w innych krajach z dużym powodzeniem.
Oczywiście na kierunkach po ukończeniu których roi się od bezrobotnych też powinny być miejsca bezpłatne - np. dla 5 kandydatów. Wyłonionych 5 najlepszych. Reszta powinna płacić. Bo po cholerę na rynku pracy co roku np. 50 nowych absolwentów administracji z których 90% będzie figurowała w PUP?
Ps. Pamar, dlaczego retoryka zwolenników pIs jest zawsze taka agresywna? Nie dość, że agresywna, to jeszcze ta nieustanna nadinterpretacja faktów i niechęć do pogłębionej analizy. Smutne to...

0 0
ID:15761

Stacha do Pamara

Jestem Polką, znam nawet słowa hymnu a to ,że czarne jest czarne a białe jest białe to oczywista oczywistość. Dla PISuarów każda okazja jest dobra aby zaistnieć.Szkoda,że nie zbierali datków dla Ojca R.

0 0
ID:15762

kolo

Samo ustawienie tego namiotu to prowokacja,a zbieranie pod pis-ów pod petycjami nie mającymi żadnego znaczenia to tak jak potwierdzanie że czarne jest czarne.

0 0
ID:15764

rolnik

Jest wielka różnica pomiędzy złodziejami a złodziejami.

0 0
ID:15770

Mateusz

A niech tam sobie siedzą ile im się uda. Mnie nie przeszkadzają.

0 0
ID:15777

POdobno

Niedaleko ma stanac platforma z innym namiotem ,a wtym namiocie maja miec miejsce ...CUDA ..szukają ,,dobrawolców''do tej sztuki...

0 0
ID:15782

rolnik

Bronka a może Zboni Cię przewalił!

0 0
ID:15790

seven.

Ja im tam nie wierzę w jakim celu zbierają oni te podpisy.
Może się później okazać że podpisałeś protest przeciwko wyrokowi sądu skazującego Jarka za kłamstwo albo że jesteś za powołaniem międzynarodowej komisji w sprawie katastrofy smoleńskiej.

0 0
ID:15793

jp

jak pis to zawsze smród

0 0
ID:15831

Gorzka prawda

Unia europejska gani Tuska za odsdtąpienie (nicnierobienie)od programu antypowodziowego .Od 3 lat powinien ten program w Polsce funkcjonować .Grozi nam z tego powodu zaniżenie pomocy unijnej dla powodzian -i kto tu okłamuje Polaków ?

0 0
ID:15836

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA