Przed niedzielną debatą zwolennicy PiS-u przed budynkiem...

Przed niedzielną debatą zwolennicy PiS-u przed budynkiem TVP śpiewali piosenkę Johna Lennona "Give Peace A Chance" co po polsku (oczywiście z przymrużeniem oka) można zapisać "Giv pis a czens" co w wolnym tłumaczeniu można zapodać "Dajcie PiS(owi) szanse". Ktoś POwie, że oni już raz mieli szansę, ale któż z nas miał pełne rozeznanie po "pierwszym razie"?

7 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

Tak, od niedzieli mamy nową frakcję w pIs: HiPiS hehehe!

Ps. Widzieliście Kamińskiego jak wygląda?? Ale jaja! Przed chwilą pokazywali w "Szkle kontaktowym". To się nazywa "zemsta fryzjera". I kosmetyczki chyba też. Spisek!;))

0 0
ID:16081

zbuntowany_kaloryfer

I jeszcze jedno pamar. Napisałeś: "Ktoś POwie, że oni już raz mieli szansę, ale któż z nas miał pełne rozeznanie po "pierwszym razie". Co to ma znaczyć? Że Polska i Polacy mają być poligonem doświadczalnym dla tych dziwadeł z pIs? Może Ciebie stać na kolejne lata zmarnowane przez tę patologiczną formację, ale nie każdy ma ochotę i czas pozwalać sobie na takie "luksusy".

0 0
ID:16082

pamar

@ zbuntowany_kaloryfer
Jeśli dla Ciebie ruch hippisowski jest polem do drwin i obrażania, to nie masz pojęcia kto to jest hippis! Happening jaki zorganizowali zwolennicy PiS w połączeniu z piosenką J.Lennona miał na celu -bynajmniej ja tak odebrałem- pokazanie spokojnej, bez-agresywnej "rywalizacji w debacie". Wyśmiewając to, wyśmiałeś i potraktowałeś po swojemu tysiące, jeśli nie miliony ludzi na całym świecie. Co do programu "Szkło kontaktowe" to nawet nie będę się wypowiadał, szkoda energii na stukanie w klawiaturę. Moje ostatnie zdanie, do którego się odniosłeś w drugiej części, miało być czymś w rodzaju dowcipu, ale Ty oczywiście podchwyciłeś to i "zniekształcając" moją wypowiedź zacząłeś siać propagandę. Ciebie, który w najbliższej rodzinie ma lekarza (jak sam określiłeś: Pani Kaloryferowa) nie stać było na "luksusy"? Dlaczego? Czyżby ów doktor był słabej profesji czy kiepskiej reputacji? Czy może obawa przed sprawiedliwością nie pozwalała na przyjmowanie dowodów wdzięczności sprawiła aż takie zubożenie? I na koniec: znowu POwróciłeś do prostackiego języka (cyt.: "dziwadeł z pIs", "tę patologiczną formację"), jeśli tak ma toczyć się autobus o nazwie dyskusja, to ja wysiadam. Nie zamierzam już odpowiadać na Twoje posty, jeśli nie dopuścisz do siebie myśli, że istnieją też ludzie którzy mają PRAWO myśleć inaczej niż Ty.
Bywaj zdrów.

0 0
ID:16087

zbuntowany_kaloryfer

Obraziłem ruch hipisowski? To jakiś żart chyba. Moja opinia jest tylko przytykiem do błazenady posłów pIs, do ich przebierania się w owcze skóry. Może są tacy, którzy dali się nabrać na ich przebieranki i sztuczne, wyreżyserowane pozy, ale ja do nich nie należę. Pis i "dzieci kwiaty" - żenujące. Zgoliliby się lepiej na łyso, ubrali flyersy z naszywką "Polska dla Polaków" i wykrzykiwali "Oi!", przynajmniej byliby prawdziwi.Członkowie formacji o totalitarnych ciągotach przebierają się w hippisowskie wdzianka. Co za porażka, co za pozerstwo.
Ps. Nie musisz mitologizować w czarnych barwach środowiska lekarskiego. Zakładam, że nie znasz tych realiów, a tylko powtarzasz utarte, obiegowe i najczęściej mocno przesadzone opinie niezorientowanych w temacie. Co do "kiepskich" specjalizacji: nie ma takich. Są tylko specjalizacje przynoszące dochód większy lub mniejszy. Ale tak jest w każdym zawodzie;)
Ps. Przepraszam za - jak to ująłeś - "obrażanie" (w tym obrażanie "milionów"). Nie wiedziałem, że jesteś tak wrażliwy i delikatny. Teraz już wiem, więc pokornie proszę o wybaczenie;)

0 0
ID:16089

argh

Dzisiejsza błazenada (czyt. konferencja) pisu to żenada do tego stopnia, że zdzierżyłem całe 40 sekund. I jak pomyślę, że ten biedny i mało inteligentny motłoch ma wbijaną taką herezję w ciasne umysły to nic dziwnego, że młodzi chcą uciekać jak najdalej od tego chorego systemu.

I jeśli mi ktoś nadal będzie usiłował wmówić, że te paździerzowe żarty to ma być polityka bez skakania sobie do oczu to naprawdę przytulę i zadzwonię po kogoś z kaftanikiem.

0 0
ID:16092

Rocky

Tylko ślepy, albo z obsuniętym na oczy beretem, nie widzi że to wszystko gra. Desperacja tej formacji paramilitarnej sięga granic przyzwoitości. Tylko patrzeć jak PiSowczyki przybiorą kolejne barwy - teraz będzie akcja "my kochamy pokój a Komor zły". Rozpędzili trumnę i zmierzają do mety, a taktyka jest taka, byle by nie dać się sprowokować (zdemaskować). Już widzę prezydenta Jareczka śpiewającego hipisowskie piosenki i wespół z kościołem (a co najmniej specjalistą od pijaru Rydzykiem) kochającego wszystkich ludzi ;D

0 0
ID:16095

gra jest po obu stronach

0 0
ID:16142

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA