Patrzę tak na włocławską lewiznę i myślę sobie, że ci...

Patrzę tak na włocławską lewiznę i myślę sobie, że ci nadęci ludzie strasznie się męczą w swoich rolach, minęli się z powołaniem. Taki na przykład Chudy, nadęty pan w wieku zawałowym, w sam raz pasuje na sprzedawcę w mięsnym. Swoimi głodnymi kawałkami mógłby zadbane czterdziestki zarywać. A ten kominiarz, z miejskiego zakładu produkcji konferencji prasowych, to przecież jak się patrzy akwizytor. Już ponad 100 razy przypominał nam o wiekopomnych inwestycjach wielkiego budowniczego, to znaczy Miłej i Węglowej. Ileż to odkurzaczy mógłby sprzedać przy takim zacięciu do powtarzania się. O, a taka skrzecząca pani z kręgu gospodyń miejskich, to powinna jakiś stragan na 3 Maja otworzyć, tam by mogła pleść sobie do woli. Ludzie, ludzie, krzywdę sobie i innym robicie, znajdźcie sobie jakieś porządne zajęcie, a porządnych włocławian swoimi chorymi ideami nie uszczęśliwiajcie.

4 komentarze

kortyzol

Popieram!

0 0
ID:16178

wyborca

A ja patrzę tak na księży kat. i mam takie skojarzenia co do nich . Co te Pasi-Brzuchy mogły by robić w normalnym życiu?

0 0
ID:16184

Gratulacje

Tylko że wielu młodych mieszkańców Włocławka z pewnością nie rozszyfruje tych ,,zapajęczonych''aktywistów z minionej epoki .Tym bardziej ,że przefarbowali resztki włosów.Warto, więc podać ich cechy identyfikacyjne ...

0 0
ID:16186

Onufry

A po czym poznać porządnego Włocławianina? Nawet w pisie takich nie mają.

0 0
ID:16189

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA