Spółdzielnia Mieszkaniowa Południe wywiesiła na klatkach...

Spółdzielnia Mieszkaniowa Południe wywiesiła na klatkach schodowych ogłoszenie zabraniające wywieszać kwiatów w skrzynkach na zewnętrznej stronie balkonów. Podobno woda cieknaca ze skrzynek niszczy elewacje budynków i zalewa siąsiadów. Na całym ŚWIECI kwiaty balkonowe sa odzobą betonowych osiedli. Czy my cofamy się z estetyką na samo dno. Czy ozdobą mojego osiedla są psie kupy wysoka trawa już kwitnąca i dałagan . Od wielu lat przed naszymi oknami nikt nie kosi trawy bo SMP i Przychodnia nie mogą dojść do porozumienia czy jest teren do pielęgnacji . Może SMP tym powinna się zainteresować. My chcemy mieć czyste i estetyczne osiedle a nie smentny kawałek brudnego i zaniedbanego osiedla. Pozdrawiam Tych którzy kochają kwiaty .

18 komentarzy

Ewa Wysocka

Kocham kwiaty, ale wpienia mnie gdy co wieczór z czwartego piętra leci mi woda na głowę. Pozdrawiam kochających kwiaty, którzy podlewają je z umiarem

0 0
ID:16254

sd

Chyba to żart ze strony "Południa". Niech lepiej zajmą sie podlewaniem krzewów, ponieważ nawet akacje (drzewo rosnące także w Afryce)już nie wytrzymuja tych teperatur. Druga rzecz dlaczego nie ma ławek na ciągach komunikacyjnych , takich porządnych z oparciem jak chocby w tak umiłowanym i słusznie przez włocławian Toruniu. U nas zawsze musi być prowizorka i nieudolne naśladownictwo ot taka mentalność.

0 0
ID:16256

Ron

I ja także popieram taki pomysł. Szlak mnie trafia jak mam notorycznie zabłocony balkon przez przelewającą sąsiadkę. A jak widzę pranie ubabrane po raz któryś, czy wietrzącą się pościel w kropki to jasny szlak mnie trafia. Czemu ktoś nie pomyśli o skutkach swojego postępowania i leje wodę jak na pole. A naprawdę nie chcę być złośliwym sąsiadem i złoszczę się bez skarg w spółdzielni itp.

0 0
ID:16258

vist

Stary/Stara ! ja mieszkam w innym rejonie miasta i PROBLEMY TWOJEGO ZAMIESZKIWANIA NA POŁUDNIU MNIE NIE INTERESUJĄ .Masz kłopot to idż do administracji swojej spółdzielni, jak nie wystarczy to dotrzyj do Zarządu albo Rady Nadzorczej . To tam jest miejsce załatwiania wszystkich spraw członkowskich i innych ,związanych z zamieszkiwaniem.Ta uwaga dotyczy również innych przedziwnych " członków i członkiń / zwanych spółdzielcami /, wykrzykujących na swoje spółdzielnie na forum a nawet w lokalnej prasie.Jesteście ich cząstką i macie swoje miejsca załatwiania spraw spółdzielczych i macie instrumenty prawne aby dochodzić swoich racji , a nie musicie absorbować innych osób jakże odległymi i czasami banalnymi problemami.
Mnie naprawdę nie interesuje co na obiad jadł przeciętny włocławianin z południa czy z północy.Dajcie sobie na wstrzymanie.A jak nie potraficie , to idzcie się pienić do sądu jak na " polaka-rodaka " przystało.Amen.

0 0
ID:16262

Akant

Ta informacja również zbulwersowała i mnie,ale nie chodzi o kwiaty mój blok jest po remoncie słynnych odnowionych elewacji balkonowych i nie tylko.Ta "wspaniała" firma ,która to robiła zakładała okapniki jak się okazało są one węższe od tych starych i podobno są to normy tylko nie wiem przez kogo ustalone.W czym rzecz teraz woda będzie się lała nie tylko na głowę od sąsiadów,ale nawet na tą nową pomalowaną płytę.Podobno tam gdzie zbijano płytki należy polewać wodą,żeby wiązał się cement no i jak się polewa to ta brudna woda leje się sąsiadom na głowę i na płytę.Po rozmowie z panem ze SMP stwierdzam,że te normy są do .......Pozdrawiam wszystkich,którzy mają ten sam problem.

0 0
ID:16263

RYBUS

Normy są dobre tylko kadra techniczna nie potrafi wyegzekwować należycie wykonanych robót.Jaki Zarząd i Rada Nadzorcza tacy pracownicy.Słyszałam że działem kieruje ogrodnik ale jaja...

0 0
ID:16265

Batman

Te visit to po cholere tu włazisz i czytasz? Trzeba było wyskoczyć z tego postu jak cię znudził na wstępie, a nie marnujesz swój czas na komentaż. BLA bla wykonałęś bo co, się nudzisz? Zapodaj jakiś konkretny temat do dyskusji a nie pchaj sie do rozmów osób zainteresowanych aby się wypowiedzieć.

0 0
ID:16268

pamar

Otóż to ~Batman, otóż to!!!

0 0
ID:16271

vist

Batman kojarzył mi się zawsze z człowiekiem inteligentnym i kulturalnym . Natomiast Ty , mięśniakiem typus vulgaris .

0 0
ID:16272

Rudzielec

Jaki jeszcze genialny pomysł przyjdzie do głowy Prezesowi Południa. Ostatnio chciał przy Arentowicza plac zabaw zlikwidować, by za bezcen sprzedać działkę, teraz kwiaty mu przeszkadzają. On niech lepiej jedzie naprawiać basen w Lubrańcu, bo to chyba do dziś mu nie wyszło.

0 0
ID:16275

kortyzol

Dziękujcie Socjalizmowi/komunie/ cieszcie się ,że macie takie mieszkania jakie macie, bo za Solidarność byście w wyrytych norach żyli.I tak już niektórzy mieszkają w trzy pokolenia i nawet zabawić nie mogą.Dalej głosujcie na insekty z PO i PiS.Hahaha

0 0
ID:16276

kościelny

Precz z komuną!!!!!!!!!!!!!!!

0 0
ID:16277

full

W Niemczech podobny problem został rozwiązany przez instalowanie pod płytą balkonów zadaszeń z blachy.

0 0
ID:16281

REX

Odwołać radę i prezesa sm południe.Oni nic nie wnoszą w życie mieszkańców tylko szkodzą i biorą duże pieniądze za nic.

0 0
ID:16282

Anioł

REX - nie ujadaj po próżnicy.W tym miejscu nie odwołasz nikogo , najwyżej siebie samego odwołasz np. z urlopu , ze spotkania ...

0 0
ID:16284

kortyzol

Miałem Reksia ale z budą.

0 0
ID:16285

Tytus

ANIOŁ - cz to ty paliłeś głupa w Alternatywach 4. Ale byłeś tuman...

0 0
ID:16295

BOB

kortyzol ta buda to dla ciebie.Dokup jeszcze łańcuch.

0 0
ID:16302

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA