Szanowni Internauci portalu włocławek.info
Pozwoliłem sobie zadać kilka pytań i udzielić jednocześnie na nie odpowiedzi.Trochę na wzór "Wielkiej Gry",którą onegdaj prowadziła Pani Stanisława Ryster w telewizji.
A zatem bez zbędnych przedłużających wywodów pozwolę sobie zacząć.
1.Czy prawdą jest,że Pani Aleksandra Kulińska-która została wybrana dyrektorem Włocławskiego Centrum Kultury należy do Stoważyszenia Obywateli Projekt Włocławek? TAK
2.Czy prawdą jest,że Szanowna Pani była prezesem tego Stowarzyszenia założonego w dn.18.02.2008 roku i zarejestrowanego w Toruńskim Sądzie w dniu 26.08.2008 r.?TAK
3.Czy prawdą jest,że stoważyszenie to współpracuje z Fundacja Batorego oraz Fundacją Ochrony Dziedzictwa Żydowskiego? TAK
4.Czy prawdą jest,że towarzystwo to wystapiło o przyznanie Nagrody Prezydenta miasta Włocławka dla Pani Mirosławy Strojek ? TAK
5.Czy prawda jest,że Pani Mirosława Strojek zajmuje się problematyką włocławskich Żydów prowadząc portal "Żydzi Włocławscy"? TAK
6.Czy prawdą jest,że Pani Mirosława Strojek zatytułowała jeden ze swoich felietonów "U Nas Żydów juz nie ma" ? TAK
5.Czy Prawdą jest,że Pani Mirosława Strojek udzieliła wywiadu w dniu 07.10.2009 roku Panu Tomaszowi Popowskiemu? TAK
6.Czy w tym wywiadzie gloryfikowała i wychwalała odwagę byłego prezydenta Polski Pana Aleksandra Kwaśniewskiego w kwestii przeproszenia w imieniu wszystkich Polaków za jak to Szanowna Pani określiła "rzeż " w Jedwabnem? TAK
7.Czy przeprowadzony z redaktorem Panem Popowskim wywiad ukazał się w internetowym wydaniu "Nasz Włocławek"? TAK
Czy wobec kłamstwa o zamordowaniu Żydów przez Polaków w Jedwabnem a przedstawionym w książce-paszkwilu na Polaków
przez niejakiego Grossa i jednoczesnym nazwaniem tego przez pania Mirosławę Stojak "rzezią" Szanowny Pan Prezydent Andrzej Teodor Pałucki przyzna ta zaszczytną nagrodę?
Niestety w swoim felietonie "U nas Żydów już nie ma" Pani Mirosława Stojak rozmija sie z prawdą.Dobrze wie że są.I ja również to wiem.