A ja mam już dosyć tej szopki "wystawianej" na Krakowskim...

A ja mam już dosyć tej szopki "wystawianej" na Krakowskim Przedmieściu.W/g mnie,Kościół zaczyna tracić autorytet , fanatycy już nie słuchają księży.Dobrze im tak.
Żeby zakończyć to śmieszne i żenujące widowisko , proponuję by Księciu P. , siedzącemu na koniu , odciąć głowę i w to miejsce transplantować jedynie słuszną " głowę wawelską" !!! I wówczas lud boży odetchnie z ulgą a świat wysuszy oczy mokre od łez /ze śmiechu/ , i wszystko wróci do normy.

4 komentarze

a

Jeśli wstęp na "szopkę" był płatny żądaj zwrotu kosztów biletu. Przypuszczam, iż wstęp był zaplanowany i darmowy to zwyczajnie zamiast truć bierz swoje zabawki i do domku spoko loko. Odcinać głowy...gilotyna...rewolucja francuska. Ile tego komunizmu się posiało na tym świecie...

0 0
ID:17786

Pytanie

Nie ze wszystkim się zgadzam ,ale literacka prawda o PANU WÓJCIE I PLEBANIE przez ,,naszych duchowych brzuchatych opiekunów'' została szybko wprowadzona w życie .To im pasuje .Koryto ciągnie jak magnes ,zasłaniając PRZYKAZANIA.

0 0
ID:17787

jarek 3

" a " ,już po raz kolejny zauważam ,że nie rozumiesz tekstu , do którego się odnosisz .Ćwicz czytanie z rozumieniem.
Poza tym masz obsesję "czerwonego" .

0 0
ID:17794

a

jarek 3 a może to Ty masz problemy z interpretacją moich komentarzy? Pojąłem nawet, że jarek 3 to vist. Być może według Ciebie za dużo rozumiem i to jest powód twojego wpisu. Mam nadzieję, że nie jesteś na tej stronie WWW dla utrzymania „poprawności” wypowiedzi myślących inaczej niż Ty.
Obsesje „czerwonego” na tym forum to inni mają. Dziwne, że nie zauważyłeś. Ja natomiast pogardzam totalitaryzmem a to nie tylko kolor czerwony.

0 0
ID:17808

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA