Czy księża katolicy powinni się rozliczać z fiskusem ?

Czy księża katolicy powinni się rozliczać z fiskusem ?

24 komentarze

katolik

oczywiście ze księża powinni się rozliczać mało tego powinni sprzedać swoje dobre auta a kasę ze sprzedaży powinni przekazać np dla powodzian ludzi którzy naprawdę potrzebują pomocy nie mają gdzie spać a tymczasem księża wożą się furami jak mafia... gdzie tu przykazania biednym pomagać

0 0
ID:17826

diablica

oczywiście że księża powinni się rozliczać z fiskusem,ze wszystkich zdzierają kasę,od początku do końca,od chrztu do pogrzebu........a z nikim się nie liczą ,z niczego się nie rozliczają,tak jak oni dobrze w Polsce mają to się w głowie nie mieści.

0 0
ID:17830

A-Z

Do czego to doszlo w polsce - kosciół rzadzi krajem bo rzad musi sie z nimi liczyc, zyja za pieniadze podatnikow choc sami nie placa podatkow, jesli to nie mafia to conajmniej szara strefa, normalnemu czlowiekowi to sie w glowie nie miesci - zlodziejstwo zgodnie z "prawem"

0 0
ID:17834

Bonfilia

Naturalnie że powinni płacić podatki .Księża kat.to armia facetów żerująca na pieniądzach publicznych, a nie dająca nic od siebie . Ta ich pazerność i wypchane brzuchy aż kipi od nich z daleka .

0 0
ID:17839

vox

nie wierzę w rzetelność rozliczania finansowego "czarnych" ,
choćby z tego powodu,że w instytucjach państwowych , w tym i w fiskusie,pracują sami praktykujący /często na pokaz/ katolicy !!!

0 0
ID:17841

a

Listonosz:) Ty płacisz podatki? Płacisz …chcesz czy nie chcesz ale płacisz tak samo jak ja. To dlaczego duchowieństwo ma nie płacić? Ja jestem chrześcijaninem i staram się w dzisiejszym świecie nim pozostać. Krk /kościół rzymsko katolicki/ dawno, dawno temu dołączył do GRUPY TRZYMAJĄCYCH WŁADZĘ - władza to układy i kasa a to nie ma nic wspólnego z Panem Bogiem i Jego pośrednikiem Synem Bożym Jezusem Chrystusem. Ot cała prawda według mnie /oczywiście ktoś może mieć odmienne zdanie/.

0 0
ID:17843

widz25_

Oczywiście!!! Najpierw niech zaczną od rozliczenia swojego czarnego sumienia.

0 0
ID:17845

yes

ci panowie bezwarunkowo powinni się rozliczać z fiskusem , ale dodam jeszcze że też rozliczać się powinni organista , kościelny . Ale ci następni panwie prowadzą oddzielna politykę kościelną , zdzierają nie raz więcej niż ksiądz Kościelny dość że bezczelny do granic przyzwoitości , ludziom w żałobie , tragedii potrafi naubliżać że są pijakami to stać ich na zapłacenie takiej kwoty jaką on sobie życzy , nie na ile ich stać .A on tylko ogranicza się do zapalenia świec przy trumnie , skasuję za tą przyjemność 300zł , czysty zysk .

0 0
ID:17847

emeryt

a czy listonosz płaci podatki od napiwków , które otrzymuje roznosząc renty i emerytury.

0 0
ID:17850

hihihi

emeryt jak zrobi fuchę u sąsiadki , też zapłaci podatek?????????????????????

0 0
ID:17851

listonosz

Listonosz wcale nie musi być listonoszem . A ty emerycie jesteś pewnie księdzem na emeryturze za społeczne pieniądze .

0 0
ID:17852

iluzjon

Zwyczajowo listonoszom przynoszącym przekazy pieniężne daje się napiwek.Jest to zwyczaj rozpowszechniony zwłaszcza wśród starszych osób.Dziś rozwój bankowości,który zmniejszył liczbę napadów na listonoszy odebrał im tę formę możliwości dorobienia.

0 0
ID:17853

szuja

Czytając to co piszecie to fakt ,że Polska to dziwny kraj.Założę się ,że wszyscy na dodatek dajecie na tacę ,chodzicie do kościółka,dzieci chodzą na pewno na religię itd.Przestańcie pieprzyć farmazony bo się na wymioty zbiera.

0 0
ID:17857

logarytm

jakos moja opinia nie przebila sie a nie sadze zeby byla ostra...? jesli juz to prawdziwa. No ale jezeli nie mozna na nie no to nie niech nie placa biedacy... to takie krzywdzace i jak to mozliwe zeby takie pytanie postawic?... 95% to katolicy i wszyscy praktykujacy... biedny kler biedni rolnicy a bogaci rencisci i emeryci... im dolozyc a niech placa a co!

0 0
ID:17859

keypaks

SZUJA TY JAKO JEDYNY SPRAWIEDLIWY NIE PIEPRZYSZ...

0 0
ID:17860

edek

no właśnie Szuja ma rację, nikt wam nie karze być katolikami

0 0
ID:17861

Agreścick

Twoją najczęstszą czynnością, to torsje. Chora jest osoba?

0 0
ID:17862

BIBLIA TYSIĄCLECIA

BIBLII nie czytaliście to chodzicie do Kościoła Rzymskokatolickiego, niewiedza=głupota.

0 0
ID:17865

a

szuja:) ze mną się nie zakładaj /nie lubię hazardu/ i nie zaliczaj mnie do wszystkich bo do kościoła nie chodzę i na tacę nie daję:)
Dokładniej, zgodnie z zasadami logiki: każdy katolik jest chrześcijaninem. ALE nie każdy chrześcijanin jest katolikiem.
Pozdrawiam Cię i nie ładuj wszystkich do jednego worka bo wyjdzie, że jesteś globalistą. Ja jednak sądzę, że nie jesteś:)Ale może się mylę jestem tylko człowiekiem.

0 0
ID:17866

szuja

~a~
Wszystko się zgadza,pisałem statystycznie.Doszło do tego ,że dzieci osób niewierzących też chodzą na religię dla świętego spokoju dziecka i w ten sposób Kościół tez zarabia.

0 0
ID:17871

jp

opodatkować obywateli za wiarę,zobaczymy ilu będzie katolików,prawdopodobnie ok 25% w tym funkcjonariuszy kościoła.

0 0
ID:17873

cool

Nareszcie dobierają się do czarnych-mają składać sprawozdania z otrzymywanych darowizn.Skończą się fikcjne darowizny od pseudobiznesmenów.

0 0
ID:17877

T.

Od wielu lat choruje na depresję, jej przyczyną jest to, że ośmieliłem się zrezygnować z kapłaństwa, środowiska konformistów i mówienia ładnych kłamstw i półprawd zniszczyło mnie, obecnie nie mając zawodu przydatnego w zdrowym świecie podejmuje najgorsze prace, rodzina mnie ciągle obraża i poniża, choć ojciec pracując za komuny wynosił z zakładu wszystko od narzędzi po deski. Nienawidzi innych co myślą inaczej, nienawidzi ludzi co do kościoła nie chodzą co niedziela, nie czyta i nie czytał Biblii, a wymądrza się na jej temat, dyskusja jest żadna, niestety cierpię, choć wiem, że mam rację, religia rzymskokatolicka nie jest nieomylna, oparta jest na kłamstwie i agresji wobec innych osób, ogromna dominacja i koniunkturalizm duchownych jak i tych co chodzą do kościołów, udawanie, że to sprawia, że jest się lepszy od innych itd. Pomijam to co widać, że księża nie żyją zgodnie z tym co głoszą na kazaniach. Czytajcie Biblię, zrozumiecie, że religia jest łatwymi odpowiedziami na nasze pytania, a niestety kłamstwami. To zwodzi ludzi oraz to, że owczy pęd to ogromna siła, bierność to cnota i koniunkturalizm to dar.

0 0
ID:17879

hypatia henot-łyszczyńska

delegalizacja kościola w polsce-czegoś takiego jak kościół nie powinno w ogóle być;cos takiego jak kościół nie powinno w ogóle istnieć;do czasu delegalizacji zero zł,zero groszy od państwa;jedyne pieniądze kościoła powinny być wyłącznie od chodzących do kościoła i dających na tacę;

0 0
ID:25500

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA