" Wysoki przeSądzie " Zanim sprawa pomiędzy...

" Wysoki przeSądzie "

Zanim sprawa pomiędzy przedstawicielem Lewicy i Prawicy znajdzie swój epilog na wokandzie sądowej należy przypomnieć jakie były przyczyny i geneza owych zatargów.

Wszystko zaczęło sie od "Międzynarodówki".Słowa zaczerpnięte z tej pieśni przez Prawicę- "Ruszymy z posad bryłę świata -dziś niczym, jutro wszystkim My" dały przyczynek do rozpoczęcia prac wyburzeniowych przy "obiekcie" z napisem "BAZA".

Wiadomo jaki skutek daje wsadzenie kija w mrowisko z napisem "Lewica".Niestety młody lewicowy szachista Pan Kukucki siadając do symultany z osobami reprezentujacymi prawa strone sceny politycznej Włocławka chyba sie lekko zagalopował.

A może właśnie w tej rozgrywanej pomiedzy Lewicą i Prawicą partii szachowej sam Pan Kukucki stał sie pionkiem poświeconym przez Lewicę.No cóż jeżeli rozpoczyna sie partię gambitem hetmańskim to trzeba pionka poświecić.
Nie ulega wątpliwości,że przygotowana taktyka przez reprezentantów Lewicy nie do konca zostałą dopracowana.
Wprowadzajac grę w fazę środkową fazie rozgrywki nie sprawdzono wszystkich faktów dotyczacych głosowania i obecności (nawet bez podpisania listy-no cóż na biednego nie trafiło to tylko jedne posiedzenie)

Próba oskarżania przez Pana Kukuckiego posła Zbonikowskiego o narażanie na szwank Jego imienia i kierowanie jej z powództwa cywlinego na droge sądową
był gestem nie tyle obrony co gestem rozpaczy.
Z drugiej strony szachownicy niestety tez popełniono błędy.
Bo jeśli nawet podpisu Pana posła Zbonikowskiego na liscie obecności w parlamencie w danym dniu nie było to nie jest to równoznaczne z jego nieobecnością.

Dziwną sprawą jest uzupenianie podpisu post factum na liscie obecności mając świadomość,że było się na posiedzeniu parlamentu.
W rozgrywkach szachowych rangi mistrzów nie cofa sie ruchów.
Chyba,że są to rozgrywki podwórkowe nowicjuszy.Tam za zgodą stron takie ruchy niezdecydowania mogą się przydażyć.
W chwili obecnej ruch na szachownicy należy jednak do Niezawisłego Przesądu.
Ruch H2 na H8 i mat.Tylko kto w tej partii grał czarnymi figurami ?
Cyklista mimo wszystko woli obronę sycylijską.

2 komentarze

zbuntowany_kaloryfer

Witam Szanownego Cyklistę, po powrocie z "wypoczynku letniego", o ile oczywiście można nazwać go letnim hehe. Ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma;)
Wiesz, przez prawie 2 tygodnie nie używałem netu, nie włączyłem tv (bo nie miałem, bo nie chciałem), nie miałem w ręku gazety, a nawet nie posłuchałem radio. I można żyć bez tego shitu. Łazić na spacery można, łapać ryby i mieć czas na wysłuchanie rodziny. Tego brakuje nam, współczesnym "cywilizowanym" ludziom. Okazuje się, że można żyć bez laptoka, bez tv, z jednym telefonem włączonym tylko i wyłącznie na wypadek jakiegoś zagrożenia.
Zagubiliśmy się my, ludzie. I tak miło jest udawać, że wszystko jest ok. Tak trzymać;(

0 0
ID:18274

cyklista-wylogowany

Witam Czcigodnego Zbuntowanego-Kaloryfera.Brakowało Ciebie na forum.Wszyscy stali bywalcy malo pisza.Szanowny Bóm wyemigrował całkowicie z portalu.Nie widać równiez Czcigodnych- Pamara,Kortyzola,Pażdziocha,Iwo-B.Jego Szujowatość buszuje na innym portalu.Szanowne damy-Wadera,Stacha,Ada,Alutka też juz nie udzielaja sie na portalu(przepraszam jeżeli jakąś damę pominałem).Solejukowa zapewne wyjechała z Włocławka.Trzeba rozruszać portal i przywócić dawne zaciekłe spory(oczywiscie w ramach zachowania odpowiedniego poziomu kultury).Trochę pisze posty Moher.Pojawiło się trochę osób z prawej strony politycznej-
DJ-Polska,~a,pytanie -ale nie są tak zaangażowani w stałą wymiane zdań.
Myslę,żę nabrałeś Czcigodny trochę sił do dalszej polemiki na forum
Pozdrawiam cyklista

0 0
ID:18278

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA