Byłem u rodziny w mieście Włocławek i dowiedziałem się...

Byłem u rodziny w mieście Włocławek i dowiedziałem się jak tu ludzie umieją oszczędzać.Na ul. Dąbrowskiego niedaleko Wiejskiej stoi piękny dom.Wyobraźcie sobie ,że zamieszkujący tam ludzie są tak oszczędni ,że chodzą załatwiać potrzeby do postawionego w podwórzu wychodka. Nie ważne mróz ,czy deszcz.Nie można przecież zmarnować drogocennego nawozu,który wykorzystują po zmieszaniu z kompostem do produkcji nowalijek.Ciekawe ,czy goście wiedza co jedzą jeżeli ich w ogóle poczęstują.Na dodatek oszczędzają na wodzie bo nie trzeba spłukiwać nieczystości w łazience.Dziwię się tylko okolicznym sąsiadom ,że nie zgłosili tego faktu do SANEPIDU przecież latem to wylęgarnia much o smrodzie nie wspomnę.A może sąsiedzi też tak mają.Dobrze ,że jeszcze tuczu nie prowadzą.Czytałem ,ze na Kapitulnej coś tam śmierdzi.Kwestia przyzwyczajenia.I proszę nie pisać o wielkomiejskim Włocławku.

3 komentarze

greg

Mozesz podoba dokladniejszy opis tego domostwa, znam takich co to wylewaja fekalia do studzienek miasta bo taniej, niz spuscic wode

0 0
ID:18337

margo

Wiesz...dziwni ludzie mieszkają i w miastach i poza nimi....myślę że ci ludzie o których piszesz to nie są typowi reprezentanci naszego miejskiego społeczeństwa....a raczej ewenement wykraczajacy poza określone granice....ale cóż społeczeństwo to już taki zbiór różnych indywidualności.
Gdyby ten wychodek przeskadzał sąsiadom to myślę że coś by z nim zrobili.....może trochę przejaskrawiłeś swoje obserwacje?
Tak tylko sobie głośno myśle....

0 0
ID:18340

rolnik

Zdaje się na Forum gazety też piszą o tym i ktoś podaje nr 7

0 0
ID:18358

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA