Uwaga. Ostrzegam przed kupnem jakiejkolwiek części w...

Uwaga. Ostrzegam przed kupnem jakiejkolwiek części w SKLEPIE MOTORYZACYJNYM przy ulicy O.... ( na przeciwko KK )
Pewnego razu zamówiłem część do mojego auta o wartości 260zł. Podałem markę, model , rocznik itp. i do tego potrzebną część dokładnie wybrałem razem ze sprzedawcą z katalogu. W sklepie musiałem zostawić 50 zł zaliczki< za którą nie otrzymałem żadnego pokwitowania. Za częścią czekałem ok. tygodnia(zapewniano mnie że max. 2 dni) po czym okazało się, że część ta znacznie różni się od tej którą zamawiałem.( całkowicie inny rocznik auta.). Powiedziałem, że poczekam jeszcze kilka dni na dobrą część ale mi odmówiono, więc poprosiłem o zwrot zaliczki i tu pojawia się największy problem!! Właściciel sklepu powiedział mi,że zaliczki nie dostanę bo nie chce odebrać towaru. Po co mi coś co nie jest potrzebne i jeszcze mam za to płacić? I w ten sposób nie mam ani towaru ani zaliczki 50zł. Po tym jak nie chciałem wyjść ze sklepu zanim nie dostanę pieniędzy właściciel nawet wezwał ochronę. Po ich przyjeździe wyszedłem a oni powiedzieli żebym się nie przejmował bo z podobnych problemów(wskazując na właściciela) przyjeżdżają na interwencję kilka razy w tygodniu. Wnioskuje, że nie byłem pierwszym oszukanym klientem tego sklepu.. Po prostu ..... ....... i .......

17 komentarzy

cham is back

znany włocławski .... wielu znajomych zrobil w podobny sposób, notabene szef nowej tv, hehehe

polecam google

http://kodeks-drogowy.info/grupy/p_h_u_hern_maciej_maciak_wloclawek_oszusci,watek,2292360.html

http://informacja-gospodarcza.info/grupy/p;h;u;hern;maciej;maciak;wloclawek;oszusci_watek_2292360-s3.html

i wiele wiele innych, polecam google

0 0
ID:18343

Pytanie

Natomiast ja chciałbym zwrócić uwagę ,że w wiekszości włocławskich sklepów motoryzacyjnych kupje sie w/g zasady ,,na chybił trafił ''.A powszechną madroscią sprzedawców jest stwierdzenie ,,najlepiej jakby pan wymontował tą część z auta i przyniósł do sklepu''.To świadczy o braku wiedzy sprzedajacych na temat tego co sprzedają !Czy sie z tym zgadzacie ?

0 0
ID:18344

strzelec

Z takim trzeba po chamsku.Nic by się nie stało jak by sobie szybke do samochodu zamówił lub odwiedził lakiernika.Inaczej nie nauczysz.

0 0
ID:18345

przyjezdny

co to jest to kk o którym mowa?? ( "na przeciwko kk") bo czasami - rzadko bo rzadko ale zaglądam do włocławka i zdarzy mi się zajrzeć do jakiegoś sklepu na okrzei i tam właśnie jest taki jeden co nie za bardzo chce towar wymienić- jeśli to właśnie ten sklep o którym piszecie to facet mnie więcej nie zobaczy. dlatego pytam co to jest to KK...

0 0
ID:18347

negocjator...

dziwie się że ktoś tam jeszcze normalny chodzi i robi zakupy... bo z tego co widzę to tylko egzotyczne rejestracje ( CLI , CRA, CWL )tam robią zakupy... włocławiaki już dawno przestali odwiedzać ten sklep... każdy rozsądny omija ten sklep szerokim łukiem ...

0 0
ID:18348

Michał

CZŁOWIEKU, na Okrzei u tych naprzeciwko (KK) nie kupuj. Zarabiają na częściach kilka razy tyle ile ona kosztuje w hurcie, skroją cie że hohoho, aż dziw, że ci co wymieniają biorą tak mało, za pewną cześć zapłaciłem ponad 400 zł a wymiana i wogóle naprawa trwała 2 godziny i 120 zł. A w sklepie 5 minut i 400 zł, mam znajomego który teraz pracuje w hurtowni i sprawdził mi cenę, takie coś kosztuje 140 zł z vatem !!!!!!!!!!! ROZUMIECIE TO, w sklepie zrobił ponad 200 zł w 5 minut jak jakaś spod Kowala, a gość, który mi wymieniał ponad 1,5 godziny 120 zł i urwał i musiał się znać, bo wykręcić w ciasnocie wszystkiego pod maską.

0 0
ID:18349

przyjezdny

tak już wiem- to jest jednak ten sklep. dzięki za info... moja noga tam więcej nie postanie... ostrzegę znajomych;)

0 0
ID:18350

Marek

Do przyjezdnego - KK - to karczma/restauracja/ ja tez mialem z nim problemy,bardzo nieprzyjemny facet, jednak nalezy pochwalic tego mlodego sprzedawce

0 0
ID:18352

Marek

czytalem te linki - polecam, to cyrk nie sklep, no ja tam juz nie zajrze i bede odradzal znajomym

0 0
ID:18353

czemunie

Tam są przynajmniej porządne części, ja tam nie miałem żadnych problemów. Atmosfera w sklepie może nie jest najlepsza, ale ja tam przychodzę po dobre części, a nie po dobrą atmosferę.

0 0
ID:18356

BYKU

Ja już dawno tam nie kupuję części.Nie polecam...

0 0
ID:18357

tomasz lewandowski

To jest sklep na przciwko k... k... obok sb radio

0 0
ID:18360

Dariusz Włoc.

Jakie dobre części?! Zwykłe zamienniki takie jakie można kupić w każdym sklepie mot. we Włocławku i nie chodzi tu o atmosferę w sklepie..........

0 0
ID:18367

S.N.

Ciekawe jak się zakończyła historia pana, który miał podobny przypadek w 2008r (linki przy pierwszym komentarzu). Jak widać sklep dalej funkcjonuje co mnie bardzo dziwi. Na mojego kolegę też tam wezwano ochronę około rok temu i zapewniam że jest bardzo spokojnym człowiekiem.

0 0
ID:18377

hehe

ja to sie wam ludzie dziwie. Nawalił bym po mordzie, zabrał swoje pieniądze i tyle. Raz drugi wyłapie na twarz to moze nauczy sie szanowac drugiego człowieka. Sąd? ok. działałem w głębokim wzburzeniu, beda zawiasy. ale naucze goscia porzadku.

0 0
ID:18385

wiech

Nie kupujcie w sklepie i nie ogladajcie nowej telewizji a pojdzie na bezrobocie

0 0
ID:18389

gość-58457

@~przyjezdny : Karczma Kujawska

0 0
ID:76965

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA