już nie mogę słuchać Zbonikowskiego, w kółko to samo,...

już nie mogę słuchać Zbonikowskiego, w kółko to samo, mimo tego że prezydenci go ośmieszają,to on swoje,robi ludziom wodę z mózgu.Ja rozmawiałem z kilkoma kupcami,oni rozumieją te trudności i się godzą z sytuacją,a on znowu sprowadza przypadkowe osoby i przed kamerami nie wiedzą co mówią.Jednym słowem wszystko co Pałucki robi to niedobre.Łukaszu,Ty powiedz co robisz jako poseł w sejmie,i co zrobiłeś dla miasta,wiem że bierzesz grubą kasę,i nic więcej nie potrafisz,oprócz opluwania.

29 komentarzy

hmm

19:12, to Wy w UM pracujecie po godzinach? Czy czesc dostala urlop na czas kampanii i kontroli "wolnych mediow"?

0 0
ID:18529

emerytka

napewno Zbonikowski nie dostanie ode mnie głosu podczas wyborów.

0 0
ID:18537

Stanisław Zaparucha

Nie mogę zrozumieć ludzi o wąskich horyzontach myślowych, Pan Zbonikowski przedstawia rozwiązania służące wszystkim mieszkańcom, tak było w przedstawionej propozycji likwidacji spółki Baza, pomocy kupcom. Natomiast są osoby na szczęście bardzo nieliczne które można przypuszczać po lekturze ich zapisów że kazdy kto ma inne zdanie niż Pałucki zasługuje na słowa potępienia.

0 0
ID:18538

MOHER

Janie ile ty masz lat że nie możesz zapanować nad swoimi emocjami?Brak u ciebie koncentracji uwagi ,przecież pan poseł Zbońkowski argumentował bardzo rzeczowo ,że Spółka Baza przynosi straty ,jest rzeczą normalną że w gospodarce wolno rynkowej nie ma prawa dofinansowywać do spółek zakładów przynoszących straty.Hala sportowa też przynosi straty,i podatnik płaci za te twory .Jeśli służby podległe panu Pałuckiemu nie potrafią zorganizować imprez w hali sportowej ,to wynocha z nimi na zasiłek dla bezrobotnych,ogłosić konkurs na te stanowiska i wyprać człowiek z predyspozycjami na takie stanowiska ,a nie z klucza partyjnego ,z tradycji rodzinnych obsadza się stanowiska w urzędzie miejskim.Chwała Bogu i siłą nadprzyrodzonych że kończy się kadencja Pałuckiego.

0 0
ID:18542

jp

taki z niego poseł to się pcha na prezydenta

0 0
ID:18543

mąż zaufania

emerytka- daj sobie luz ,siadaj na bujak i rób wnuczętom skarpety na zimę albo szydełkuj serwetki i tak nie chodzisz na wybory

0 0
ID:18544

MOHER

Janie a ty zapewne zrobiłeś tyle dla miasta Włocławka ,że należy Ci się pomnik za życia ,taki jak postawili za życia stachanowcowi górnikowi Wincentemu Pstrowskiemu a jeśli to nie wypali? to choć zostań Włocławianinem roku za komentarze które ścinają białka w oczach.Należy ci się za twoją aktywność społeczną i polityczną.

0 0
ID:18545

fan- meleksa

ani pałucki ani poseł nic nie zmieni w tym mieście każdy z nich ma ten sam cel- napchać sobie kieszenie i poutykać na posadkach rodzinkę i znajomych jeżeli nie wiadomo o co chodzi to odpowiedz jest tylko jedna... o pieniądze

0 0
ID:18549

Hala

Palucki utrzymuje Hale Mistrzow dla mutantow w zamian za iluzoryczna promocje miasta. Koszt miesieczny nas podatnikow 50-70 tys. Zysk; zaden.

0 0
ID:18552

Krisss

Panie Hmmm. Typowe dla PiS-u rzucić jakąś bajkę by się nie tłumaczyć a później robić wszystko by stała się ona prawdą i do tego jeszcze ta skleroza. Ogłosić, że prezydent jest zły bo nie dba o inwestycje np. drogowe a później by to udowodnić blokować i opóźniać. Zablokować przebudowę Placu Wolności a później mówić, ze to prezydent nie chciał jego przebudowy. Panie Stanisławie dla przykładu w kwestii zawężania to pan Zbonikowski próbował zrobić z inwestycji pt. przebudowa Zielonego Rynku budowe fontanny. Bardzo mi się podobały te rozwiązania służące mieszkańcom polegające na nie robieniu niczego, ani jedynki, ani rewitalizacji, ani przystani, ani Kapitulnej itd. itp.
Moher pan poseł argumentował, że spółka baza przynosi straty bo przynosi straty i bo ma takie i takie przychody. Bardzo rzeczowe faktycznie. Wytłumacz nam jak to się stało, że kiedy pan poseł miał realny wpływ na taki stan rzeczy to nic nie robił. W końcu gospodarka wolnorynkowa jest już kilka kadencji a nie od dziś. W gospodarce wolnorynkowej upadanie zakładów i powstanie nowych na bazie ich majątku też jest normą ale jakoś poseł tego nie rozumie i szuka przyczyn tam gdzie ich nie ma. Szkolne hale sportowe i szkoły publiczne też generują straty ale to nie znaczy, że mamy je zamykać a na nich nigdy nie zarobisz. Szkoda, że w poprzedniej kadencji szkoły cierpiały na chroniczny brak pieniędzy i ciebie to nie wzruszało tak samo jak i związkowców i tamtych zastępców którzy dziś są radnymi. Hala też nie dobrze, że jest?, po prostu śmiech. Ta hala promuje nasze miasto gdybyś nie zauważył i na pewno na plus a nie na minus jak pewne inne kwestie o których wszyscy wiedzą. A propo zarobku. Kto się pieklił kiedy nad wejściem została powieszona reklama jednej z firm, jak dobrze pamiętam to taka jedna pani z WWS-u. Podejrzewam, że imprez zawsze będzie mało dla ciebie, to kosztuje ale….. zawsze może będzie mniej na inwestycje ku uciesze. Potrafią to czego w poprzedniej kadencji nikt nie potrafił: ruszyć to miasto do przodu!!!!. Klucz partyjny jest zawsze modny kiedy brak argumentów, prawica robiła to samo choć miało być inaczej i robi to do dziś, natomiast po obserwacjach i podsumowaniu tej kadencji a tamtej trzeba przyznać, że kompetencji zabrakło poprzednikom. Widzisz mężu stanu taka emerytka ale pamięć ma dobrą. Moherek a co pan Zbonikowski zrobił dla tego miasta przez te lata odkąd wlazł do polityki i przez ostatnie 4 oprócz uparczywych prób powstrzymywania inwestycji przez robienie z nich autostrad za co faktycznie należy mu się nagroda Nobla jak i za całokształt twórczości społecznej i politycznej. O pomnikach lepiej nie wspominaj, dziwię się, że jeszcze o krzyżu nie wspomniałeś, najlepiej na zbiegu Wiejskiej i Zbiegniewskiej…..Fanie już się wiele zmieniło i nikt tego nie wypierze…

0 0
ID:18554

wyborca

@ Krisss
Co Ty dobrego zrobiłes dla tego miasta, że tak bardzo ganisz
Pana posła Zbonikowskiego? Wystarczyłoby abyś prześledził dokładnie działalność posła. Nic dodać nic ująć, tylko tyle.

0 0
ID:18556

MOHER

słuchaj krisss -widziałem hale dużo ładniejsze i dużo brzydsze,to nie hala promuje człowieczku nasze miasto ,ale koszykarze Anwilu,tylko że Anwil jest bogatą drużyna koszykarską i niech płaci za wynajem za treningi i mecze.Byłoby więcej pieniędzy za mecze Anwilu gdyby nie darmowe karnety na mecze dla miejscowych notabli i ich pociotków,.Ty też masz karnet darmowy?Co do samej budowy hali sportowej i jej kosztów naczytałem się dużo.Jeśli chodzi o krzyż o którym wspomniałeś ,to zrobię listę obywatelską o przyznanie ci srebrnego krzyża zasługi za ten komentarz.Zrobię wszystko co w mojej mocy ,jeśli tego nie uda mi się załatwić to może zrobią ciebie honorowym mędrcem za ten komentarz

0 0
ID:18558

Do Jana

Oj Janie mówisz że nie możesz słuchac Zbonikowskiego,nikt ci nie karze.Mówisz że ośmieszają go prezydenci to świadczy o ich kulturze lub czują zagrorzenie ze strony kontrkandydata.Ja rozmawiam z kupcami i oni popierają to co robi Zbonikowski po co utrzymywac coś co od lat przynosi straty.Skoro zazdrościsz Zbonikowskiemu kasy to wystartuj w następnej kadencji do sejmu i też będziesz brał dużą kasę.Kto ci nie da.Zbonikowski nie boi się spotkań z petentami czego nie można powiedziec o obecnym prezydencie.No może teraz przed wyborami.

0 0
ID:18559

rysiek---

osobiscie dziwie sie ze jeszcze sa tacy ktorzy nabieraja sie na te tanie chwyty Zbonika.przeciez kompletnie nic nie zrobil dla miasta od kiedy zostal poslem. tylko gadac i krytykowac umie.typowy przedstawiciel pIS-u.dziwie sie ze jeszcze Palucki nie zostal oskarzony o wplyw na katastrofe w Smolensku.efekty dzialan Paluckiego sa widoczne,nie jest to idealny Prezydent ale w przeciwnienstwie do Skrzypka robi duzo i to widac.Wloclawek zmienia sie mocno na korzysc ale Zbonik czepia sie bilansu Bazy,ktorego zreszta nie znal kiedy te bzdety wygadywal.niech lepiej powie jakie stanowisko dostal jego kolega jak on zostal przyjety do Sejmu RP? niech napisze czemu wynajmuje lokal poselski od zrzeszenia sportowego ktorego jest...prezesem?
w listopadzie sie okaze kogo Wloclawek woli,na razie jeszcze dwa miesiace,niech sie pis polansuje. czekam na PISmo kolejne.bedzie czym podetrzec.

0 0
ID:18560

rysiek---

do MOHER
widze ze niewiele wiesz o Hali Mistrzow. WTK Anwil SSA jest spolka w ktorej miasto ma 40% udzialu.tym udzialem jest wlasnie darmowe udostepnienie Hali na mecze,treningi itd.
darmowe karnety dla Radnych to rowniez efekt tego.gdyby klub mialby placic za wynajem, jego koszta wzroslyby o kilkaset tysiecy rocznie i wtedy nie zobaczylbys juz takiej promocji ze strony klubu ktory wydaje Ci sie byc bogaty, co nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia.

0 0
ID:18561

Dionizy

"Wystarczyłoby abyś prześledził dokładnie działalność posła. Nic dodać nic ująć, tylko tyle."
Właśnie to robię. Naprawdę nie ma co dodać ani od czego ująć. Ale jeszcze zostało sporo dni aby aby poznać prawdę o karierowiczu cwaniaczku.

0 0
ID:18562

niepełnosprawny

Do Ryśka - bredzisz ,darmowe karnety to nie tylko dla radnych ,ale także dla naczelników wydziałów UM .i ich pociotków .Zabrali bilety ulgowe osobom niepełnosprawnym.Jestem osoba niepełnosprawną płacąca podatek i nie życzę sobie aby ktoś za moje pieniądze miał fundowany karnet,w innych miastach osoby niepełnosprawne mają bilety ulgowe.

0 0
ID:18564

wyborca

@Rysiek
Czy nie stać Cię już na papier toaletowy?

0 0
ID:18565

Stanisław Zaparucha

Czytanie niektórych wpisów to jest bardzo ciężkie przeżycie, szczególnie niejakiego Krissa, facet ma problemy z artykułowaniem najprostszych myśli, pewnie skończył politologię na prowincjonalnej szkole ale do rzeczy: największym problemem dla Pałuckiego jest jego własna osoba.
Facet nie jest w stanie przyznać się do błędów, natomiast stara się wypromować własną osobę, pomomo tego że jest to momentami aż śmieszne. Największe zdziwienie musi budzić obecność zagorzałych obrońców tego ..... Ciągłe przwoływanie zaniechania przebudowy Pl Wolności wskazuje że za tym musi kryć sie jakiś ciemny interes, zresztą jak sie patrzy na Pałuckiego i Kużniewicza to nachodzą człowieka różne myśli, o uczciwości.

0 0
ID:18568

rysiek--

do niepelnosprawny
wspolczuje Tobie, ale serio to ze nie ma biletow ulgowych dla niepelnosprawnych to wina nie miasta tylko tych co biletami zarzadzaja czyli WTK.do nich miej pretensje.
i nie bredze bo napisalem prawde ,Radni dostaja darmowe wejscia i jesli naczelnicy UM tez, to jest oczywiste kolesiostwo,ale wynika ono z tego ze miasto ma udzial w spolce WTK SSA.mnie osobiscie polityka finansowa WTK tez sie nie podoba,uwazam ze tam powinien wejsc prokurator ale coz.mowimy teraz o miescie, a te z racji udzialow w spolce moze sobie darmowe wejscia wymagac.takie zycie.

do wyborca.
na papier jeszcze mnie stac,rzecz w tym ze ja bardzo lubie porzadek i stawiam wszystko na swoim miejscu.gazetka PISmo ma tylko jedno miejsce.w kiblu.

0 0
ID:18569

XZ

Baza nie przynosi strat,ale jest miejska !!!! PRYWa

0 0
ID:18570

MOHER

Rysiek już z tej nienawiści to się gubisz ,przecież prezesem
Zrzeszenia Sportowego jest pan Chmielewski.Ryszard opamiętaj się nie bądź MOMUSEM ,bo na własne życzenie robisz sobie krzywdę.

0 0
ID:18571

rysiek---

MOHER
a kim jest pan Chmielewski? kolegą Zbonia, wszedzie razem, prawie za raczke. to jest tak Zboniu potrzebuje poklasku wiec sobie przygarnal Jarka.Jarek jest za malo bystry zeby samemu zamieszac wiec trzyma sie Zbonia kurczowo.kiedys wybory wygral PIS.prezes J Kaczynski mianowal premierem marionetke Kazia.ale za sznurki ciagnal on.tak jest dzis ze Zboniem i Jarkiem w Zrzeszeniu.wejdz sobie na strone Zrzeszenia
http://nzsport.pl/
zobacz:Posel Zbonikowski zaprasza,Posel Zbonikowski organizuje itd. Chmielewski to marionetka.

0 0
ID:18573

emerytka

Drogi" mężu zaufania" - chcę ci powiedzieć, że na wybory chodzę zawsze. Skarpetek ani serwetek nie umię robić (zbyt nudne). Zagłosuję na Pana Pałuckiego - jest dużo robót rozgrzebanych więc niech je dokończy.

0 0
ID:18574

szuja

Moher a ty zmień ksywke na polistyren zakamuflowany.Hahaha

0 0
ID:18575

cool

Nigdy się tyle nie kłamie jak przed wyborami, w czasie wojny lub po polowaniu-Otto von Bismarck.

0 0
ID:18576

kino

co to jest ta BAZA?
kto to jest Chmieleswki?
i jeszcze dlaczego dajecie sie ogłupiać takim ludziom? od niepamiętnych czasów już nikt nikomu nie zrobi dobrze bez zysków dla siebie, a i za te zyski niewiele zrobi, albo wcale!

0 0
ID:18580

fan- meleksa

do ryśka

w sprawie krytyki posła.... 1000 procent poparcia masz chłopie racje i wiesz co w trawie piszczy od kiedy Ł.Z. został posłem to jego kolega nagle został dyrektorem dziwny zbieg okoliczności??????

i fakt że wszędzie biegają razem za rączkę coś to podejrzane...

0 0
ID:18597

elektryk

Zdaje się, że partia, do której przynalezy Pan Zbonikowski to partia, która ma elektorat wśród osób "niezadowolonych". Zatem Pan Zbonikowski musi narzekać i podkręcać atmosferę aby podtrzymać elektorat w mobilizacji.

0 0
ID:18614

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA