Widzę, że ktoś tu ma problem, że się coś robi, jak się...

Widzę, że ktoś tu ma problem, że się coś robi, jak się tyle lat nie robiło. Teraz do pracy dojeżdżam autobusem MPK, i wiecie co, zaoszczędziłem na samym paliwie ponad 200 zł na dojazdy do pracy wliczając w to cenę miesięcznego biletu. I co ciekawe, spotkałem kilku znajomych w busie, przyjemna podróż, tania. Dodam, że wykupywałem postój w mieście, abonament kolejne oszczędności. Kolega z pracy już dawno chodzi pieszo do pracy, od kilku lat, mówi, że oszczędza się pieniądze i trzyma się wagę w normie, inne zupełnie samopoczucie. Ja na razie korzystam z autobusu, za daleko mam do domu, zresztą dziwię się dlaczego kiedyś byłem taki głupi, lenistwo. Dzięki tym remontom, sytuacja przymusiła mnie i jednocześnie pokazała, że nie można trzymać się wciąż utartych szlaków, bo to jest właśnie starość. Pozdrawiam Włocławian !!!

3 komentarze

witto

no to może przenieś się jeszcze do jaskini, zaoszczędzisz na gazie, wodzie i energii elektrycznej

0 0
ID:18606

szuja

Ale jak pieszo to buty się psują a drogie.

0 0
ID:18609

Born in the PRL

"Coś", a u niektórych "cóś" to słowo - wytrych. Ja nie chcę przedwyborczego "cosia", ja chcę 4 lat równomiernego rozwoju miasta. Może dla znudzonych życiem korki to szansa na spacer i kontakty towarzyskie, ale dla ludzi bardziej aktywnych zawodowo to opóźnione dostawy, zawalone terminy i utrudniony kontakt z klientami. Wyjaśnij nam jak ludzie mają autobusami rozwozić towar... Poza tym autobusy też stoją w korkach, nie ma u nas wydzielonych pasów dla autobusów. Ale nawet poza godzinami szczytu bojkotuję MPK, ostatni raz jechałem autobusem jakieś 5 lat temu. Odległość do 2 km prawie zawsze można pokonać pieszo szybciej niż czekając na autobus. Autobus we Włocławku to dotowane przez miasto dziwadło dla osób w wieku szkolnym i emerytalnym, niby jest, ale do sprawnego poruszania się po mieście się nie nadaje. Bo tu masz rację - dobrze chodzić pieszo. Ale żeby dziękować miastu za zmuszanie do spacerów, to już jest myślenie na poziomie niewolnika.

0 0
ID:18615

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA