Rzadko mi się to zdarza, ale dziś musiałem wjechać do...

Rzadko mi się to zdarza, ale dziś musiałem wjechać do centrum samochodem. O Okrzei przez BP (po drodze drobne zakupy), potem w prawo przed Multikinem w stronę Kościuszki i dalej na Puławskiego(?) w stronę P.O.W. Tam, zaparkowałem auto przed bankiem B.G.Ż. Opisuję to tak dokładnie, ponieważ nie ma po drodze znaku o wjeździe do strefy płatnego parkowania a i sam parking nie jest oznaczony (jak i żaden inny, co dziś zauważyłem) jako płatny. Mnie jako kierowca obowiązuje kodeks ruchu drogowego. Nie jestem wróżką i jedyną akceptowaną formą powiadomienia mnie o tym, że mam za parking w tym miejscu zapłacić jest oznakowanie w stosowny sposób danego parkingu lub oznakowanie każdego możliwego wjazdu do strefy płatnego parkowania w odpowiedni sposób. W każdym razie nie zdarzyłem odejść od samochodu dalej niż na 100m, jak zobaczyłem, że jakiś niedouczony Pan wkłada mi za szybę karteczkę. Jako, że zrobił jeszcze zdjęcie mojemu autu postanowiłem się wrócić i ku mojemu zdziwieniu za wycieraczką miałem wezwanie do zapłaty. Najpierw zadzwoniłem do prawnika, a następnie na Policję. Pan policjant przyznał mi rację i wystąpi o prawidłowe oznakowanie parkingu/strefy. A co za tym idzie, do czasu takiego prawidłowego oznakowania wszystkie te mandaty wystawione przez tych nieuków można wyrzucić do śmieci, bo chyba w każde miejsce we Włocławku (w tej niby strefie) da się dojechać tak, że się nie zobaczy żadnego znaku informującego o wjeździe do strefy płatnego parkowania, a (jak przypomnę) żadne parking chyba nie jest oznaczony jako płatny). Ja nie płacę, poczekam, na wezwanie do sądu (ciekawe czy się doczekam) a wtedy uzmysłowię i zarządowi dróg i tej firemce podnajętej do robienia zdjęć naszym autom, że niestety ale nie maja racji. Może przy okazji za fatygę jakieś odszkodowanie uda się uzyskać.

4 komentarze

Pytanie

Miasto jest dla ludzi ,czy ludzie dla miasta -to pytanie powinno się zadawać każdemy kandydatowi na prezydenta i od odpowiedzi pisemnej powinienno zależec jego prawo do kandydowania .A tak , mamy jak mamy niedługo miasto będzie niedostępne dla normalnych mieszkańców , bo samorząd zapomina ,że oni mają samochody !!!!!!!!!

4 0
ID:18889

Schpatz

Typowa spowiedż gamonia,który chciał zaoszczędzić parę groszy .Środmiejska strefa parkowania to rzecz święta/nie tylko we Włocławku/.A takich unikających zapłaty w Sródmieściu,którzy parkują gdzie popadnie/bez zapłaty/ ,powinna kasować Policja i SM.
Powoływanie sie na Policję i prawnika to przesada.Widać ,że cwaniak szuka wsparcia w netcie-radzę jescze powiadomić Polsat ,TVN TV Trwam.

2 2
ID:18901

cyklista-wylogowany

".....niedostępne dla normalnych mieszkańców,bo samorząd zapomina,że oni mają samochody!!! "
Czy ten fragment zdania określa jednoznacznie, że ja jako osoba nie posiadająca samochodu osobowego klasyfikowany jestem do nienormalnych mieszkańców tego Grodu ?

Czy moje podejście do sprawy posiadania samochodu -nie mam ochoty być wożnicą własnej bryczki -klasyfikuje mnie do wzięcia udziału w paraolipiadzie " sprawni inaczej" ?

3 1
ID:18904

vist

Posłuchaj " mandatowy śmietniku " i do tego " rezolutny ", nazwiska historyczne powinieneś znać na pamięć a ich pisownię w szczególności.
Zapamiętaj na całe życie , należy pisać i wymawiać < PUŁASKI > . A ulica ,którą opisujesz nosi nazwisko KAZIMIERZA PUŁASKIEGO .
I pamiętaj również o tym iż nie należy nieznanych ludzi nazywać nieukami, szczególnie gdy sam masz kłopoty edukacyjne.Nie ubliżaj innym ludziom .

2 1
ID:18908

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA