Nieobecność piłkarska...

Nieobecność piłkarska nieusprawiedliwiona

Najsłynniejsza nieusprawiedliwiona nieobecność to mecz piłkarski Tuska i Schetyny w czasie ważnych głosowań w Sejmie w marcu ubiegłego roku. Rzecznik rządu tłumaczył wtedy, że "zawiodła komunikacja między klubem parlamentarnym a kancelarią premiera". Była to jedyna nieusprawiedliwiona nieobecność premiera, za którą Kancelaria Sejmu ukarała go potrąceniem z poselskiej diety. W tym roku premier nie ma nieusprawiedliwionych nieobecności. Choć nieobecność szefa rządu w Sejmie czasem zaskakiwała. Sprawdziliśmy, że podczas gdy w na sali plenarnej trwały głosowania, Donald Tusk między innymi podejmował śniadaniem lekkoatletów, którzy zdobyli medale w Barcelonie, był na wakacjach w Grecji, ale także odwiedzał tereny popowodziowe

6 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

Johan, właściwie to z tych trzech wpisów (tuż obok siebie) mogłeś zrobić jeden. Tym bardziej, że w każdym z nich napisałeś z grubsza to samo, a i intencje zawarte w treści wydają się być podobne. Warto czasem postępować wedle Brzytwy Ockhama i "nie mnożyć bytów ponad potrzebę";))).
Ps. Nie mam na to oczywiście jednoznacznych dowodów, jednak pewne szczegóły zawarte w treści pozwalają przypuszczać, że przywłaszczyłeś sobie fragmenty cudzego artykułu. Nieładnie.

1 1
ID:19026

cyklista

Nie wiem jak z lekkoatletami ale ja osobiście wolę podejmować śniadaniem do łóżka lekkoatletki.

0 0
ID:19031

zbuntowany_kaloryfer

Ha! Miałem rację, dobrze skojarzyłem, że czytałem już gdzieś te teksty.
1. "Najsłynniejsza nieusprawiedliwiona nieobecność to mecz piłkarski Tuska i Schetyny w czasie [...]". Żywcem przekopiowane z:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8470217,Premier_w_Sejmie_w_2010_roku_glosowal_3_razy__Na_1232.html
2. "Wicepremier, prezes PSL Waldemar Pawlak jest rekordzistą absencji w Sejmie bieżącej kadencji - ma 99 nieusprawiedliwionych nieobecności na posiedzeniach. Tuż za Pawlakiem [...]." Żywcem przekopiowane z:
http://www.wnp.pl/informacje/poslowie-o-najwiekszej-liczbie-nieusprawiedliwionych-nieobecnosci,117732_1_0_0.html

Tylko tekst "Teatralność pana premiera" (zamieszczony o 11.55) jest niewątpliwie autorstwa Johana, co zresztą łatwo rozpoznać po dość niegramotnej składni i interpunkcji urągającej wszelkim zasadom polskiej pisowni;)

0 0
ID:19035

MOHER

Zbuntowany kaloryferze -ta twoja uszczypliwość to już jest twoją choroba PO prostu jesteś MOMUSEM

0 0
ID:19036

zbuntowany_kaloryfer

To nie uszczypliwość, lecz jasne stwierdzenie pewnych faktów. Facet próbuje rozpoczynać dyskusję przy pomocy skradzionych artykułów, które podpisuje swoim nickiem (nieistotne czy jest zalogowany czy nie). Poza tym nie odniosłem się do treści "jego" postów, lecz do brzydkiego postępowania. To nie ma nic wspólnego z sympatyzowaniem z jakąkolwiek opcją polityczną. Ale ok - nie on pierwszy i nie ostatni tutaj przywłaszcza sobie cudze teksty. Nikt go za to na szafot nie zawlecze. Dla mnie to on może nawet Zieloną Książkę Kaddafiego przekopiować i podpisać się jako jej autor.
Po prostu uważam, że takie postępowanie jest nie fair i już. Dlatego miałem i nadal będę miał baczenie na tego typu praktyki;).
Moher: Wy, mohery, gdy Wam przedstawić fakty (czy też dowody) "czarno na białym" od razu zarzucacie uszczypliwość i wszelkie inne bezeceństwa. Niezbite fakty i racjonalne podejście do danej kwestii palą Was niczym słońce wampira;))

1 0
ID:19037

MOHER

Kaloryferze cieniutko grzejący -przecież ta twoja upierdliwość to jest znana ,Czy Johan to skopiował, czy nie to nie jest ważne,nie wszyscy są tacy biegli w necie jak ty,ważne że skopiował prawdę ,ale tobie już nie pasi .POwiedz ile czasu zajęło ci to szukanie linków. Chłoptasiu jesteś filozofem podwórkowym ,za mało żyjesz na tym świecie Są ludzie których uprzejmość jest gorsza od bezczelności ty należysz do nich .! Poszukaj w necie i podaj link tego powiedzenia będziesz miał zajęcie.

0 0
ID:19039

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA