Czy wiecie, że za wymianę bruku na Zielonym Rynku i Starym...

Czy wiecie, że za wymianę bruku na Zielonym Rynku i Starym Rynku miasto zapłaci więcej niż wynosi wartość Hali? Miasto nie ma instrumentów by wymusić na prywatnym właścicielu zmianę bryły budynku, ale przegapiło szansę na wykupienie blaszaka. Miasto nie było zainteresowane. Tak moi mili, mógł powstać amfiteatr zamiast Hali, ale postanowiono, że blaszak powinien zostać, wystarczy wymiana bruku. Urzędnicy własne pieniądze inwestują w rezydencje obłożone kostką bauma, a nie rudery obłożone kostką granitową, dlaczego w przypadku inwestycji miejskich postępują na odwrót? Co więcej, zmieniany teraz na Zielonym Rynku i Starym Rynku bruk położono zaledwie kilka kadencji temu, nie był popękany. Granitowy kaprys na obu placach kosztuje nas kilkanaście milionów złotych (!), a za te pieniądze mogliśmy mieć jakąś fajną scenę na Zielonym Rynku zamiast blaszaka. Dookoła kamienice z początku XX wieku, po środku potworek z PRL-u, a miasto dokłada do tego koszmarnie drogą kostkę, wyciągniętą gdzieś z jesieni średniowiecza, gdzie tu sens i logika?

11 komentarzy

Ryszard K.

Powiem szczerze towarzysze że jakiejś kolosalnej różnicy po tym remoncie nie widać tyle że menelstwo z bramy może teraz leżakować na nowych ławeczkach. Fontanna też raczej na miarę Brześcia albo Kowala, spodziewałem się czegoś lepszego, teraz już nie żałuję że inwestycja na Placu została zablokowana.

2 5
ID:19066

Dariusz K.

Menel to chyba ty jesteś .....

3 2
ID:19067

Stacha

Ja widzę różnicę- muszę omijać Zielony Rynek aby nie uszkodzić butów, a i tak fatalnie się chodzi po tak drobnej i nierównej kostce. Widzałam w Płocku fontannę to tak -ale ta nasza to do przydomowego ogródka się nadaje.. Wielki szum i wielka lipa.

2 6
ID:19068

ber

Mnie się ta fontanna podoba właśnie przez swoją prostotę, nikt jej nie zniszczy... a poza tym jak jakieś dziecko do niej wejdzie to nikt nie będzie krzyczał, że coś popsuje bo nie ma się w niej co popsuć!!!
Najlepiej wszystko krytykować!!!

3 1
ID:19071

logarytm

...a zawdzieczamy to chyba jej malosci H.....??? TA pani ma takie ciagoty!! Zycze jej z calego serca aby wywinela orla na tym bruku i padla na gebusie..!!! Reszta radnych tez dala na to zielone swiatlo wiec... DO URN MIESZKANCY i kopa im dac szybko i skutecznie!! Sila lezy w wysokiej frekfwencji i precz od koryt zasiedzialym .. no kazde slowo tu pasuje z tych nieparlamentarnych.. do wyboru...

2 0
ID:19074

vist

STACHA ! nie podoba Ci się fontanna ? ma za mały sik ? JAKO LOKALNA patriotka wspomóż strumyk osobistą sikawką , będzie zdecydowanie atrakcyjniej i niewątpliwie będziemy mieli do czynienia ze sztuką op-art.
Co tam sikawka płocka , a w Rzymie byłaś ? tamtą sikawę widziałaś ?

1 6
ID:19076

mim

Układanie kostki trwa i trwać będzie, bo deszcze wymywają kostkę z podłoża hahaha.

4 1
ID:19077

dopalacz

a Teodor siedzi i zawija je w te sreberka

1 0
ID:19079

Włocławianiuuuniuś

Jest super jest super więc o co Wam chodzi....
a powiem że jeszcze brak mi wielcemiłościwego Alojzego jak kropi tą fontannę.
ps. ...do Logarytma
Wiesz ja widzę że chwali się z tej inwesycji inna osoba, więc nie wiem czy słuszne są twe słowa pod osobą H....

2 0
ID:19089

witto

Oglądaliście "Misia" ? Z Zielonym Rynkiem jest tak samo. Nie będziemy oszczędzać bo kasa jest z unii, a do tego ktoś ma pewnie procent za "konsultacje" od wartości projektu. A co do amfiteatru czy sceny to pomysł do niczego. Chciałbyś mieszkać przy takim obiekcie? No chyba, że jesteś głuchy

0 1
ID:19092

An Exploiter

Witto: ja chciałbym mieszkać obok amfiteatru / sceny, wolę czuć się jak w prawdziwym mieście, niż jak w Tuszynie. Dobre okna i hałas przestaje być szczególnie dokuczliwy. Przecież i tak po godzinie 23 byłby spokój. Poza tym głośne imprezy zwykle odbywają się w weekendy, zresztą we Włocławku jest ich tyle co kot napłakał.

1 0
ID:19093

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA