lepszy Włocławek według Kukuckiego to miasto starych...

lepszy Włocławek według Kukuckiego to miasto starych komuchów, działaczy PZPR, kolesi ręka rękę myje i grupy młodziaków, którzy w zamian za naklejanie ulotek wyborczych mają posadę w ratuszu wyborcy przejrzyjcie na oczy a ten baner z czerwonym jabłkiem żenada...

10 komentarzy

cyklista

Szanowni Internauci.
Nie od dzisiaj wiadomo, że daleka mi droga do opcji post pezetpeerowskiej.Można by rzec,że czuję awersję do wywodzących się z pnia komunistycznej (oczywiście postawiony będzie mi zarzut, że zdecydowanie socjalistycznej ) PZPR obecnych starych wyjadaczy SLD.

Umyślnie pomijam "narybek" SLD- jako młode pokolenie następców dziadków i ojców -byłych działaczy lub członków PZPR, tak z uwielbieniem i cynicznie nazywanej przeze mnie "matką nieboszczką".

Ale niestety Czcigodni jedno muszę Towarzyszom oddać.
Są grupą ludzi ,którzy pomimo zawieruchy "wojennej" (zmiany ustrojowej w naszym państwie) i próby odsunięcia Ich całkowicie i bezwarunkowo na pewien okres od władzy nadal trzymają się dzielnie.
Przeczekali jak agent specjalny w uśpieniu i teraz podnoszą głowę.
Tak naprawdę to maja się lepiej niż za czasów PRL-u.
I nie piszę tego bezpodstawnie.

Oczywiście ,że moja opinia odnośnie sytuacji byłych członków (w tym kobiet) dotyczy li tylko Naszego Szacownego Grodu.
Prawie niemal wszyscy są odpowiednio zabezpieczeni na przyszłość i nie tylko Oni ale również Ich rodziny.Odpowiednio na majątku miejskim również uwłaszczyli.

Pomijam ewenement jednego z krezusów obecnej oligarchii ,który mając układy
wśród towarzyszy na najwyższych szczeblach władzy w SLD potrafił wykorzystać je do maksimum.
Pozostali członkowie byłej PZPR wywodzili się pierwotnie ze struktur organizacji młodzieżowych działających pod parasolem ochronnym ś.p. mamusi.

Mam tu na myśli organizacje ZMP,ZSMP.Oczywiście młodzi ludzie zaglądający na forum nie kojarzą imion i nazwisk części byłych członków ,bo przecież to już minęło 20-cia lat od czasów zwinięcia sztandaru i jego wyprowadzenia.

Nawet w chwili obecnej pomimo przejścia na emerytury podejmują intratne posady choćby na 1/2 etatu np.we włocławskich Sądach.Co poniektórzy dobrze się uwłaszczywszy posiadają dość ekskluzywne sklepy lub mieszkania które dzięki układom partyjnym zdobyli.

Nadal, pomimo upływu czasu organizują w lecie spotkania towarzyskie.
Nadal piastują stanowiska prezesów spółdzielni mieszkaniowych.
Nadal prowadzą firmy prywatne powstałe po upadku PRL-u dzięki właśnie powiązaniom i koligacjom partyjnym z firmami reprezentującymi spółki miejskie.
Znajdują schronienie we włocławskich uczelniach wyższych czy też średnich.
Ale to nie Ci szarzy członkowie lecz w pewnym sensie "wierchuszka" byłych towarzyszy partyjnych piastujących wysokie stanowiska w zlikwidowanych zakładach włocławskich.

Oczywiście zasiadają w radach nadzorczych spółek miejskich ,pełnia funkcje w funduszach (jeden z funduszy wraz z inicjałami byłego towarzysza z ZSMP wymienił w Swojej publikacji prasowej Czcigodny Dionizy -a cyklista skrupulatnie przeanalizował nazwiska osób i wcale się nie zdziwił).

Teraz Szanowni Internauci nie dziwcie się ,że po raz czwarty byli członkowie mateczki, która zeszła całkowicie z tego świata ubiegają się o stanowisko Prezydenta miasta.
Dwaj poprzednicy Pan (czytaj Towarzysza) Pałuckiego ( oczywiście nie bezpośredni poprzednicy ) też należeli do tej organizacji.
Ba jeden był nawet byłym żołnierzem Ludowego Wojska Polskiego.
Pominę byłego przewodniczącego komisji rewizyjnej w PZPR, którego kandydaturę wysunęła jedna z lewicowych organizacji.Który został ochrzczony przez jednego z internautów "Pierwszą szklanką aeroklubu"

Z takim zwartym i zdyscyplinowanym podczas kolejnych jakichkolwiek wyborów
niestety jest ciężko konkurować na włocławskiej scenie politycznej.
To jest niestety nie SLD lecz Towarzystwo Wzajemnej Asekuracji i Wspierania
Życzę miłego dnia.

4 1
ID:19355

piekarnia

Nie wszędzie jest tak jak u Ciebie (aaa) w PiSie. Tak na marginesie to Janusz D. z WWS też był działaczem PZPR. W PiSie wykluczając Łukaszka i Jareczka młodziaków nie ma wcale. PO to już wogóle masakra.

4 2
ID:19357

cocojambo

W kryciu swoich, to chyba nikt PiSu nie przeskoczy. Jareczekowi wojewoda uchylił mandat radnego, a kolesie dalej go kryją. A sprawa innego radnego PiS Marka K., który zasiada na ławie sądowej.

4 2
ID:19358

bbb

Koleś co ci dali inni -biedę

0 2
ID:19361

bbb

Oj boli, że młody gość ma coś logicznego do powiedzenia i angażuje się w walkę z totalną głupotą włocławskiej prawicy i pisowców z tzw PO.

2 2
ID:19365

Tomek

Pazerność SLD przejawia się nawet w opłatch za miejsce na listach wyborczych
I-5000ZŁ II-4000zł,III-3000zł od 4 do 10 po 300zł.
Żeby ktoś uczciwy zechciał zistnieć musiałby zaciagąć kredyt.Ciekawe czy Pałucki też zapłacił czy też otrzymałmiejsce na liscie w prezencie?

2 2
ID:19366

aaa

ciemnota

1 0
ID:19367

jan

to piszą chyba niedorozwoje,była obłuda,kłamstwo.w pzpr i prl,ale to co jest teraz ,to nie ma określenia,brakuje śłów.

2 0
ID:19368

szuja

Wielce Szanowny Cyklisto ,myślałem ,ze większego głupola niż Gość na forum Gazety nie znajdę szybko, a tu proszę ilu już się znalazło podpisanych pod twoim artykułem. Jestem tu rzadko z wpisami ,bo jak sam stwierdziłeś nie ma efektu,zbyt długo trzeba czekać na losy posta.Nieźle zamąciłeś.

0 2
ID:19372

sportowiec

Zgadzam się!

0 0
ID:19474

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA