Jakiś czas temu w komentarzu do posta dot. obietnic przedwyborczych p.Zbonikowskiego napisałem,że ten pan nie bardzo orientuje się w kwestiach naszego samorządu chcąc budować dworzec PKP na nieswoim terenie.W weekend miałem trochę wolnego czasu i obejrzałem sobie przegląd tygodnia w tv Kujawy.W jednym z felietoników p.Budzeniusz wyjaśniała Zbonikowskiemu,że teren, o który chodzi jest własnością skarbu państwa będącym aktualnie w użytkowaniu wieczystym przez PKP.Na to prawnik Zbonikowski: nikt nie zaprzeczy,że dworzec leży w obszarze miasta.Działka, na której stoi moja chałupa (na którą mam akt notarialny że jest moja) też jest w granicach administracyjnych miasta.Więc co,może pan Z.nią dysponować?Ale takich niuansów umysł tej gwiazdy PiS widocznie nie ogarnia.Kolejna rzecz związana z dworcem,Zbonikowski pokazuje wizualizację nowego dworca(który to projekt jest pracą dyplomową studenta Politechniki Gdańskiej,pochodzącego z Włocławka) mówiąc przy tym,że jest to dworzec w stylu modernistycznym.Otóż panie kandydacie,w stylu modernistycznym to jest gmach poczty na ul.Chopina ,ale nie ten ,który pan pokazuje.
Jest takie porzekadło,że czasem jest lepiej milczeć,nawet jeśliby ludzie mieli cię brać za ...., niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.Otóż pan poseł te wątpliwości rozwiał.