Jakiś czas temu w komentarzu do posta dot. obietnic...

Jakiś czas temu w komentarzu do posta dot. obietnic przedwyborczych p.Zbonikowskiego napisałem,że ten pan nie bardzo orientuje się w kwestiach naszego samorządu chcąc budować dworzec PKP na nieswoim terenie.W weekend miałem trochę wolnego czasu i obejrzałem sobie przegląd tygodnia w tv Kujawy.W jednym z felietoników p.Budzeniusz wyjaśniała Zbonikowskiemu,że teren, o który chodzi jest własnością skarbu państwa będącym aktualnie w użytkowaniu wieczystym przez PKP.Na to prawnik Zbonikowski: nikt nie zaprzeczy,że dworzec leży w obszarze miasta.Działka, na której stoi moja chałupa (na którą mam akt notarialny że jest moja) też jest w granicach administracyjnych miasta.Więc co,może pan Z.nią dysponować?Ale takich niuansów umysł tej gwiazdy PiS widocznie nie ogarnia.Kolejna rzecz związana z dworcem,Zbonikowski pokazuje wizualizację nowego dworca(który to projekt jest pracą dyplomową studenta Politechniki Gdańskiej,pochodzącego z Włocławka) mówiąc przy tym,że jest to dworzec w stylu modernistycznym.Otóż panie kandydacie,w stylu modernistycznym to jest gmach poczty na ul.Chopina ,ale nie ten ,który pan pokazuje. Jest takie porzekadło,że czasem jest lepiej milczeć,nawet jeśliby ludzie mieli cię brać za ...., niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.Otóż pan poseł te wątpliwości rozwiał.

4 komentarze

oleg

pozwólmy mówić takim kandydatom jak Zbonikowski czy Kazimierczak. Im więcej będą mówić, tym bardziej będą się pogrążać. To ludzie bez wiedzy, doświadczenia i dobrej woli. W przypadku jednego i drugiego jest to przerost ambicji i niczym nieuzasadnionej wiary we własne możliwości.
Pan Kazimierczak już chyba to zrozumiał i juz przestaje się pojawiać na spotkaniach takich jak spęd działaczy na placu wolności, gdzie straszyli ludzi swoimi listami wyborczymi.

4 1
ID:19600

sportowiec

A może by tak nie pozwolić mówić (za społeczne pieniądze) Pałuckiemu? Ile wyłudził już z kasy miasta na swoją autopromocję?

0 1
ID:19608

Wywłaszczenie

Nie ciesz się tak Wolf - mimo że posiadasz akt własności miasto może wywłaszczyć Twoją chałupę - zapytaj mieszkańców Kapitulnej jak to wygląda. Dostajesz decyzję wywłaszczeniową np. z powodu budowy drogi lub innej inwestycji miasta, masz kilka miesięcy na wyniesienie się i nic do gadania. Dopiero po jakimś roku lub dwóch przelewają Tobie pieniądze według swoich wyliczeń (rzeczoznawcy). Możesz się procesować, ale tylko odnośnie wysokości odszkodowania, decyzja wywłaszczeniowa miasta zwykle jest nie do obalenia, jak się stawiasz, to policja wyprowadza Ciebie z domu, plombują drzwi, a Twoje rzeczy przewożone są do magazynu, z którego jak dobrze pójdzie po kilku miesiącach możesz je odebrać. Za tej kadencji wywłaszczono już kilkanaście nieruchomości, nie wiedziałeś o tym? Twój akt notarialny dla miasta oznacza tylko konieczność wypłaty odszkodowania, nie chroni Ciebie przed wywłaszczeniem, jak sama nazwa wskazuje wywłaszczenie to pozbycie własności, zapamiętaj to sobie i nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz zielonego pojęcia.

0 0
ID:19624

wolf

Dokładnie o to mi chodziło,jak odkupi ode mnie mój grunt może sobie z nim robić co mu się podoba.Jak o d k u p i !!! Nie wcześniej.A poza tym w moim poście nie o to mi chodziło,ten facet po prostu nie wie ,że aby coś robić na dworcu za miejskie pieniądze,musi ten grunt pod dworcem odkupić.To tyle w tym temacie.

0 0
ID:19655

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA