Kompromitacja Kaźmierczaka na Radzie Miasta. Dzisiaj...

Kompromitacja Kaźmierczaka na Radzie Miasta. Dzisiaj Kaźmierczak chciał przeegzaminować prezesów społek miejskich nie mając do tego żadnych podstaw prawnych. Prezesi oczywiście nie przyśli bo nie będą rozmawiać z .... radnymi koalicji antyrozwojowej. Jeśli prezesi by przysli to złamaliby prawo. Dla społki z o.o. jedynymi organami jest Rada Nadzorcza (jeśli istnieje) i Zgromadzenie Wspólników. Rady Miasta nie ma. Koniec i kropka. Kaźmierczak niestety tego nie rozumie, może i stety przynajmniej wiemy dlaczego nie nadaje się na Szefa wszystkich Szefów.

12 komentarzy

Włocławianiuuuniuś

Drogi Mośku, grasz nie ferr...
Jemy jako mieszkańcowi tego miasta też należy się sukces MPWiK, MPC-u, ....
też by chciał się czyms pochwalić, szkoda że nie ma czym i na siłe szuka.
Nie wnikam , ale atrakcyjny KaXimierz miał 4 lata na to aby spotkać się z prezesami,.. nie mógł znaleść czasu. To oni będą znajdować czas w 2 miesiącach.... aby z paniczem naszej Baronowej rozmawiać. O czym??
O wyborach i dymisjach...Pozdrawiam

4 2
ID:19615

cyklista

Czas najwyższy skończyć z prywatnymi folwarkami postkomunistów.

MPWiK- zgromadzenie wspólników -prezydent miasta Włocławek-100% udziałów miasto i gmina Włocławek

MPEC--zgromadzenie wspólników-prezydent miasta Włocławka-100% udziałów miasto i gmina Włocławek

"Saniko"-zgromadzenie współników -prezydent miasta włocławek-100% kapitału zakładowego-miasto i gmina Włocławek.

Pominę nazwiska prezesów i wiceprezesów oraz nazwiska osób w Radach Nadzorczych tych spółek (trzyosobowe).

Konia z rzędem temu kto wymieni osoby z zarządów oraz rad nadzorczych którzy nie należeli do "mamusi nieboszczki" lub do zgromadzenia pogrobowców z SLD

2 2
ID:19619

XXX

Nie wiem dlaczego Kazimierczak to Atrakcyjny Kazimierz, bo On ani atrakcyjny z wyglądu, ani z poglądów.

2 0
ID:19625

Rowerzysta

Cyklisto, cokolwiek byś nie napisał o spółce (nie mając chyba zielonego pojęcia o KSH) to taki podmiot musi mieć zarząd i ewentualnie radę nadzorczą oraz właściciela. Gdybyś ty był właścicielem lub jego reprezentował zapewne chciałbyś mieć zaufanych ludzi, którzy zarządzaliby majątkiem Twojej spółki. Tak było i 1000 i 100 lat temu i tak jest dzisiaj i będzie za 100 lat. Praw ekonomii człowiek nie jest w stanie zmienić, dlatego nazywa się je prawami. Mam nadzieje, że zrozumiesz ten post, a nie bezmyslnie cytujesz BIP, co każdy może sobie przeczytać.

2 0
ID:19626

Fryzjer

Piękny Kaziuk ma problem tego rodzaju, że nikt już nie chce słuchać tych niedorzeczności, które opowiada. Kaźmirz nie kompromituj się!!!!

3 0
ID:19627

Zibi

Ale jazda była na tej radzie. Szkoda mi tylko poczciwego Skrzypka Władka, który tylko się zamieszał jak usłyszał ten cały bełkot moralno-prawny Kazimierza Wąsatego. A i ta Pani Ch. ma problem z kojarzeniem faktów czyli wysoki poziom inteligencji emocjonalnej.

2 1
ID:19628

Sportowiec

Drogi Rowerzysto. Oczywiście istnieje KSH w którym wyróżnia się udziałowca bądź akcjonariusza (nie własciciela, nie szpanuj więc wiedzą o spółkach bo się kompromitujesz),radę nadzorczą i zarząd. Chciałbym jednak nieskromnie zauważyć, że udziałowcem spółek miejskich jest Gmina miasto Włocławek. Gmina, a więc w równym stopniu ja, ty, Kukucki , zbonikowski, Kazimierczak itd. Nie prezydent. On wykonuje tylko swój psi obowiązek sprawowania nadzoru właścicielskiego. I choćby z tego powodu Pałucki powinien nam mieszkańcom zdać relację z działalności podmiotów będących naszą własnością. Sam, albo z pomocą prezesów. Nie było ani jego ani jego przedstawicieli. Ale nie ma co się dziwić gdy spółki traktuje się jak prywatne folwarki slużące do zaspokajania finansowych potrzeb kolesi (Baza jest klinicznym przypadkiem tej choroby). I tyle.

0 2
ID:19644

Do żydokomuny Mośka

Podstawy prawne drukują w mieście/od dawna /SLD- prezesi spółkek "miejskich"

0 1
ID:19653

cyklista

Szanowni -Rowerzysto i Sportowcu.
Czym mam szpanować i o czy nie mam zielonego pojęcia. Podałem przykłady 3 spółek miejskich w których miasto i gmina Włocławek ma 100% udziałów a jedynym reprezentantem wspólników jest prezydent.
Bo innych wspólników nie ma. Wynika to jednoznacznie z udziałów (100%).
Cały post wzmiankował o tym, że prezydent lub jego zastępcy z grzeczności mogli pojawić się na sesji zapraszani przez rajców miejskich i zdać relacje z działalności
spółek miejskich.W ostateczności mogli wpłynąć na prezesów spółek aby pojawili się na sesji i zdali relacje.
Nadmieniam ,że było to trzecie z kolei zaproszenie.

P.S.Byłem onegdaj(lata 90-te) wice a potem prezesem lecz nie spółki z udziałem miasta i gminy. Stąd znam zależności (i na nieszczęście znam rady nadzorcze w których gro nie ma zielonego pojęcia o działalności firmy).
Pozdrawiam

0 1
ID:19699

Hejka

Jestem dobrze poinformowany więc powiem, że zaproszenie było jedno na sesje miasta. Problem polegał na tym, że punkt dotyczący spółek miejskich spadał z obrad 3 razy, gdyż radni gaworzyli o nie istotnych sprawach, kiedy w końcu dotarli do spółek była to trzecia odroczona rada z kolei. Ile zatem można czekać na spotkanie, ile terminów można przekładać, żeby z utęsknieniem spotkać się z Kaźmierczakiem i usłyszeć jego zdumiewające pytania.

1 0
ID:19710

ktosiek

tak się składa, ze dwóch prezesów spółek to członkowie PO

1 0
ID:19712

cyklista

Szanowny Hejka.Czyli prawienie farmazonów przez przedstawicieli antykoalicii
o rzekomym trzykrotnym oczekiwaniu jest po prostu nieprawda.Skoro ignoruje się prezesów spółek to nie dziwie się na taka reakcje z Ich strony.

Czcigodny ktosiek. Jednoznacznie wynika,że rzekome kłótnie w radzie Miasta to mydlenie oczu mieszkańcom.I tak podzielą sie stołeczkami.

1 0
ID:19719

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA