Tak sobie patrze i calkiem fajne wizje sie pojawiaja, nie...

Tak sobie patrze i calkiem fajne wizje sie pojawiaja, nie wiem czy realne ale dlaczego nie, dlaczego ma byc szaro nieladnie.

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=409047&page=183

6 komentarzy

kortyzol

Ciekawe ale poczekam na wypowiedź znawcy tematu czyli wg.mnie szanownego cyklisty.

0 0
ID:19939

robol

A ktory kANDYDAD to taki zdolny?

0 0
ID:19940

Nicolas McJavell

Czy wielce szanowny przedmówca, z blaskomiotnym tytułem "architekt" (łac.aedifictor) istotnie ma prawo do posługiwania się tym szczytnym tytułem czy też należy do tego podchodzić " z pewną taką nieśmiałością" ?
Jeśli tak - chętnie włączę się w dyskusję, ale tylko na poziomie absurdu, gdyż tzw. merytoryczny oglą sprawy nie ma sensu.
Pozdrawiam gorącą, z lekką domieszką kpiny.

1 1
ID:19944

cyklista

Szanowny Kortyzolu.
Muszę przyznać, że przedstawiono interesujące i ciekawe rozwiązania
architektoniczne.To jest moje zdanie.Nie wszystkim jednak mogą się projekty architektonicznie podobać. W wypowiedziach wyczytamy już problemy związane z lokalizacja.-poprowadzenia trasy (od ul Kruszyńskiej do Kaliskiej),warunki gruntowe (okolice przedłużenia Plantów) czy też budynek przy Kaliskiej (teren gdzie mieści się rynek).

Architekt przedstawił koncepcje zagospodarowania tych terenów aby uzmysłowić jak można zmienić otoczenie.Niczego nie narzucał.
Myślę że samo zajęcie się problemem( przecież musiał poświęcić czas na przygotowanie wizualizacji ) należą się słowa uznania.

Osobiście podobała mi się zabudowa terenu przy Kaliskiej (teren pod trasę.Nietypowe nowoczesne rozwiązanie kształtu połaci dachowych z jednoczesnym wykorzystaniem jako terenów biologicznie czynnych (tzw.dachy zielone).
A może by tak kiedyś Urząd Miasta zorganizował konkurs na koncepcje projektów zagospodarowania wolnych terenów np.dla studentów architektury .
Musze przyznać,że jest sporo terenów które mogłyby zostać zagospodarowane.Problemem pozostaje własność nieruchomości.

0 0
ID:19945

robocop

a dla mnie to wizje mające na celu zwrocenie na siebie uwagi i nic więcej. Wszystkie te lokalizacje to strzał kulą w płot, a co do architektury - kwestia dyskusyjna.

0 0
ID:19947

ech

Ale co do przykladowego placu zabaw nie mozna miec zastrzezen.
A miejsce pod trase/ To koncepcje a nie projekty, a czy warto trase puszczac srodkiem osiedla to inna sprawa.

1 1
ID:19948

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA