Mania wielkości czy wielkość manii? Osiedle Kazimierza...

Mania wielkości czy wielkość manii?
Osiedle Kazimierza Wielkiego cofnęło się w czasie. Poczułem się jak w czasach młodości w PRL-u. A wszystko dzięki kandydatowi na prezydenta. Podkreślam kandydatowi, a nie prezydentowi 2010, co prawie wszyscy kandydaci sobie przypisują, chociaż prawo do tego ma tylko jeden, Andrzej Pałucki. Inni pewnie liczą na to, że wyborcy się pomylą i zagłosują na nich.
Na szczycie wieżowca, przy ulicy Ostrowskiej 16 pojawił się big board o wymiarach około 10 na 10 metrów. Nie byłoby w tym nic szczególnego, gdyby nie wiejący z tego obrazu strach i przerażenie. Inni kandydaci pojawiają się na tle przeróżnych scenerii, w jasnych napawających radością kolorach. Prezentują swój dorobek. A poseł Zbonikowski co robi? Prezentuje się na tle czarnych chmur nad Włocławkiem. Na dodatek kobieta stojąca obok, zapewne żona, wyciąga w górę palec w te czarne chmury, jakby chciała ściągnąć gromy na to zakomuszone miasto. A ja myślałem, ze komunizm pozostał już tylko w Korei Północnej i tylko portrety Kim Dzong Ila i Kim Ir Sena straszą ludzi ze ścian domów.
Moim zdaniem to jest takie zupełnie niezamierzone ostrzeżenie. Czarne chmury zbierają się nad miastem, więc lepiej nie zmieniajmy prezydenta.

9 komentarzy

Johan

Dzięki łaskawco za informację,Dionizy -nie podoba Ci się ?,jak była kampania prezydencka i wisiał bil billboard z kandydatem na prezydenta Wawrzonkowskim to coś się na ten temat nie odzywałeś.,a wisiał na też na szczycie wieżowca na ul Polnej, ale też doskonale pamiętam ,że pod bilbordem który wisiał zapłonęły też znicze.Dionizy ,historia lubi się powtarzać ,więc swoją propozycję zachowaj dla siebie, nie pisz w liczbie mnogiej wypowiadaj się tylko za siebie .

2 0
ID:20242

Dionizy

Piszę w liczbie pojedyńczej i nikt mi nie będzie dyktował jak mam myśleć!

0 2
ID:20251

Pytanie

A te chmury to nie jest zapożyczenie ze znanego wiersza -,,Dyzio marzyciel'' ?

0 0
ID:20263

DNO

Po pierwsze Pan Łukasz Z. to niestety facet który kocha Jarka K., mówi nie logicznie, choć skończył prawo, nie rozpoznaje pojęć jak jezdnia czy też jego zaawansowana demencja, protest parking podziemny patrz 2. punkt jego programu o tym jak to bedzie jak bedzie wladca miasta, gminy i dyrektorem regionalny PKP i PKS w jednej osobie. Popatrzcie sobie kto siada w pierwszych lawach w kosciele, jak sie afiszuje, skromny to on nie jest na pewno. Chcialem przypomniec jego wypad pielgrzymkowy z Wloclawka do Czestochowy, szedl w pierwszym szeregu obok trzech ksiezy, jak reportezy znikneli tak i on zniknal, nie szedl juz dalej, a poszedl az do granic miasta. CIekawe jak jego kumpel Karski czy tez jak Lukasz Z. zna prawo, ze nie wolno niszczyc mienia w hotelu zagranica, melex ukochany.

1 1
ID:20265

Jozin z Południa

Rewitalizują już wieżowce na Kazika.
Oj poszło to po całej Wsi Włocławek

0 0
ID:20270

Do Dionizego..

Co ci obiecał kolega partyjny SLD? Bardzo dobrze że startuje młody człowiek na prezydenta.Może on będzie umiał rozmawiac z mieszkańcami o tym jakich zmian oczekują w swoim mieście,a nie tak jak ten to robi.Bruk na Zielonym Rynku to powrót do czasów PRL-u .Bubel . Niech wreszcie we Włocławku zawita MŁODOŚC .Życzę Zbonikowskiemu zwycięstwa w wyborach.

4 2
ID:20272

Adminka

~DNO | wczoraj, 21:04:53

Po pierwsze Pan Łukasz Z. to niestety facet który kocha Jarka K., mówi nie logicznie, choć skończył prawo,

0 2
ID:20279

koalicja moherowa

Do Dionizego- Doskonale przypominam sobie twoją aktywność ze spotkania w szkole podstawowej NR2 z prezydentem W Skrzypkiem ,jak w upierdliwy sposób dociekałeś na temat spółki miejskiej .Jakoś nigdy nie przeczytałem twojego komentarza na temat działalności MPEC-u za kadencji pana Pałuckiego.Działalność spółki miejskiej jest szkodliwa dla wszystkich mieszkańców korzystających z jej ciepła.Brak zainteresowania aby ocieplić rurociągi, którymi płynie ciepło aż do jednostki E na południu ,my płacimy za ogrzewanie ziemi!Panie Kukucki pan weźmie się za ocieplenie rurociągów którymi dostarczane jest ciepło, wtedy zagłosuję na pana ,bo jak do tej pory to jesteś wielkim krzykaczem .Więcej czynów a mniej słów .Ale ja i moi sąsiedzi już dziękujemy Wam za waszą troskliwość.

3 0
ID:20287

cyklista

Proszę bardzo. Czcigodna koalicjantka moherowa jednym celnym sierpowym
powala na matę Dionizego. Mistrzostwo świata. Takie starcia bardzo mi odpowiadają.Pozdrawiam.

0 0
ID:20288

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA