To jest fragment z dyskusji nad artykułem o matce, która...

To jest fragment z dyskusji nad artykułem o matce, która jechała autostopem ze swoja córka na operacje do Warszawy,pragnę żebyście wypowiedzieli się co takiego dobrego spotkało nasz kraj po rewolucji.
... ta kobieta ma jeszcze dwoje dzieci. Mieszka z nią babcia, brat i jej siostra , która musi chodzić spać do dziadka bo tam nie ma dla niej miejsca .Tej rodzinie potrzebne jest mieszkanie.
Na paru metrach mieszka siedem osób , nie ma łazienki , ciepłej wody. Mieszkanie jest zagrzybione, bardzo ciasne. Składa się z jednego pokoju i małego przedpokoju .A w tym przedpokoju mieści się kuchnia gazowa i kibel - nie do pomyślenia warunki makabryczne. W pokoju mieści się piec i prycze do spania bo nic więcej nie zmieści się. Dzieci są już w wieku szkolnym a gdzie tam postawić chociaż jedno biurko do nauki. Przez to zagrzybione mieszkanie jej dzieci są wiecznie chore - wiem że ta rodzina potrzebuje bardzo pomocy ...

4 komentarze

szuja

Tylu mądrych ludzi pisało tu np z Niemiec i tak teraz ucichli.Maja okazję się wypowiedzieć

0 0
ID:22665

Menel

Jak pomożecie, to i spać można jakiś czas spokojnie. A co z innymi potrzebującymi? System jest chory.

1 0
ID:22670

poliszynel

szuja:) nic dobrego nas zwykłych ludzi nie spotkało po transformacji i nie ma się co łudzić, że sytuacja ulegnie poprawie. A prawdą jest, że świetnie się mają "okrągłostołowcy" co oszukali Naród, rozgrabili Polskę i tuczą się w "swoich" willach skradzionych narodowi. A mając w swoich rękach większość mediów, mogą tym łatwiej ukrywać swą odpowiedzialność i unikać rozliczenia.

1 0
ID:22682

sportowiec

Do Szui. Nie wiem czy pamiętasz czasy przed rewolucją ale ja tak! Takiej sytuacji wtedy by nie było, bo tego typu choroby okreslano jako nie uleczalne i chory po prostu umierał. Pamiętam, jak zachorowała znajoma i jej mąż rozpaczał, że leki na chorobę są , ale w wysyłkowej aptece w Londynie i miesięczny ich koszt to 40 funtów, a to absolutnie przekraczało możliwosci jego i jego rodziny. Tak było i niech mi teraz odkomuszony beton nie miesza młodziezy w głowach!!!!

0 1
ID:22710

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA