Niech Pan Chmielewski przypomni nam wszystkim jakim sposobem...

Niech Pan Chmielewski przypomni nam wszystkim jakim sposobem bez konkursu "wskoczył" na stanowisko dyrektora WORD i jak mu tam dobrze - wg oświadczenia majątkowego za 2009 r. tylko z pensji WORDu 96 000 zł rocznie+dieta radnego+dieta w TVP! A kim jest Pan Chmielewski w porównaniu z Prezydentem Włocławka, który kieruje tysiącami ludzi i decyduje o najważniejszych dla mieszkańców sprawach? Ile Pałucki godzin spędza na "reprezentowaniu" mieszkańców, nie jak inni 8 godzin, 5 dni w tygodniu... Chciał Pałucki być Prezydentem to my za Jego ciężką pracę powinniśmy go wynagrodzić tak jak się należy!

11 komentarzy

Do Macioszka

Słuchaj a kim jest Pałucki ,a może inaczej kim był kiedyś? Tez był dyr. WORD-u . No właśnie dobrze napisałeś chciał byc prezydentem, więc wiedział jaką będzie miał pensję.Jeśli to za ciężka praca to niech zrezygnuje, a nie żerujecie na biednych ludziach .Czemu nie przyczepisz sie do lewej strony gdzie te osoby pracują lub ich żony.

4 1
ID:23761

dzonny_killer

Jakimi tysiącami ludzi paootzky kieruje? Skąd te bzdury wziąłeś??? Co ty porównujesz? Funkcje? No to kim jest Dyrektor WORDu wobec Prezydenta Miasta? Pokuś się o rzeczowe stwierdzenie. Nie zapominaj, że prezesi spółek miejskich typu komunikacja, wodociągi, energetyka cieplna, BAZA itd. zarabiają w zaokrągleniu po 15 tys. a to "nieco" więcej niż dyrektor WORDa, a kim oni są? sami kolesie i psiapsióły eseldowskie paootzkiego. Inaczej chcesz porównać? Osoby? No to kim jest Chmielewski wobec Pałuckiego? Znasz obu osobiście? Takich pytań o twoje idiotyczne zdania możnaby mnożyć i mnożyć.

2 2
ID:23772

widz29_

Piszcie konkretnie o Chmielewskim a nie zasłaniacie się Pałuckim. W WORDzie idzie dopiero publiczna kapucha

2 3
ID:23780

Do widza29

Chyba ci sie oblało egzamin że nie możesz patrzec na WORD.A jeśli chodzi o pana Chmielewskiego to co słyszałem to jest bardzo wporządku facio.

4 0
ID:23783

szuja

Powiem tylko tyle i może się mylę. Ale żeby facio 4-y razy do egzaminu podchodził i go oblewał i to w swojej dziedzinie ,to są jaja na boczku i tyle.

1 2
ID:23794

dzonny_killer

o Szujo... tu niekoniecznie trafiłeś :) a gdy pałkowski był dyrem najgorszego chyba szpitala to myślisz, że za którym razem np. zoperowałby serce? ;-) myślę, że 4 podejścia i łowcy skór by się mogli schować :p (to tak idąc Twoim tokiem myślenia) hahaha

3 1
ID:23801

dzonny_killer

widzu a czym się różni word od spółek miejskich, czy UM? nie znam chmiela, nie wiem, jakim jest dyrem wordu, ale podobają mi się jego ślamazarne, ale bardzo celne i uszczypliwe wypowiedzi w RM :p

3 1
ID:23803

sportowiec

A ja mam niezłą pamięć i pamiętam bezruch i nicnierobienie (za wyjątkiem afer korupcyjnych, w tym próbę ustawienia przetargu na budowę nowej siedziby) za czasów rządów poprzedniej szefowej i jej wybitnego zastępcy, niejakiego Andrzeja Teodora Pałuckiego. To Chmiel prowadzi rózne akcje dla dzieciaków, kupuje (oczywiście za kasę ZAROBIONĄ przez WORD) alkomaty, defibrylatory itp. Niebo a ziemia.

3 0
ID:23806

dzonny_killer

Widzu... ty się lepiej chłopie wstydzu :p
Ponoć jeszcze w obecnym roku średnie (co za żenada) wynagrodzenie w kuj-pom wynosiło ~2.800 zł BRUTTO.
A oto lewe szychy bezwstydniuchy:
MPEC - Michał P. 14.855 zł
MPK - Marek K. 14.855 zł
MPWiK - Piotr Ł. 14.855 zł
Saniko - Edward Z. 14.854 zł (tegoroczniak debiutant!!!)
MZOZ - Andrzej W. tylko 12.782 zł
Baza - Elżbieta M. tylko 12.091 zł
Prezydent - Andrzej P. - 12.860 zł
Do tego dochodzą pensje członków zarządów poszczególnych spółek, z których najbardziej opłaca się pierdzieć w stołek w zarządzie wodociągów i ciepłownictwa, bo oni dostają prawie 13.000 zł miesięcznie!!! W glupiej Bazie za nicnierobienie w zarządzie dostają prawie 4 tysie.
Czep się chmiela ile wlezie, ale nie mów, że mamy się paootzkim nie zasłaniać! To dopiero obłuda z twojej strony!
(mam nadzieję, że powyższe kwoty ulegną w końcu drastycznym obniżeniom)!
Za ewentualne drobne niezgodności przepraszam - dane z listopada 2010 :)

3 0
ID:23807

Pytanie

Brawo ,,killer'' -oby więcej takich danych pojawiało sie na tym forum ,może ,,naród'' wreszcie otorzy oczy -Jeśli możesz to uzupełnij tą listę o resztę etatów ,,samorządowych '' .Będzie pełniejszy obraz ,,uczciwych dzałaczy'' (chapaczy) politycznych tego miasteczka....to wiedza nieoceniona ...

2 0
ID:23840

szuja

dzonny_killer
Zapomniałeś z tego wszystkiego o chirurgu jazdy bez trzymanki Chmielewskim??????????? dolicz dietki Hahaha

0 2
ID:23859

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA