"Włocławek a zmiany
społeczno-polityczne".
Jestem przekonany,że Administracja tego portalu pozwoli na pociągnięcie przez jakiś czas tego tematu.Jestem również przekonany,że nie będzie to jeszcze jedna z wielu nawalanek personalnych.Po prostu ma to być platforma wymiany poglądów między ludźmi starszymi i młodymi.Absolutnie nie powinna nosić charakteru "walki pokoleń".
Rzeczywiście różnimy znacznie wiekiem,także poglądami ideologicznymi i sympatiami politycznymi, to jest normalne.Ale czy musimy czuć do siebie nienawiść i obrzucać się zaraz błotem ? Nie absolutnie nie musimy.
Odnoszę czasami wrażenie,że jesteśmy jakimiś pionkami którymi prowadzona jest jakaś gra. Nie mam tu na myśli naszego Miasta,które również jest tylko pionkiem w tej grze.
Ba ! Nie tylko my,nie tylko Miasto,ale również i nasz Kraj był i jest pionkiem na szachownicy polityczno-ekonomicznej.
Czy myśmy sobie wybrali system polityczno-społeczny. Nie, narzucili nam go nasi podobno sojusznicy zachodni,USA i Wielka Brytania oddając nas pod wpływy Związku Radzieckiego.Pamiętajmy o tym dyskutując o stratach i korzyściach które osiągnęło nasze miasto,zarówno w okresie dwudziestolecia międzywojennego,okresie PRL-u jak i obecnym.
Dzonny_Killer teraz Twoja kolej !