Niedawno nasi mieszkańcy narzekali, że chodniki nie...

Niedawno nasi mieszkańcy narzekali, że chodniki nie odśnieżone, ale przynajmniej było łądnie jasno i czysto.A teraz znikł śnieg i odkrył..... kupy psie. Ludzie, czy naprawdę chcecie mieszkać w takim brudzie i smrodzie. Może warto stworzyć nowe stanowiska pracy - zimą do odśnieżania a przez pozostałe dni roku do sprzątania kupek psich.

8 komentarzy

mr.betterknow

Po co stwarzać nowe stanowiska skoro Saniko i Straż Miejska powinna się tym zajmować?
To że się nie wyrabiają chociaż biorą za to pieniądze to już zupełnie inna sprawa.
Jak widzimy Saniko chyba czeka aż powódź posprząta.A Panowie ze Straży Miejskiej dali sobie spokój bo musieli by karać urzędników.I błędne koło się kręci.

2 0
ID:24313

`a`

Gonić właścicieli psów do sprzatania po swych psach. Dlaczego inni mają sprzatać po cudzych psach. Nałozyć potęzne kary żeby ludziom opaciło się sprzątać po psach. RADO MIEJSKA wszystko zależy od was. KARY...........Kary. Zwracajmy uwagę naszym sąsiadą. Przestańmy być anonimowi. To nie wstyd zwracać uwagę .Inaczej będziemy chodzić po kupach i oddychać ulatniającymi oparami odchodów. Ile to w kale psim jest robaków o tym nikt nie wspomina. Pozdrawiam SANEPID.Zacznijcie też pracować nad tym problemem.

5 1
ID:24315

szuja

Co roku taki sam syf i nie tylko po zimie.

4 0
ID:24319

normal

ojej czyzby juz wiosna przyszła?zaczął sie coroczny wiosenny temat psich kupek.Gówienku tu gówienko tam jak milutko w tym mieście.

1 0
ID:24333

pinokio

jakas szkole moze otworzyc i uczyc ludzi bo gadac to jak grochem o sciane! W domciu po dywanie boso bo sie ubrudzi a na ulicy.. tu papierek tam kupcia i ...udaja ze to nie oni!! Szkoda gadac!

2 0
ID:24341

Pytanie

To świadczy tylko o egoiźmie i braku kultury włascicieli tych ,,zasranców'' . Ale potwierdza równiez ,że opłaty za posiadanie psa sa zbyt niskie . Są też tacy , którzy określaja to zjawisko chorobą snobów -im wiekszy pies tym bogatszy własciciel .....

2 0
ID:24349

dzonny_killer

aż się boję odezwać, bo @Tomek L. źle zrozumie moje intencje...
http://wloclawek.info.pl/wloclawianie_pisza,comments,5403.html

1 0
ID:24402

mr.betterknow

Ta sprawa śmierdzi.... dosłownie.Ale najpierw trzeba zrobić by przestało śmierdzieć w UM.Bez tego jeśli nawet Urząd się tym zajmie to tylko pod publiczkę i dla pieniędzy...niestety.I przypomnę że podobno mamy pojazd do sprzątania psich kup więc dlaczego nie jest używany?Po drugie gdyby chodniki były odśnieżane na całej szerokości a nie tylko na 30 cm to byśmy nie mieli kup na środku.A tak co się nazbierało musi spłynąć.Też mam pieska chodzę z nim do lasu.Dotychczas udało mi się nie naruszyć publicznej przestrzeni jego obiadem.Będąc szczery sam nie wiem co bym zrobił gdyby go przypiliło w "złym" miejscu.Nie wszędzie są śmietniki a co dopiero pojemniki z workami.Jeśli tak by wyszło musiałbym zapłacić.Chciałbym chociaż wiedzieć że w takim wypadku pieniądze te pójdą chociaż na sprzątanie,worki,schronisko itp.Niestety na to nie mogę liczyć.Nie mogę też liczyć że podatek za mojego psa jest wydany dobrze bo oprócz tego że go płace nic z tego nie mam.Na koniec powiem że jest to sprawa ważna lecz nie pierwszorzędna.

Pozdrawiam martwiących się o czystość miasta miłośników zwierząt

1 0
ID:24426

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA