STALO SIE! JAN PAWEL bedzie wyniesiony na oltarze 1 maja!...

STALO SIE! JAN PAWEL bedzie wyniesiony na oltarze 1 maja! Bedzie swieto i nowy powod do zadymek ulicznych no bo jedni swieto pracy patron sw. Jozef zreszta inni pochody na czesc JP ....ale sie bedzie dzialo....

11 komentarzy

szuja

To znaczy będzie w tym dniu dwóch patronów ,żydowski i ukraińsko-polski.

1 1
ID:24660

seniorka

czy to cos da? czy ludzie sie zmienia? Wykorzystaja ten fakt do brudnej polityki i beda media mialy co pokazywac jak spotkaja sie takie przeciwne w idei "procesje" > Nie o to JP chodzilo i jezeli jest autorytetem dla POLAKOW to bedzie taki wlasnie sprawdzian tego szacunku do PAPIEZA I JEGO NAUKI! Chcialabym sie mylic w swojej ocenie> Oby oby

1 1
ID:24665

barbapapa

a mozesz jasniej SZUJO? nie jarze o czym cwierkasz/???

2 0
ID:24673

mr.betterknow

Z całym szacunkiem dla Jana Pawła II ale ja beatyfikacji nie traktuje poważnie od czasu kiedy beatyfikowany został duchowny który pracował z Niemcami w obozach.Poświęcał obozy i to co się tam robiło....teraz ten duchowny jest świętym.Wielu papieży którzy skazywali ludzi na spalenie też jest świętymi.Komentować dalej nie muszę.

1 1
ID:24690

barbapapa

duzo prawdy jest w tym co piszaesz mr. betterknow ale ja w aspekcie deklaracji POLAKOW mowiacych o tym ze papiez jest dla nich najwyzszym autorytetem. Wlasnie hipokryzje zobaczymy nie dlugo bo 1 maja/ I jeszcze cos poslowie a scislej KUCHCINSKI z pppppppppppPis chce aby sejm wyslal delagacje i to liczna do WATYKANU aby reprezentowac narod! I co Ty na to? Wycieczka dla rodzin za nasze pieniadze ! ech szkoda gadac

0 0
ID:24700

szuja

barbapapa
Proste .św.Józef-żyd jest patronem ludzi pracy i teraz J.P II pochodzenia ukraińsko-polskiego też będzie patronem ludzi pracy.

1 0
ID:24720

barbapapa

no dobrze ze nie TY! T%o bylaby tragedia taki POLAK Z DZIADA PRADZIADA.....

0 0
ID:24744

mr.betterknow

Mam takie pytanie ...czemu Jezus Chrystus nie został beatyfikowany?
Z tego co wiem nie jest on świętym....chyba że nie mogę tego znaleźć.
Był on przecież podobno synem Boga a jego ziemski ojciec i matka zostali uświęceni.Więc czemu On nie?Proszę o rozwinięcie wątku.

0 1
ID:24747

barbapapa

oj ty ty! ON juz jako swiety przyszedl na swiat i SWIETOSC BOGA OJCA na NIEGO splynela! Tak mysle bo na teologii sie nie znam! Ale daje to do myslenia i stad moje pytanie dlaczego na papiezy mowi sie OJCIEC SWIETY???? wychodzi na to ze juz staje sie swietym i czy to nie bluznierstwo przeciw BOGU??? O to ciekawe nie sadzisz mr....?

0 0
ID:24754

zbuntowany_kaloryfer

Na to wygląda mr.betterknow, że samo istnienie Trójcy Świętej jest podstawą współczesnej doktryny Kościoła K., Jego fundamentem. A zatem Jezus jest świętym jako integralna część Trójcy. Czyli oczywista oczywistość - przynajmniej dla mnie rzecz jasna. A z udowadnianiem świętości Jezusa - wybacz porównanie - to trochę jakbyś chciał zmusić wielbłąda, żeby udowodnił, ze jest wielbłądem;))

1 0
ID:24767

Helena

Gdy by ksieza i Biskupi znali slowo Boze Biblie ? Bo np: w Mateusza 23:8-12 jest napisane:
 Ale wy nie dajcie się nazywać Rabbi, bo jeden jest wasz nauczyciel, natomiast wy wszyscy jesteście braćmi.  I nikogo na ziemi nie nazywajcie waszym ojcem, bo jeden jest wasz Ojciec, ten niebiański.  Ani nie dajcie się nazywać wodzami, bo jeden jest wasz Wódz, Chrystus.  Lecz największy wśród was ma być waszym sługą.  Kto by się wywyższał, będzie ukorzony, a kto by się korzył, będzie wywyższony.

2 0
ID:24777

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA