Z innej beczki -Kupując buty w sklepach na terenie...

Z innej beczki -Kupując buty w sklepach na terenie hipermarketu pamiętajcie by bezwzglednie na mocy ustawy uzyskać adres własciciela sklepu ,bo w przypadku reklamacji nie macie szans jej złozyć skutecznie , bo własciciel staje się nieuchwytny.PAMIĘTAJCIE O TYM USTAWOWYM WARUNKU ZAKUPU!!!!!!!!

14 komentarzy

zakupy

Aż takie już liche buty sprzedają przy Cmnentarnej ;)?

0 1
ID:24825

Pytanie

Liche- to za mało powiedziane -przy tej ulicy brzmi to może jak zart , ale czasami są to jednorazówki ....byle złapać kasę i..... po dwoch latach zniknąc zmieniajac nazwę sklepu ...to stary chwyt ...dla zmylenia klienta -PAMIETAJCIE O TYM !!!!!!!

1 1
ID:24826

prawda

kupiłem buty dziecku i nie mogłem wymienic na większe- córka nie ma butów a panie hamsko się odzywając pokazały mi kartkę s pod lady ze reklamacji nie uwzględnia się i groziły sądem:(

0 0
ID:24827

niezadowolony klient

Ja znowu miłam problem z reklamacja butów na Kościuszki zaraz przy Polbanku. Jak buty kupowałam pani była taka milutka a za tydzień, kiedy poszłam z reklamacją zachowywała się tak jakbym nie wiem jaką krzywdę jej zrobiła. Buty były dwa razy reklamowane, gdyż po pierwszej reklamacji wróciły nadal odklejone. Od razu była druga reklamacja. Historia się powórzyła ale trzeci raz pani już nie chciała ze mną rozmawiać nie mówiąc o spisaniu trzeciej reklamacji. Buty za 350 złotych wylądowały w koszu. Nie polecam tego sklepu.

1 0
ID:24830

Pytanie

Pamiętać trzeba ,że ich obowiązuje ustawa konsumencka z 27 lipca 2002r .Jest również Państwowa Inspekcja Handlowa ,ktopra na wniosek poszkodowanego podejmuje działanie ..Na każdym sklepie powinien być adres WŁAŚCICIELA SKLEPU . Bo to on jest gwarantem jakości towaru przez 24 MIESIACE ....O TYM TEŻ TRZEBA PAMIETAĆ.... i nie dać się oszukiwać za własne, cięzko zarobione pieniądze .

0 0
ID:24848

Pytanie

Pytanie do moderatora -czy słowo ,,żyd '' jest określeniem obraźliwym ? Jeśli napiszę ,,niemiec '' to też usuniecie ? Szewak Wais obraż a Polaków nazywajac ich grabieżcami ,szabrownokami ,czy to też usuniecie jak przytoczę w cytacie ? Ja odpowiadam za to co pisze .Żyjemy podobno w wolnym kraju , czy też nie ?

1 1
ID:24850

wloclawek.info.pl

Witam wszystko się zgadza jednak słowo "Żyd" użył pan w kontekście obrażania grupy osób dlatego też zostało usunięte.

3 0
ID:24851

Pytanie

Do moderatora -w takim razie z ,,Pana Tadeusza '' też trzeba usunąć fragmenty ,w których Adam Mickiewicz w taki dwuznaczny sposób podkreśla(obraża?) przywary narodowosci żydowskiej -poczytajcie ...naprawdę warto.

2 1
ID:24852

szuja

wloclawek.info.pl |
A skąd wiesz moderatorze co ta pani miała na myśli a może atrament .

1 0
ID:24854

dzonny_killer

Szanowni Moderatorzy... macie nasze maile (przynajmniej tych zalogowanych)... nie możnaby do nich pisać co zostało ocenzurowane i dlaczego???

1 1
ID:24855

zbuntowany_kaloryfer

Szanowny Dzonny!
Z rok temu - albo i wcześniej - zapodałem tekst, który też nie przeszedł. Trochę mnie to zasmuciło, bo zamiast gnębić klony pisałem ze 2 godziny! A wracając do tekstu - nie był on absolutnie obraźliwy! W telegraficznym skrócie: tekst uwypuklał nasze wady narodowe i specyficzny sposób postrzegania świata, ot co. Np. Arab - jeździ na wielbłądzie, kałacha ma pod burką, patrzy komu odrąbać łeb. Węgier - tikosz, koniokrad. W dodatku mówi w małpim języku.
Więc sam widzisz Szanowny Dzonny, że to nam dokopywałem! I z naszych rodzimych słabości śmiałem się!

1 0
ID:24868

Pytanie

Wracając do zasadniczego tematu-zgodnie z informacją z Państwowej Inspekcji Handlowej w każdym sklepie powinny być widoczne dane i adres wlaściciela .Ich brak może wskazywać na chęc uniknięcia odpowiedzialności gwarancyjnej za ssprzedawany towar -na to też zwracajcie uwagę .Pozdrawiam wszystkich poszkodowanch przez handlarzy obuwia .

1 0
ID:24877

szuja

A ja na koniec radzę przeczytać sobie dokładnie prawa konsumenta. Dokładnie. Przyda się zawsze,nawet przy kupnie pakietu Cyfry +

1 0
ID:24888

dzonny_killer

Tylko znając swoje prawa możesz ich dochodzić i wszelkie idiotyczne odpowiedzi np. sprzedawców można o kant ich pupy rozbić :p Oczywiście należy żądać wszystkiego na piśmie. Wówczas z reguły kita im mięknie :)))

1 0
ID:24915

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA