Pan Kukucki mówi o zwolnieniu z opłat dla bezrobotnych...

Pan Kukucki mówi o zwolnieniu z opłat dla bezrobotnych szukających pracy, ale tylko w przypadku otrzymania skierowania z Urzędu Pracy. Ja jestem zarejestrowana w UP pół roku i nie dostałam jak dotąd żadnej oferty. Szukam pracy na własną rękę i koszt. I skąd mam brać pieniądze na przejazdy. No ale w końcu nie pracuję i mogę biegać pieszo po mieście.

8 komentarzy

xawer

kukucki tez zabłysnął tą propozycją, koń by sie uśmiał bierze tylko pieniadze za nic, niech sie weżmie za ciezką robotę,więcej gada niż robi

1 0
ID:24952

negocjator

pośredniak nigdy nikomu nie załatwi żadnej pracy ! to zbędna instytucja która kosztuje dużo za dużo ! każdy szuka pracy sam na własną rękę ! proponuje rozgonić to towarzystwo z pośredniaka które załatwia pracę.... ale swojej rodzinie !

4 0
ID:24954

Zyga

negocjator - ma zupełną rację, pracownicy pośredniaka pożerają nasze
pieniądze,w tym budynku siedzi armia niepotrzebnych ludzi,lepsze by było
prywatne biuro zatrudnienia - bez dyrektorów,kierowników a rozliczane
z konkretnych wyników.

3 0
ID:24962

Malarz

Ludzie, pracy się szuka samemu, a nie przez pośrednika jak PUP. To śmieszne, to dawno powinno zostać zlikwidowane, szkoda tych milionów na to. Szukają tam malarza, bo ktoś ma firmę. Normalnie to fukcjonuje tak, że chodzę po firmach i proponuje swoją pracę i cię zatrudni ktoś. Ja chodziłem za pracą dosłownie miesiąc i to we Włocławku, w grudniu odśnieżałem ludziom, i tak podłapałem w styczniu fuchę na malowanie. Żadnych PUP są tu niepotrzebne, oni tylko żerują na pracy tych co płacą podatki, i tak się koło zamyka. Miasto jakby chciało, to by ich zlikwidowali. Za te pieniądze co oni dostają to można by wyremontować jedną szkołę rocznie albo zrobić generalny remont kilku uliczek w mieście. Zatrudniać, ale "zdrowo", a nie dla urzędniczych beznadziejnych posadek. Darmowe przejazdy, śmiech na sali, po co, tylko patologia będzie się cieszyć. Praca jest we Włocławku, nie robi tylko patologia i ci co oglądają tylko seriale i mecze, piwko pije, chcą być od razu milionerami. Żona pracuje w pewnym zakładzie na półetatu i dorabia sobie pracując w 2 domach, sprząta, gotuje. Tylko trzeba ruszyć d...

2 2
ID:24977

Pytanie

PUP we Włocławku to spółka miejska ,czy kółko wzajemnej adoracji ?

1 0
ID:24979

dzonny_killer

O ile zgadzam się, że PUP jest do bani i powinien zostać zlikwidowany (armia darmozjadowych urzędników) to jednak moją pierwszą pracę dostałem z ogłoszenia wiszącego na tablicy w PUPie... (pomijam fakt, że był tam wyzysk, zero socjala, najniższa krajowa etc.)...

1 0
ID:24995

sportowiec

Coś takiego jak PUP jest potrzebne, ale w wersji: tablica ogłoszeń ze dwie panienki od telefonów i prawnik. Reszta to zupełnie zbędny balast.

1 0
ID:25012

świnka Peppa

A na dodatek te spojrzenia wymalowanych, zlanych perfumami latających na 12cm szpilach nie wiadomo po co w te i z powrotem panienek -urzędniczek. Człowiek po takiej wizycie czuje się nikim, ehh

1 0
ID:25019

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA