Witam
Zająłem się dziś sprawą wątpliwego łatania...
Witam
Zająłem się dziś sprawą wątpliwego łatania dziur.we Włocławku.Zajmuje się tym firma D..... a zleca to Miejski Zarząd Dróg we Włocławku.
Zadzwoniłem dziś do firmy D.... i zadałem pytanie: "czy to prawda że nawierzchnie asfaltowe nie mogą być nakładane na nawierzchnie jeśli temperatura otoczenia jest niższa niż +5 stopni Celcjusza?"Pan Szymon D. z D..... zamilkł...po kilkunastu sekundach odpowiedział bym zadzwonił do Miejskiego Zarządu Dróg z tym pytaniem.Czyżby ich firma nie znała takich technicznych reguł kładzenia asfaltu?.Zadzwoniłem do Miejskiego Zarządu Dróg.Gdzie sekretarka po moim pytaniu przełączyła mnie na inny dział.Rozmowa wyglądała mniej więcej tak:
Mr:-dzieńdobry.Dzwonię z pewnym technicznym pytaniem w sprawie łatania dziur we Włocławku.
Sekretarka:-dzieńdobry
Mr:-Czy to prawda że nie można nakładać nawierzchni asfaltowych gdy temperatura otoczenia jest niższa niż +5C ?
Sekretarka:-A co mamy zostawić dziury?A poza tym jak pan się nazywa i dlaczego pan o to pyta?
Mr:Nie muszę udzielać pani moich danych jako osoba prywatna a tym bardziej jeśli pani mi się nie przedstawiła jako pracownik publiczny.Pytam ponieważ mam informacje techniczne od kogoś kto zajmuje się tym profesjonalnie.
Sekretarka:-Nie będe z panem rozmawiać na ten temat.Przełącze pana do Inspekora...ale nie wiem czy on będzie chciał z panem rozmawiać.
Mr:dziękuje.
Po przełączeniu usłyszałem tylko głuche sygnały a potem dźwięk odrzucenia połączenia.Nie muszę tłumaczyć jak nas traktują.
Co ciekawe robotnicy z D.....'u około godziny 11:30 lepili skrzyżowanie Kaliska-Broniewskiego przy temperaturze 0 stopni C.Po moim telefonie wszyscy pracownicy zwinęli się do samochodów. Chyba dostali cynk z centrali.Na szczęście zabezpieczyłem się i mam zdjęcia.Polecam wszystkim by robili zdjęcia robót w mrozie.Przydadzą się by wytoczyć ewentualnie pozew zbiorowy i by mieć dowody na to jak wydawane a raczej wyrzucane są nasze pieniądze.Proszę przejechać się Kaliską i zobaczyć na żywo.
CDN...