Tak sobie ogladam CW i jednego z rADNYCH, po obradach miasta...

Tak sobie ogladam CW i jednego z rADNYCH, po obradach miasta i wlasciwie nie wiem dlaczego Palucki nie chcial dac tych stu tysiecy na bezplatny Internet. Rzeczywiscie kwota nieduza a zysk dla mieszkancow moze byc. Jakie wogole moglyby byc parametry takiego lacza bezplatnego. Daloby sie na tym sprawdzic poczte, ONET, lokalne portale itp? Filmow i tak nie sciagam, czasem SKYPE jakis albo Gadu Gadu, nasza klasa.
Place za Internet ale lacze ktore mam mam na wyrost chyba.
A i 50 dych miesiecznie moze to nieduzo ale i nie malo. Rodzice juz nie maja, bo male emerytury, ale checi u nich sa, komputer tez jakis stary ode mnie maja.
Rozumiem, ze najmniej bylby zadowolony S....., sprzedawcy komorek bo czesc mieszkancow mialby Internet za darmo. Moze to jest powod opooru Palóckiego.
Co o tym myslicie, i czy to wogole jest mozliwe do zrobienia.

8 komentarzy

mr.betterknow

Pan Andrzej P. nie wprowadził darmowego internetu bo pewna osoba który zarabia na internecie we Włocławku by na tym stracił.Co tam że parę tysięcy osób traci na tej decyzji,ważne że firma kolegi będzie dalej zarabiać na internecie.Uważam że taki internet powinien być we Włocławku dla biedniejszych mieszkańców ale także dla odwiedzających i turystów.
Pan Pałucki mówi że potrafi korzystać z dotacji unijnych to czemu nie załatwił tego darmowego internetu skoro środki z UE przeznaczone na tego typu inwestycje są bardzo duże i bardzo łatwo je pozyskać .

6 2
ID:25384

seeker

przecież nawet dziecko wie, że w tym mieście są same śmierdzące układy,
a nasz cudowny monopolista leci se w kulki, bo mu pozwalają,
to nic, że działania jak prawie korea czy rosja, ważne że układzik wzajemnie się wspiera. zobaczcie jakie problemy ma np r-link
dlaczego ja jako odbiorca neta czy tv, nie mam praktycznie wyboru dostawcy? wiem ze moge se CP, N czy tam reszte, ale chodzi mi o coś innego. jestesmy drodzy mieszkancy dymani z kazdej strony, a S... ma pięęękny dochód z nieswiadomych lemingów.
DZIWNE ŻE W MNIEJSZYCH MIASTACH JEST WIĘCEJ DOSTAWCÓW CZY TO TV CZY INTERNETU, A U NAS W WLOCKU JEST S... I KONIEC.

tam ładne koperty chyba lecą... nie wiem, to jest wręcz nieprawdopodobna sprawa na wolnym rynku, tepsa sie chowa normalnie...

5 2
ID:25386

szuja

Jestem za, ale nie tylko w śródmieściu i dla jakieś wąskiej grupy .Konkretnie jak ktoś ma udowodniony dochód tyle a tyle,to zgłasza się z dokumentem tu a tu i mu podłączają.Żeby nie było tak jak z opieką ,gdzie po zasiłek podjeżdżają wypasione.............Podobnie jest z obiadami dla bezdomnych ,które sprzedawane są po 2-3 zł.Dlaczego nikt nie legitymuje osób w jadłodajni na Królewieckiej. Zresztą net też pewnie poszedłby do żyda.

4 1
ID:25387

Tomek.L

Ludzie, przestańcie wiecznie narzekać. Bezpłatny internet w mieście to taki internet gdzie strony otwierają się "pół godziny", nie ma możliwości korzystania z komunikatorów a o ściąganiu plików nie ma mowy. Każda inna inwestycja ( czytaj - o satysfakcjonującej prędkości transferu danych ) kosztowała by miasto grubą kasę. Narzekacie na S-m ale jeżeli to taki miód, to gdzie ta konkurencja? Prezydent czy radni nie są w stanie zablokować innej firmy, która zechciałaby zainwestować. Prawda jest taka, że ów monopolista siedzi u nas od dawna i od dawna inwestuje w rozwój sieci. Mam kolegów i rodzinę w różnych miastach i wcale nie wyglądamy tak źle zarówno z ofertą programową jak i cenami. Gdybyśmy chcieli rozprowadzić bezpłatny net w całym mieście to jak? Kablem - kto za to zapłaci, radiowo - już widzę te wpisy: a kto mi kupi kartę wi-fi, a mnie drzewo zasłania antenę, a ci najbardziej "ludzcy" zaraz by pytali - a ci najbiedniejsi skąd mają na komputer - bo Polak niezawistny jest :).
Bezpłatny internet tak, w bibliotekach, kawiarniach, pubach itp. A w domu, niestety, chcesz mieć dobry transfer, zapłać za niego.
I na koniec: nie jestem pracownikiem S-mu, nie mam tam udziałów, nic mnie z tą firmą nie wiąże ( za wyjątkiem abonamentu ) i trochę bym w jej ofercie zmienił. Pozdrawiam

2 2
ID:25395

cykluś

Ni e wiem lub nie mam ochoty nazywać waszej firmy.Krotko wwierciliście się w ścianę,Do mojego pokoju stołowego.Czy Wasz błąd budowlany przy Starodębskiej muszę przypominać.

1 1
ID:25398

niezle

Do Tomek: Jak Cie stac to bierz, jak chcesz miec Internet do poczty, komunikatorow to i 128kilobitow starczy, peer2peer oczywiscie blokowane ale taki internet darmowy to inny cel, inne potrzeby i inne mozliwosci. Ty nie chcesz ale wielu (np. w telefonach z WIFI) by korzystali. Tym bardziej ze kwota nieduza jak na miasto, chyba ze wolisz za to kawalek bruku na Bulwarach (dokladnie za 100tys. to jakies pewnie z 30 m. kw.)
Kazdy laptop ma WIFI, duzo nowych telefonow i to nawet tych tanszych, a karta to 40zl, antenka do wzmocnienia sygnalu to od 20-70 zl.
Sensownosc inewstycji jest oczywista.

1 1
ID:25411

kat

Dostęp do darmowego internetu powinien być traktowany jak dostęp każdego mieszkańca miasta do drogi publicznej, sprzątanej i oswietlanej z budżetu miasta. Nie powinien wywoływać żadnych dyskusji, bo pomógłby w promocji miasta i przekazywaniu informacji urzędowych mieszkańcom miasta. Wejście do internetu przez taki publiczny punkt dostępowy poprzedzone mogłoby być krótkimi informacjami lub reklamami pozwalającymi na utrzymanie bezpłatności takiego dostępu oczywiście z odpowiednimi ograniczeniami transferu i treści. Już widzę dziesiątki osób czekających na autobus przeglądających w telefonach miejskie serwisy informacyjne i reklamowe...

1 0
ID:25461

smutne

Znam wielu ludzi ktorzy maja 60+ i widza sens, zaloga Paluckiego ma 60+ i nie widzi.

2 0
ID:25464

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA