Z pewnością śledzicie to co się dzieje w krajach...

Z pewnością śledzicie to co się dzieje w krajach muzułmańskich rządzonych przez kilka dekad przez tych samych ludzi, którzy sprytnie manipulowali biednymi i niewykształconymi ludźmi, którzy dla 10 dolców są w stanie zrobić dla ciebie wszystko. Wiem, bo byłem wielokrotnie i obserwowałem tą prymitywną państwowość, wątły system moralny (w ogóle jakichkolwiek wartości) i było to wszystko do przewidzenia. Na pytanie - Czy chcieli by zmienić swojego prezydenta (Egipt, Tunezja)? Odpowiadali - że nie ma innego, więc ten jest dobry. Generalnie, Islam praktycznie nie wpływał na ich życie, jedynie te zielone dollary albo kolorowe euro. Podsumowując, chcę jedynie zwrócić uwagę na degradację systemów, którymi rządzą służby specjalne i armia oraz grupa kuzynów i szwagrów. Długo to nie przetrwa. Teraz z pewnością Chiny mają pełne gacie i nie wiedzą jak swoim ludziom wytłumaczyć te niefortunne zdarzenia w krajach arabskich. Zachęcam jeszcze do prostowania pewnych popularnych błędów które wdarły się do języka naszych jak zwykle niedokształconych dziennikarzy, który podają że Egipcjanie się buntują. Naród zamieszkujący Egipt to Arabowie lub Nubijczycy (pd.) Egipcjanie wyginęli na tym obszarze wraz z nadejściem Islamu z Półwyspu Arabskiego. Arabowie zamieszkujący Egipt są obywatelami Egiptu ;-)

7 komentarzy

jon

szuja a ja mysle (nie daj Boze) ,ze gdy do głosu dojdą fundamentalni islamiści nie znajdziemy za takie pieniądze tkich raf takich kolorowych rybek :(

1 1
ID:25466

szuja

jon
Ale się najarałeś.Hahaha

1 0
ID:25471

zbuntowany_kaloryfer

Niewiele wiesz Zibi o muzułmanach... ja też oczywiście wiem niewiele, choć spędziłem z wyznawcami Proroka ponad dwa lata - wynajmując im pokoje na mocy umowy zawartej z WSHE. Wnioski z obserwacji?
1. Nie przeszkadzały im krzyżyki zawieszone nad drzwiami w pokojach.
2. Jak w sobotę czy niedzielę zaprosiliśmy na obiad - a były schabowe albo gołąbki - wpierniczali, aż im się uszy trzęsły.
3. Jak postawiłem flaszkę nikt z nich nie pogardził, dziewczyny też nie gardziły drinkami.
4. W żaden sposób ich zachowanie nie odbiegało od naszego. Podobnie się ubierali, oglądali te same kanały w telewizorni, kupowali te same produkty w sklepie. Żartowali i siedzieli normalnie przy grillu.
Wnioski: albo to cholernie dobrze zakamuflowani fundamentaliści (na zasadzie: język wroga trzeba poznać); Albo odszczepieńcy; Albo młodzież, która przyjechała do Europy "wyszaleć się"; Albo zwykli ludzie, którzy fundamentalistów mają w d**** tak jak przeciętny Polak ma w d**** radiomaryjców!

4 2
ID:25479

Mw

U nas też tak będzię to tylko kwestia czasu.

6 0
ID:25483

Zibi

@ Kaloryfer. Żeby poznać muzułmanów to należy z nimi pomieszkać w ich kraju a nie z młodzierzą z Turcji, która dostała parę Euro i zwiedza Europę. Smutne jest to, że nie rozróżniasz Turka od Araba (a to jest b. duża różnica). Piszesz jakieś bezsensowne rzeczy o krzyżykach i schabowych, czyli pleciesz tyle ile wiesz a nie o to chodziło w tym poście. Turcy są bardzo europejscy i znacznie inni od mieszkańców krajów Arabskich. Proponuję abyś trochę poczytał a później się wymądrzał i zwracał uwagę innym, zacznij kolego od siebie i tego co piszesz.

4 1
ID:25492

Zibi

Chciałbym zwrócić jedynie uwagę szanownych internautów na fakt, że Wiosna Ludów II to tylko kwestia czasu w Europie aż się nam wyczerpią zapasy kapitałowe (gdyż surowcowe już się wyczerpały) a biurokracja (podatki, itp.) rozłoży na łopatki wszelkie formy inicjatywy mieszkańca UE.

4 0
ID:25493

szuja

@grzejnik-hahaha,żeberka ci sie wygły,albo coś brałeś tak jak @jon.

1 0
ID:25523

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA