Po obejrzeniu zdjęć ze Studniówek jestem totalnie...

Po obejrzeniu zdjęć ze Studniówek jestem totalnie załamana! Nasza młodzież zupełnie nie ma gustu albo luster w domach albo jedno i drugie. Jacyków Horodyńska i Malinowska mieliby używanie. Jedynie dziewczyny, które postawiły na naturalność i prostotę wyglądały dobrze. Reszta w tych świecących kiecach rodem z saloonu powinna grać panienki do towarzystwa w kiepskim westernie. Makijaże i fryzury również wyglądają na zemstę wściekłego stylisty. Władze szkół powinny chyba wprowadzić jakieś ograniczenia co do wyglądu dziewczyn. A do dziewczyn, które będą miały studniówki za rok cytując klasyka; NIE IDŹCIE TĄ DROGĄ!!! Proszę!!!!

18 komentarzy

negocjator

lusterek nie mają albo ktoś im wmówił jakąś hipnozą że są cudowne ... a te ciuchy to są rodem z domu publicznego

5 0
ID:25501

kotka

ciekawe jak ty byś wygladal/la niech cie nie interesuje jak kto wygladał każ dy ma swój styl
zreszta zal mi cie ;D

1 5
ID:25502

dzonny_killer

o ile zibi masz rację, to jednak (pa)jacyków, horodyńska i malinowska nie powinni być wyróżnikiem... sami odbiegają od standardów i z nich możnaby "używać :p

2 0
ID:25503

Ando

Też to zauważyłam, jedynie NATURALNOŚĆ wygrywa. Nie można tu jednak pisać o rzeczy gustu czy stylu, bo wiadomo jak z tym jest... różnie. Jedyne co mi się nasuwa to jedynie to że w obecnych czasach każda z dziewczyn chce być GWIAZDĄ, pokazać się zrobić sobie fotki nowe na nk itp. Ale cóż... takie są prawa młodości... ale bez przesady.

3 0
ID:25504

świnka Peppa

I się zgodzę i troszkę stanę w ich obronie. Fakt, przeglądając zdjęcia na portalach zdarzyło mi się nie raz za głowę złapać. No ale jak przypomnę sobie swoją studniówkę 10 lat temu to w sumie też nie była to parada stylu i elegancji. Satyna i masa brokatu na włosach. Nie wymagajmy od osiemnastolatek by miały wyrobiony styl jak wspomniane panie modelko-stylistki. One jeszcze mają na to czas. Teraz niech się lepiej "wyszaleją modowo". Tak będzie lepiej. Spójrzmy bowiem na kreacje (np. sylwestrowe) pań, u których na studniówkach obowiązywał strój skromny, czyli te, które teraz maja po 40, 50 i więcej lat. Tam to dopiero dzieją się historie rodem z koszmarnego snu Tomasza Jacykowa.

Ps. Kotko droga, rozumiem Twe wzburzenie. Ale spokojnie, nie denerwuj się błahostkami. Zapewne jesteś w klasie maturalnej lub gdzieś w okolicach. Pamiętaj proszę o znakach interpunkcyjnych, wielkiej literze i daj spokój z tym "żalem", bo to takie trochę bezsensowne użycie. Żal to może być chorych ludzi czy też opuszczonych zwierząt. Jeśli zabawa przed Tobą, to życzę udanych "tanów" :)
Eksperymentuj póki jesteś młoda (tylko pamiętaj by nerki były zakryte - bo odsłanianie ich to nie moda, tylko igranie ze zdrowiem)

Matko, ale się rozpisałam.

3 1
ID:25505

Daga1

Zgadzam się te dziewczyny mają po lat 18-19 a robię z siebie stare dewoty. Pełno makijażu na twarzy a gdzie naturalność gdzie te piękno? Dziewczyny bądźcie naturalne a nie się postarzacie. Tak młode kobiety powinny być "czyste" a nie robicie z siebie panienki z dyskoteki,suknie są wyzywające - TZW pokaz piękności.

2 0
ID:25506

ken i ken

za komuny to bylo niedopomyslenia trak sie stroic... halke i na to jakas kiecke z rynku i styka a teraz?

2 0
ID:25510

KOBRA

Wszystkie wpisy dotyczą dziewczyn, a ja chciałbym coś na temat chłópców, z których niektórzy mają zapewne aspiracje by im mówić pan, ale na to zupełnie nie zasługują. Wyglądają okropnie z tymi odpiętymi guzikami pod szyją i poluzowanymi krawatami i to nawet podczas Poloneza. Potem już jest coraz gorzej. Porozbierani, pozbawieni marynarek wydają o sobie świadectwo złego wychowania/,braku szacunku dla swoich partnerek co niestety jest według mnie
konsekwencją zasad obowiązujacych w rodzinnym domu. Druga sprawa to brak jakiejkolwiek reakcji ze strony dziewczyn, które akceptują tę już prawie wszędzie obowiazującą bylejakość, a ich reakcje, czy też całkowity ich brak wystawiają im takze bardzo niską ocenę. Trzeci jak mi się wydaje powód takich zachowań to wina szkoły, która nie reaguje na takie zachowania, a powinna być przecież kreatorem pozytywnych wzorców dla młodych ludzi wstępujacych za chwilę w ślad dorosłych.

2 0
ID:25511

Stacha

W poprzednim ustroju nie było przepychu i wiadomo było kto kim jest a teraz to nie wiadomo -uczennica czy nauczycielka. -trudno odróżnić.

2 0
ID:25512

seniorka

Te studniowki to dziwny pomysl! Przed laty bale byly PO MATURZE i wowczas bylo sie doroslym tak w ubiorze jak i wogole! Bal ma byc NAGRODA a tu teraz zdal nie zdal przyjemnosc jest! A co do strojow to przerost formy nad trescia choc mnie to nie dziwi bowiem z dziewczynek 8 czy 9 letnich robi sie "stare malutkie" panny mlode a nie dzieci przystepujace do komunii! Z gustem to jak z biustem albo sie go ma albo nie!

1 0
ID:25516

wadera

Mogę napisać ,że jak byłam młoda to najpierw noszono modne ciuszki obówie we Włocławku i przyjeżdżało po nie towarzystwo z Torunia i z Płocka.Teraz nasi młodzi ,mimo netu,są za przysłowiowymi murzynami o jakieś pół roku.Wiem co piszę bo mam sklep z ciuszkami.Jak się kończą tuniki w kwiatki np. w Gdańsku to we Włocławku zaczynają być modne. Niektóre rzeczy np. spodnie sztruksowe bryczesy nosiło się sporadycznie a jak przestała nosić duża Polska to dziewczyny zaczynają się rozpytywać. Straszne zacofanie nastąpiło w stosunku do czasów PRL-u.Taka wielka wiocha.Tyle i aż.

1 0
ID:25522

aida

Świnko Peppa, każde zdanie napisane przez Ciebie jakoby z mojej głowy wyciągnięte zostało... :-)

1 0
ID:25524

szuja

To wszystko przez to *obówie*

1 1
ID:25537

Pytanie

Brawooooo Zibi - całkowicie trafna opinia -pudernice na drutach ,papugi wypuszczone z klatki , księżniczki z kategorii ,,w którym zamku straszysz?'' .Dziewczęca uroda i wdzięk leżał na parkiecie przydeptany szpilami z pod latarni......a mogą być taki prawdziwie piękne .......szkoda ....

2 1
ID:25549

szuja

@Pytanie
Zazdrość,trzeba się było uczyć ,to też byś miała studniówkę.Jak ich mamusie mają taki gust to i córki poszły w ich ślady.Przecież czym skorupka za młodu nasiąknie tym ..........

4 0
ID:25561

Pytanie

To nie skorupka....tylko brak prawdziwych PEDAGOGÓW i wpływ chorej ,,wolnej'' propagandy ,,ziejącej''z ekranu .Wystarczy popatrzeć na wzorce z teledysków i już wszystko jasne .....

1 2
ID:25566

szuja

@pytanie
Jak ktoś ma gust i do tego git matkę nawet bez netu da sobie radę.Babok ,to babok.Świnka ma zawsze zakręcony ogonek pozytywnie.

2 0
ID:25581

Pytanie

No tak ,ale prawdziwy styl to skoromność i umiar ,a uroda sama się potrafi obronić .Natomiast jeśli ktoś nie ma gustu i ,,wnętrza'' to musi błyszczeć czym innym ,i taka jest obecna filozofia lansowana przez młodzieżowe (, i nie tylko ) media....a papugi są zawsze głośne .....

1 0
ID:25624

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA