Mam tylko jedno pytanie.Dlaczego kler katolicki Boga się nie...

Mam tylko jedno pytanie.Dlaczego kler katolicki Boga się nie boi?

16 komentarzy

Stacha

A Szuja się boi i broi.

4 2
ID:25764

Pytanie

Może dlatego ,że podobno dobrze Go zna?

4 0
ID:25774

internauta

Ponieważ to są ludzie wykształceni. Każdy z nich jest co najmniej magistrem. To oni mają straszyć, a nie się bać.;) Njlepsza religia to zdroworozsądkowe spojrzenie na siebie i otaczającą rzeczywistość. Druga rzecz. Nie musisz być od razu "świętym". Bogu jeśli on istnieje i ludziom wystarczy jeśli będziesz przyzwoitym człowiekiem. Tylko tyle i aż tyle.;)

7 1
ID:25777

seniorka

Co TY powiesz? a skad wiesz? poza tym BOG jest dobrocia , miloscia wiec bac sie GO nie nalezy i oni niniejszym to czynia> Jezeli oczekujesz od kleru samobiczowania czy czegos w tym stylu to mina lata swietlne i sie nie doczekasz bo te typy tak maja!

4 5
ID:25779

ben Jakov

Fedkurat (kapelan wojskowy) Otto Katz w "Przygodach dzielnego wojaka Szwejka" powiedział, że zastępowanie na Ziemi kogoś, kogo nie ma, jest świetnym i popłatnym zajęciem. Dodał przy tym, że słyszał o takim księdzu, który podobno nawet w Pana Boga wierzył.

4 0
ID:25795

szuja

seniorka | 13 godzin temu

Co TY powiesz? a skad wiesz? poza tym BOG jest dobrocia , miloscia

A przykłady ?

1 0
ID:25796

Janek

Wierzmy, w cos lub kogos a bedzie Nam sie zylo jako tako. Wyobrazacie sobie, aby ludzkosc w nic nie wierzyla.

0 1
ID:25814

seniorka

Jakie przyklady? ze Bog jest dobrocia itd? Przeciez to glosi KOSCIOL to raz a dwa jesli jestesmy stworzeni na Jego wzor no to mowi samo za siebie! Przeciez stworzyl swiat nie jako zemsta? do tego dolozyl czlowieka wiec domniemywam ze bylo to podyktowane wznioslymi uczuciami no a milosc takim uczuciem jest...Sluchaj to "akademicka" dyskusja i nie da sie w paru slowach tego przedyskutowac? Przez skore czuje ze do ciemnych nie nalezysz wiecrozumiesz to.. uf chlopie nie dosc ze pogoda fatalna to jeszcze "ciezkie " tematy...jest weekend czyli"popiatek"......

0 0
ID:25817

Ksiądz wojskowy

A co się będzie bać, taki gruby, dobrze wypasiony, na emeryturze wojskowej, a wcześniej wojskowy ksiądz, co to myśli ze Jezus kazał wpuszczać wojsko do kościoła. A i o zgrozo, budować gmachy wielkie i je ogrzewać, i kazać płacić ludziom za to. Wiecie o kim mowa ?!?! Czy można by aż tak fałszywy ?

2 0
ID:25825

szuja

seniorka
To weź sobie za przykład te wojny,kaleki,,choroby, mordy i tak dalej a nawet radość z ukrzyżowania "własnego syna" Po co to wszystko ,przecież Pan wszystko może. Ciekawe co na to żona Boga?

2 0
ID:25834

dzonny_killer

kler katolicki się nie boi, Drogi Szujo, bo obecnie jego skład to w większości zwykli ....., pracownicy nastawieni na kasę... jak tacy "bezbożnicy" mają się Go bać??? naprawdę jest coraz mniej prawdziwych księży z powołania... :(

5 0
ID:25838

katolik

Mamona dla tych panów w sukienkach jest najważniejsza . Handlują sobie ci panowie tym panem Bogiem na lewo i prawo , a pan Bóg ma za to zapłacić .

2 1
ID:25862

seniorka

SZUJA! Kiedys rozmawialam bardzo dlugo z pewnym starszym ksiedzem gdy bylam jedna noga po tamtej stronieUzywalam tych samych argumentow co TY. Gadalismy dlugo i wiele mi wytlumaczyl tylko to byl ksiadz nie ten od tacy tylko etyk i przestalam miec pretensje do BOGA> zrozumialam wiele i cale nieszczescie polega na tym ze od pokolen religie wypacza sie na uzytek tych "tacowych" ech duzo by mowic... moze uda Ci sie spotkac teologa etyka wtedy wiele rzeczy wyjasnisz zycze Ci tego1

0 3
ID:25867

szuja

@seniorka.Twoja rozmowa ,twoja sprawa.Do mnie kiedyś przyszła śmierć w nocy .Pamiętam jak w biały dzień.Głowy nie miała tylko cień,zarys .Była cała w czerni.Powiedziała ,że idzie sobie bo tu jej nie chcą.Spytała obok mojego tapczanu jakieś 1,5 metra .Jak się pojawiła tak samo zniknęła nie wiadomo jak i skąd.Nie czułem żadnego lęku.Do dzisiaj nie wiem o co jej chodziło a też byłem jedną noga po tamtej stronie. Zwidów i gorączki nie miałem.Mało powiem ci ,że bajka jest ,że Wojtyło wyleczył tą zakonnicę. Choroba Parkinsona jest w dwóch odmianach.Jedna z tych odmian ustępuje sama i nie zawsze .Lekarze nie wiedzą dlaczego i nie mogą jeszcze ich dobrze rozróżniać.

1 0
ID:25899

Pytanie

Jak wynika z historii i archeologii ,każda cywilizacja na różnym szczeblu rozwoju funkcjonowała w oparciu o taką czy inną ideologię .Wynika to raczej z procesów myślowych człowieka ewoluujących przez wieki , szukajacych wytłumaczenia rzeczom nieogarnianym przez umysł .Sprytniesi ten mechanizm po prostu wykorzystują ...też od wieków ....polecam książki ,,Gdy słońce było bogiem '', oraz ,,Religie świata ''-treści tam zawarte dają dużo do myślenia ....

1 0
ID:25941

Oliwia

Skoro kler nie boi sie Boga to dlaczego ludzie maja sie bac. W starozytnym Egipcie kaplani potrafili przewidziec zacmienie slonca, tlumaczac naiwnemu motlochowi ze to Bog ich karze i teraz patrzac sie na naszych rodakow, ktorzy znosza te wszystkie bzdrury, religie, poswiecania, krzyze, mysle ze stajemy sie takim samym motlochem.

0 0
ID:27716

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA