Ostrzegam przed zakupem obuwia w sklepie ... w markecie...

Ostrzegam przed zakupem obuwia w sklepie ... w markecie Real.W domu,w trakcie pierwszego zakładania,zauważyłam rozprucie na szwie.Reklamacja nie została uwzględniona,gdyż jak napisał "rzeczoznawca" rozprucie nastąpiło mechanicznie z winy użytkownika.Kontakt z właścicielem stoiska jest utrudniony,unika kontaktu.Jedna z pracownic powiedziała,że żadna reklamacja na tym stoisku nie jest uwzględniana.Panie "bizmesmenie" Ś....jesteś Pan zwykłym o.....Zapewniam Pana,że na tej transakcji Pan stracisz.

10 komentarzy

ciastek

Panie w tym sklepie są tak zmanierowane że wchodząc do pracy są już zmęczone,co do reklamacji to tzw.rzeczoznawca jest na utrzymaniu P.Ś..... tak że jak się obujesz tak sobie pochodzisz!!!!!

3 1
ID:25870

to?

to juz nie pierwszy taki koment trzeba sie do nich dobraC!!!!!!

3 1
ID:25871

Wygrani

Mieliśmy taki sam przypadek w tym samym sklepie. Poszliśmy do rzecznika praw konsumenta po czym złożyliśmy pozew do sądu. Pieniążki przysłano pocztą i po sprawie. Nie odpuszczaj a na pewno odzyskasz pieniądze. Powodzenia.

3 0
ID:25874

szuja

@~to? i na tym co napisałeś polega twoja mądrość i recepta na dalsze postępowanie.Hahaha

1 2
ID:25876

Tomek.L

Czy to Real czy Wzorcownia, właściciel i rzeczoznawca ten sam. Pan Ś. nie poddaje się negocjacjom w sądzie konsumenckim i jedyną drogą odwołania od zawsze - usterki mechanicznej z winy użytkownika jest oddanie sprawy do sądu. Niestety mam własne dwukrotne doświadczenia z obuwiem z tych sklepów, pracuję w innym mieście i ciężko mi było spotkać się z p. Rzecznik ale wspólną akcję chętnie poprę.

3 1
ID:25880

pinokio

i takich mamy w wiekszosci rodzimyc h biznesmenow niestety! Sa to przykrywki bo kazdemu prawdziwemu kupcowi zalezy na kliencie. Wiele jest takich "pralni" i nic nie pozostaje jak bojkotowac ich sklepy czy stoiska> Wokulski w grobie sie przewraca.

3 0
ID:25890

alison

W sklepie D..... nie ma problemu z reklamacja zalatwiana jest natychmiast wymiana na inne buty i zwrot nadplaty .Panie ekspedientki bardzo mile.

2 0
ID:25928

Pytanie

Więcej takich artykułów-BRAWO .Tylko dlaczego moderator z uporem cenzuruje nazwy tych sklepów -oszustów ? Ja dotychczas walczę z zgodnie z ustawą o odzyskanie pieniędzy za obuwie zkupione w sklepie MAX MAX we Włocławku . Jak widać to jest problem powszechny .Do dziś na moja prośbę mam odzew od 11 osób poszkodowanuych w tych sklepach tak jak ja .Pytam -CZY PISANIE NA FORACH O TYM OSZUKAŃCZYM PROCEDERZE i ostrzeganie innych potencjalnych dostarczycieli gotówki oszustom ,ktorzy nie płacą praktykantom i nie uznają ustawy konsumenckiej jest zabronione ?

2 0
ID:25931

Pytanie

A może Podacie nazwy sklepów ,gdzie reklamacje załatwiane są ,,od ręki'' ,zgodnie z zasadą ,,nasz klient - nasz pan'' obowiązującą w Starej Unii Europejskiej ? Może moderator zrozumie interes konsumenta , spojży na niego łaskawym okiem i nie wytnie (ocenzuruje ) tych nazw DOBRYCH sklepów obuwniczych ?

2 0
ID:25936

alison

Sklep obuwniczy o ktorym pisalam znajduje sie w pasazu marketu Kaufland.Nie wiem dlaczego moderator nie podaje nazwy sklepu .Te ktore sa przyjazne klientowi powinny byc reklamowane.Nie kazdego stac na zakup trzech par obuwia na jeden sezon.

1 0
ID:26023

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA