a mnie zastanawia logo pana Palikota?Co ma oznaczac?...

a mnie zastanawia logo pana Palikota?Co ma oznaczac? Pomyslalam sobie ze te skrzydla to moze odniesienie do huzarii ktora pod Grunwaldem zdecydowala o zwyciestwie Jagielly? a moze to indianskie pioropusze i skalpy beda sciagane..... a Wam co przychodzi na mysl?

9 komentarzy

dzonny_killer

hmmm... po pierwsze nie ma czegoś takiego jak "huzar" w Twoim rozumieniu (wybacz, ale język polski się kłania), po drugie pierwsze chorągwie husarskie powstały w 1503r., więc niejako już po Grunwaldzkiej wiktorii (tu z kolei historia się kłania)... Indianie nie nosili pióropuszy na plecach, gdyż to było nakrycie głowy... no ale to nie było "polskie", więc mogłaś nie wiedzieć :p

a co do logo pali kota... koleś wygląda jakby padał raniony tym krawat, który był czymś, co wbija się w jego szyję i krew tryska... Symbolika skrzydeł husarskich zapewne odwołuje się do "decydującego uderzenia", "przełamania wroga", ale jakoś w partii pali kota tego nie widzę... 5% nie przekroczą... podsumowując: żałosna żenada (i w pamięci poparcie w drugiej turze paootzkiego)...

3 1
ID:25925

Pytanie

Kochani ,czy ten megaloman- gawędziarz jest godny naszego zainteresowania ? Czy jego kanty bodobne do kantów (biznesmena ) Stokłosy , nie świadcza o nim ?

4 0
ID:25932

janka kowalska

kolejny nawiedzony promuje swoja osobowosc, kiedy podane zostana do wiadomosci wyniki izby skarbowej odnosnie wplat studentow i emerytow na konto wyborcze nawiedzonego, caly czas uczono nas iz tylko uczciwa praco mozna sie dorobic chyba tylko garba. jak mozna zwalczac kanty, jezeli glowni sprawcy sa nietykalni.

4 0
ID:25943

pinokio

moze to PEGAZ albo Archaniol? Widzialem zaproszenia i tam faktycznie u dolu w lewym rogu sa wlasnie takie pioropusze i moga skojarzyc sie z indianami. A to skalpowanie to dotyczyc ma bialych twarzy w czarnych habitach chyba bo inaczej to sie nie bawie!!

0 0
ID:25947

szuja

seniorka, napisała posta potworka.Hahaha A pisałem ,że oponami palisz .

0 0
ID:25950

seniorka

dzonny.... nie wiem czy poszla moja "odpowiedz" bo i telefon zadzwonil i ktos do drzwi... zamet taki powstal no ale powtorze sie z tym ze mala poprawka do ew. czesci pierwsze! Otoz zgoda winno byc husaria przepraszam> Co do pioropusza to jest tak ze ja odnosze sie do logo na zaproszeniu i tam ewidentnie jak pioropuszto wyglada a Ty mowisz o plakacie> Tak czy siak chodzlo mi o poruszenie wyobrazni tak z "przymruzeniem oka Jed nak dobrze ze jestes myslacy z tym ze jesli wolno zwroce uwage na to ze nie nalezy pisac czyjegokolwiek nazwiska w sposob przesmiweczy nazwijmy to tak> Mozna kogos nie darzyc sympatia co nie znaczy ze mamy zarty ribic z nazwiska> Ja za Twoj wpis dziekuje i nie czuje sie urazona bo nie ma powodu> Na marginesie dodam ze historia to moje hobby.....Pozdrawiam

1 1
ID:25951

poliszynell

OT i cały palikOT. Bez skrzydeł i krawata - bajki z morałem:

http://farm3.static.flickr.com/2431/3687801819_8d796fbc06_o.jpg

0 0
ID:25970

Pytanie

Miejscowy politykier wygłosił do kolegi taką opinię (na ucho) ,,ten Palikot to chyba większy kanciarz o Donalda , wyleciał z platformy bo nnie mogli uzgodnić podziału łupów'' ....ciekawe ,prawda?

1 1
ID:26031

dzonny_killer

nowe logo Palikota z serii: polityków bajki dla wyborców :p

http://farm3.static.flickr.com/2431/3687801819_8d796fbc06_o.jpg

1 0
ID:26113

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA