W dniu dzisiejszym tj.pitek 11.02.2011 na Os. Kazimierza...

W dniu dzisiejszym tj.pitek 11.02.2011 na Os. Kazimierza Wielkiego odbywała się zbiórka pieniędzy rzekomo na niepełnosprawne dzieci, oczywiście muszę dodać że owa zbiórka to było pukanie od drzwi do drzwi. Kiedy odmówiłam datku na pocztówkę, pan powiedział mi że on jeszcze nie skończył do mnie mówić i zrobił się agresywny. Z tego co się orientuję, szanujące się instytucje nie prowadzą zbiorki pieniędzy po domach. Co w takiej sytuacji??? Wygląda na to , że tacy zbieraczo - naciągacze pozostają bezkarni...

8 komentarzy

dzonny_killer

Chcesz to daj, nie chcesz to zamknij drzwi. Co tak przeżywasz? Może to ktoś z urzędu miasta łata dziurę budżetową???

3 4
ID:26135

szuja

@dzony nie lepiej zgłosić na policję naciągaczy!

3 0
ID:26139

negocjator

jak masz wątpliwości dzwoń na policję niech oni to sprawdzą

4 0
ID:26142

pinokio

no tak bo urzedy chca byc teraz blizej mieszkancow..... a na powaznie to sa to naciagacze i trzeba uwazac .Podobno w ten sposob robia "rozpoznanie" i pozniej skok na chate! A przy okazji to jak to jest ze sa domofony a ludzie naciskaja nie pytajac kto po co itd> Krzykna"Ulotki" i drzwi sa otwarte ale NIE MA TAKIEGO MUSU WIEC POMYSLEC TRZEBA ZANIM PRZYCISK SIE PRZYCISNIE! Ludzie zadbajcie o siebie sami!!!!!!

3 0
ID:26145

zbuntowany_kaloryfer

Oczywiście, że to naciągacze - podobnie jak ci zaczepiający ludzi na placu Wolności (u wylotu 3go Maja). Jak mnie wk******* takie nachalne typy! My w domu mamy na tych łazęgów pewien sposób: otóż do kota (znaczy takiej skarbonki) wrzucamy "żółtki". I kiedy przylezie jakiś amator datków - zawsze szczerze dostanie sporą garść;)

3 0
ID:26155

dzonny_killer

Szujo a co policja zrobi? Zanim przyjedzie, to gościa już nie będzie. Nawet gdyby go złapali, to przecież nikogo do niczego nie zmuszał... niska szkodliwość :p

1 1
ID:26156

szuja

@dzony ta nieraz coś napiszesz ,że myślę czy ty czasem ,no wiesz.....

1 1
ID:26160

seniorka

Pinokio ma racje! To bezmyslne wpuszczanie kazdego kto zadzwoni domofonem! A najgorzej jak slysze takie cos> "a nie wie pani gdzie sa? A niech pani otworzy moze spia" iinne duperele. To samo z ulotkami! No przeciez musu nie ma do diabla a oni tak zachowuja sie jakby to byl obowiazek wpuszczenia. A ze naciagaczy nie brak to taki teraz "folklor" Proponuje nie otwierac drzwi klatek osoba ktorych sie nie zapraszalo. Ci co rzeczywiscie potrzebuja maja godnosc i nie zebrza...

2 0
ID:26163

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA