Słyszałam w radiu wypowiedź Jerzego Wenderlichta, że...

Słyszałam w radiu wypowiedź Jerzego Wenderlichta, że włocławek jest w "czarnym koniem" w woj. kuj.-pom., że żadne miasto w regionie tak dynamicznie się nie rozwija. Zastanawiam się czy oni go na pewno do Włocławka przywieźli?!, a może dostał kartkę z przemówieniem które miał w innym mieście wygłosić. Idąc np."deptakiem" 3 -go maja zamiast rozwoju widzę niedorozwój

17 komentarzy

Mat

Pitolicie chipolicie.

4 4
ID:26399

w.krzyszczak

popieram w calej rozciaglosci wypowiedz Wenderlicha.Pod rzadami Paluckiego

4 12
ID:26402

ben Jakov

Dla województwa kujawsko-pomorskiego Włocławek jest głęboką prowincją. Włocławianie powinni optować za włączeniem Włocławka do woj. łódzkiego - ze swoimi lasami byłby atrakcją. No i byłby drugim, co do wielkości, miastem w województwie.

12 0
ID:26408

dzonny_killer

Benie Jakovie masz rację. Z Łodzią byłoby nam prawdopodobniej nieco łatwiej... w końcu to również miasto robotnicze. A tak Bydgoszcz z Toruniem zlewają nas sickiem prostym... zresztą im się nie dziwię... ostatniej enklawy komuchów w kraju nie można traktować inaczej...

5 7
ID:26411

Oczytany

No tak, Łódź miasto robotnicze...tylko roboty w nim brak, identycznie jak we Włoclawku. Ale z drugiej strony gdyby połączyć siły...kto wie..kto wie ?. Może tak hurmem szturmem na urząd, żeby coś z tym zrobić? ile to już razy pisano? Może by tak referendum!! Nareszcie Toruń i Bydgoszcz dostaliby w dupsko!!.

9 0
ID:26414

Zyga

Wenderlicht to ta sama załoga co prezydent Pałucki,kolesie muszą żyć
w zgodzie,-tak mówił statut PZPR.

3 4
ID:26415

Pytanie

Patrz kogo cytujesz -ten pan powie wszystko co pomoże mu w karierze - poczytaj jego biografie i wszystko będzie jasne ...

4 6
ID:26416

maks

Włocławek został włączony do woj.kujawsko-pomorskiego za sprawą ówczesnych parlamentarzystów Skrzypka,Kopaczewskiego i innych.To był błąd,bo Włocławek wraz z powiatem miał być włączony do woj.łódzkiego.Wiadomo jaka jest sytuacja w woj.kujawsko pomorskim,dwa miasta wojewódzkie Bydgoszcz i Toruń,które się nienawidzą i które prowadzą niezdrową rywalizacje powodują ,że reszta województwa usuwana jest w cień,szczególnle zaś Włocławek,kióry pod względem wielkości jest na trzecim miejscu,ale jest stawiany za Grudziądzem i Inowrocławiem.W tym układzie najlepszym rozwiązaniem dla Włocławka jest,wyrwanie z tego województwa,może łódzkie albo wejśce w porozumienie z Płockiem i utworzenie woj.płocko-włocławskiego.O tego typu województwa starają się Koszalin ze Słupskiem,czy też Kalisz z Ostrowem Wielkopolskim.

7 3
ID:26418

szuja

@dzonny_killer Jak tak czytam twoje posty ,to odnoszę wrażenie ,że zachowujesz się jak pijak albo palacz na odwyku.Tacy ludzie stają się największymi tępicielami nałogów.Wygląda mi na to że sam byłeś komuchem a i jeszcze w głębi duszy pozostajesz tylko stwarzasz pozory wielkiego solidaruszka.Zobaczymy co dalej jak nie będzie co włożyć do garnuszka. No chyba ,że jak większość twoich kumpli już się nachapałeś .Pozostawiliście wydmuszki po Gierku , na które to ciężko pracowali ci co zostali znowu wydmuchani.

6 6
ID:26422

zbuntowany_kaloryfer

Ale jaja Dzonny! Zostałeś zdemaskowany..!;)) A przy okazji okazało się, ze mamy terapeutę od uzależnień na pokładzie. W dodatku telepatę, który stawia diagnozę na odległość. Ciekawe czy także leczy na odległość niczym Kaszpirowski?;)))

7 4
ID:26425

dzonny_killer

Do tego jasnowidz i wizjoner niczym wróżbita Maciej :))))

Szujo... pewnie mi nie uwierzysz, kiedy Ci powiem, jak bardzo się mylisz (ale to Twoja sprawa). Będąc rocznikiem z okolic stanu wojennego ciężko by mi było być komuchem. Jeszcze się nie nachapałem, ale dzięki pracy mam co do garnka włożyć. Nie jestem solidaruchem, choć cieszę się, że przyczynili się do upadku czerwonej zarazy. Widzisz Szujo, po prostu mam świadomość tego co było i jak źle jest/będzie gdyby czerwona zaraza wróciła do rządzenia (patrz Włocławek!). Oczywiście nie chciałbym również, aby czarna zaraza rządziła. No i mam dylemat z obecną pomarańczowo-niebieską, bo oni też rządzić nie potrafią :(

5 5
ID:26434

ben Jakov

Mylisz się, Maks, Włocławek został włączony do woj. kujawsko-pomorskiego nie za sprawą posła Skrzypka i Kopaczewskiej, lecz za sprawą "sprawdzonych towarzyszy" dawniej ze "zjednoczonej i robotniczej", później z SLD... Mimo, że akurat AWS tworzy ł rząd.

2 6
ID:26437

jaś

pan Marszałek powiedział co zwykle mawiają politycy SOJUSZU - jak nas WYBIERZECIE to będzie RAJ - ale dla wybranych !!!!

5 5
ID:26440

szuja

@dzonny_killer Dlaczego nie miałbyś być komuchem.Przecież znacznie młodszych od siebie tak nazywasz .Czy jak ktoś jest w SLD, czy ma przekonania lewicowe, to jest komunistą?
@kaloryfer coś takiego.Wolę być "telepatą"niż kopać.........

5 4
ID:26462

dzonny_killer

Celna uwaga Szujo... ale ja tych młodszych nazywałem komuszkami (to takie mniejsze zło)... i tak traktuję każdego z legitymacją sld... natomiast ciekawi mnie, co rozumiesz pod pojęciem przekonań lewicowych... dla mnie prawdziwym lewicowcem był Piłsudski i partia, z której się wywodził - PPS. Cenię go niesamowicie i szanuję. Uważam, że ktoś taki jak on potrafiłby teraz zrobić w Polsce porządek :p

2 2
ID:26489

szuja

@dzonny_killer
Mam do Ciebie propozycję nie Pisz o Piłsudskim takich rzeczy bo obrażasz prawdziwych socjalistów np. Daszyńskiego. Piłsudski był cwanym lisem ,to fakt,nawet mu wygranie wojny z sowietami przypisano. Tak naprawdę to genr,genr.W.J i A.P mu do pięt nie dorośli.Poczytaj sobie kol troszkę o Piłsudskim to zmienisz zdanie.Myślę ,że Cyklista mógłby ci szerzej oczy otworzyć. A jak może zauważyłeś w innych sprawach poglądy mamy różne.

1 2
ID:26496

dzonny_killer

wybacz Szujo, ale akurat o Piłsudskim więcej czytać nie muszę... pisał magisterkę związaną z życiem Piłsudskiego... przewertowałem wiele zbiorów w kilku archiwach i pogląd sobie na tego gościa wyrobiłem odpowiedni... A jeśli mamy różne poglądy, to dobrze, bo jest o czym podyskutować :)))

2 1
ID:26505

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA