Witam, jeśli mieszkacie na Zazamczu i w jakiś magiczny...

Witam, jeśli mieszkacie na Zazamczu i w jakiś magiczny sposób nieopodal was powstają kupki usypane z żużlu lub szlaki z pieca przyjrzyjcie się kto to wyrzuca, wczoraj przyłapałem panią która jeździ niebieskim Fiatem Uno CW54... i wysypuje z reklamówek to ustrojstwo.
jeśli spotkacie takie osoby które w tak prymitywny sposób pozbywają się odpadów z pieca poinformujcie o tym Straż Miejską - bardzo szybka interwencja.

8 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

O czymś nie napisałeś. Mianowicie: doszło do konfrontacji strażników z ową panią? Czy po prostu byłeś świadkiem wyrzucania przez nią popiołu? Chyba, że sam jesteś strażnikiem - wszak użyłeś określenia "przyłapałem". Możesz zatem doprecyzować swój wpis?

4 7
ID:26560

peja

Nie masz o czym pisać?

2 5
ID:26562

interwencja

Witam
oczywiście najważniejsze jest kim jest JRL a nie samo zdarzenie i fakt że większość popiołu z pieców w śródmieściu jest wysypywana niezgodnie z przepisami. O paleniu śmieci nie wspomnę bo to normalne ;)
Popatrzcie dookoła na sąsiadów co wyczyniają. Kradzieże prądu, niepłacenie za wodę i mieszkanie. Tak to zupełna normalka. A może by tak jakieś "ormo" społeczne :) i podawać do publicznej wiadomości tego typu fakty? oczywiście bez zgłaszania nieprawdy ;)
Pozdrawiam

7 3
ID:26565

moher

Co zbuntowany kaloryferze, masz trudnosci ze zrozumieniem tekstu ,zamw wizyt u neurologa i popro o tabletki na koncentracje uwagi.

4 1
ID:26567

dzonny_killer

wysokość kary ma swój oddźwięk, ale nic tak nie wpływa na poprawę praworządności obywateli, jak NIEUCHRONNOŚĆ kary...

4 1
ID:26569

szuja

Kaloryfer znowu się nabuzował.Mróz przecież wielki.

4 1
ID:26571

JRL

Nie jestem strażnikiem ,wywóz tych nieczystości kosztuje 7zł. straż miejska reaguje bardzo szybko bo nie raz widziałem jak przyjeżdżali do sąsiada. Przyłapałem - na moich oczach wyciągała reklamówki z bagażnika i wysypywała nieczystości na drogę.

2 1
ID:26605

Matrix

Zgadzam się z opinią i komentarzem interwencji. Masowe zjawisko kiedy ludziska palą w piecach co się da... butelki, opony, szmaty. Nie można wyjść na dwór bo
wokoło jeden wielki smród. Kobieta wysypywała jak piszesz popiół na drogę. Do cwaniakowania każdy jest dobry i pouczania. Może i miała rację,bo stan naszych dróg jest w opłakanym stanie. Zarządcy dróg nie dbają o ich stan. My natomiast reagujemy jak sami poniesiemy szkodę uszkadzając samochód po zaliczeniu dziury. Lepiej postawić znak ograniczenia prędkości do 30 km, niż załatać dziury a przy okazji zarobić na mandatach.

1 0
ID:26707

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA