Zauważyłem że redakcja usuwa z głównej strony trudne...

Zauważyłem że redakcja usuwa z głównej strony trudne tematy gdy na nich rozkręca się dyskusja.
Pozostawiając inne których nikt nie komentuje.Redakcjo czyżby naciski?Kto za to odpowiada?Jeśli w najbliższym czasie redakcja nie przestanie sztuczkami utrudniać ważnych tematów Wielu Szanownym Dyskutującym w tym Kaloryferkowi, Szuji, Dzonnemu, Cykliście Poliszynellowi, Pytaniu a także Szuji i wielu innym którzy starając się robić coś dla zmian, to w innych mediach opisze waszą stronę ze szczegółami.Albo gracie sprawiedliwie albo ja też zagram po chamsku.Pamiętajcie Administratorzy że Internet zostawia ślady.Pamiętajcie że ktoś analizuje to co robicie.

15 komentarzy

wloclawek.info.pl

Szanowny mr.bettreknow proszę przesłać na maila [email protected] przykłady Pana oskarżeń, bo wg. nas są bezpodstawne. Tematy które były na stronie głównej siłą rzeczy schodzą same i cały czas są w archiwum. Proszę o podanie przykładów. Każdy temat po jakichś 3-4 dniach schodzi ze strony głównej. Pozdrawiam

8 6
ID:26686

edny

better masz racje lepiej zeby na glownej stronie nie dodawali newsow tylko byly ciagle te same. super pomysl ciekawe ile nad nim myslales. buhahahah oj sami narzekajacy w tym miescie - wiecej takich jak ty nam trzeba!!!

5 3
ID:26688

dzonny_killer

Mr. B. chętnie poznałbym przykłady... ja niestety/na szczęście takich praktyk redakcji nie zauważyłem, choć np. cenzurują wybiórczo :p Bardzo pomocne jest filtrowanie wiadomości, radzę korzystać.

5 4
ID:26690

mr.betterknow

Nie muszę wysyłać wam żadnych maili bo ja swoje wiem i widzę.
Nie jest to pierwszy przykład gdy nieobiektywnie oceniacie wartość artykułów.
Niesprawiedliwie oceniacie też komentarze.Jednym pozwalacie krytykować "ostro" innych, innym już nie.Ludzie nie mogą rzetelnie komentować faktów nawet gdy są prawdziwe.Jeśli ktoś ma argumenty na zło kościoła,polityków policji to staracie się to oceniać jakby ktoś ich obrażał a przecież to po prostu prawda.Złodziej to złodziej.Prostytutka to prostytutka.A jak ktoś ma nas w .... to ma nas w .... a to i tak skromne określenie.Jednym pozwalacie pisać nazwy firm innym zamieniacie nazwę firmy na jedną literę nie wiadomo po co.Chyba by nie móc dochodzić co to za firma.
Przykład Można napisać o sklepie Biedronka lub Netto a nie można napisać Drogtom.
Po drugie to nie data powinna mieć znaczenie a rozwój sprawy.Czasem wrzucacie nowy artykuł o sprawie którą już usunęliście chociaż pod nią było mnóstwo konstruktywnych komentarzy i dyskusji.3 dni później piszecie o tym samym w inny sposób zamiast zawrzeć to w jednym artykule by się nie rozdrabniać.Uważacie że np kwestia Włocławka na planszy Monopolu jest ważniejsza niż to że radni oszczędzają na oświacie i likwidują szkoły?
Mam nadzieję że się postaracie.I będziecie bardziej profesjonalnym portalem informacyjnym.Pozdrowienia dla sponsorów.Pozdrawiam

7 7
ID:26691

wloclawek.info.pl

mr.betterknow jeżeli chodzi o nazwy firm to pisanie pełnej nazwy danej firmy a następnie jej szkalowanie nie jest dopuszczalne, gdyż firma taka może zgłosić sprawę do organów ścigania i mogą z tego tytułu być nieprzyjemności. Taka sama sytuacja tyczy się ostrych słów pod adresem osób. Proszę mi wierzyć, że w tej kwestii mamy już doświadczenia - dlatego zarówno sobie jak i internautom korzystającym z naszego serwisu chcemy zaoszczędzić nerwów itd.
Co do artykułów nie mogę się z Panem zgodzić gdyż newsy nie są usuwane. Jest ich pełna historia.
Stosowaliśmy również takie praktyki o których Pan mówi, że powinno się trzymać dłużej artykuły gdzie są komentarze - proszę spojrzeć na większe portale one też nie stosują takich praktyk, gdyż dla każdego wartość merytoryczna i komentarze do danego artykułu może mieć inną skalę ważności.

Proszę wierzyć, że wszystkie usuwanie przez naszą redakcję wpisów ma chronić wszystkich. Wiele razy zdarza się że internauci piszą coś pod wpływem emocji, a później piszą maile, aby je skasować.

Mam nadzieję, że chociaż kilka spraw wyjaśniłem
Pozdrawiam

7 4
ID:26692

szuja

Jak się niechcący kliknie obok ramki wyznaczonej do pisania po prawej stronie siedząc twarzą do ekranu to niedokończony post zostaje wysłany.Dlaczego ?

3 3
ID:26694

mr.betterknow

Dziękuje za informację.I za odpowiedzi.Mam nadzieję że zależy nam obustronnie na prawdzie i dobrze naszego miasta.Ja dobrze wiem że konstruktywna krytyka jest pozytywna jeśli zostanie dobrze sformułowana i następnie ktoś z niej wyniesie wnioski.Mam nadzieje że rozumiecie i szanujecie dobre intencje mojej krytyki.Ja również z honorem przyjmuje jeśli ktoś mnie krytykuje w cywilizowany,obiektywny i uargumentowany sposób.

Do niektórych spraw podchodzę z emocjami gdyż przyszłość Włocławka z którym jestem związany jest dla mnie bardzo ważna tak samo przyszłość Polski i Świata.Przepraszam jeśli czasem jestem nadwrażliwy ale robię to w dobrych intencjach i postaram się również by moje działania były coraz bardziej obiektywne skuteczne i dyplomatyczne.Jako świadomy i dorosły ale jeszcze młody mężczyzna czuje się odpowiedzialny za to co będzie w przyszłości i w dobrej wierzę zrobię naprawdę wszystko by obronić dobre wartości i prawdę.Na tyle ile starczy mi zdrowia i życia.I nie poddam się póki nie zobaczę zmian.Jeśli nie będziemy o to walczyć to będziemy sami sobie winni że dajemy się okradać,sterować i wyzywać.

Panowie i Panie przyszłość nasza jest w naszych rękach.Nie wszyscy mamy możliwość coś zrobić ale jeśli mamy taką możliwość róbmy to.My jako mężczyźni tym bardziej jesteśmy odpowiedzialni za los naszych kobiet, matek i dzieci bo one nie zawsze mogą się bronić.Tak samo jak młodzi ludzie którzy mają mnóstwo pomysłów na lepszą przyszłość.Niestety notorycznie są blokowani przez ludzi którzy już dawno powinni odejść w zapomnienie za swoje czyny.Jeśli nic nie zrobimy to już niedługo zobaczycie co to znaczy głód,choroba ,bieda i cierpienie....
Przedsmak mamy już w TV.

Redakcjo wiem że ciężkie jest życie dziennikarza ale jeśli WY też podejmiecie walkę z błędnym systemem to być może będziecie jedną z niewielu redakcji która przetrwa.

Z całym szacunkiem pozdrawiam redakcje i użytkowników

5 0
ID:26697

szuja

Co jest ,wcięło mojego poprzedniego posta ustosunkowującego się do artykułu !

5 1
ID:26700

Rambo

Przychylam sie do tworcy POSTU, droga redakcjo cenilem Was za apolitycznosc oraz asertywne przedstawianie prawdy, tymczasem tuszujecie PRAWDE oraz LOBBUJECIE dla OBECNEJ "grupy trzymajacej wladze we Wloclawku" niestety jest mi przykro! Pamietam jak powstawaliscie po Q4, ktore wtedy uwazalem za malo "OBIEKTYWNE" i zbytnio cenzurowane... a teraz potraficie zmieniac brzmienie postow np. kiedys napisalem slowo "trutnia" w kontekscie jednak bez nazwiska i potwafiliscie to wyciac...???? dlaczego czy STRACH jest az tak wielki... Pozdrawiam i glowa do gory...

5 1
ID:26704

wloclawek.info.pl

Szanowny Szujo,
żadnego postu innego nie było, albo Pan nie dodał, albo dodał gdzie indziej.

Pozdrawiam

4 3
ID:26705

Oczytany

Podzielam opinie poprzedników. Na domiar złego, niepochlebne opinie nie są umieszczane . Czyli cenzura !!

3 3
ID:26706

szuja

Słowo daję od 10 lat nie miałem nawet piwa w ustach a może i więcej.Ten post poszedł więc się .........
Napiszę jeszcze raz .Już kilka razy poruszałem problem działania oprogramowania tego forum.Pytałem się, czy jest możliwe takie jego działanie jak np. Forum Gazety. Wątki do których nie dodawane są posty, same spadają a po pewnym czasie jak są kontynuowane, wracają na pozycję lidera. To tak w skrócie na jednym drucie, bo nie jestem info. Napisałem jeszcze też, że ogólnie nie mam do admina zastrzeżeń. A cha nie odpowiedzieliście też jak jest z ta wyszukiwarka na forum żeby poszukać co np pisałem 22 maja 2009r. Albo co napisał Kaloryfer na temat zapowietrzania się.

2 3
ID:26708

dzonny_killer

Szanowna Redakcjo nie rozumiem jednoczesnego tłumaczenia powodów cenzurowania nazw, czy nazwisk a jednocześnie zabezpieczania się tym oto tekstem:

"Szanowny internauto zanim dodasz swoją opinię do artykułu pamiętaj, aby dotyczyła ona tematu związanego z artykułem. Pamiętaj, w sieci nie jesteś anonimowy i to Ty ponosisz całkowitą odpowiedzialność prawną za treść swojej wypowiedzi/opinii. Dodanie opinii jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu.
Jeżeli uważasz, że któraś z zamieszczonych na portalu opinii łamie powyższe prawo lub dobry obyczaj "Zgłoś do Moderacji".

W końcu to nie wy odpowiadacie za czyjeś słowa...

Moim zdaniem możliwość selekcji postów pod kątem ostatnio dodanych komentarzy jest wystarczająca i nie wiem dlaczego niektórzy mają z tym jakiś problem. Podobnie mimo wszystko nie rozumiem dlaczego kwestia "odchodzenia" artykułów do archiwum dla niektórych jest niezrozumiała... tu logika jest prosta jak konstrukcja cepa... Wam jedynie zarzucić mogę niewłaściwe podejście do cenzury oraz faktyczny odchył prourzędowomiastowy... Podsumowując... jest nieźle :))) Może popracujcie nad jasnym, rzetelnym i surowym regulaminem forum i dajcie postującym "wolność słowa"...

Pozdrawiam

5 1
ID:26709

cykluś

Szanowni i Czcigodni przedmówcy.Rozumię Wasze zbulwersowanie.Kilkakrotnie mnie również wycieto posta, niemniej jestem wdzięczny moderatorowi za zatrzymanie.Czasami w swojej zapalczywości przekraczam dozwolone słownictwo i być może napytał bym sobie biedy, gdydy czujne oko redaktoró wnie ingerowało.Nie chodzi o słownictwo niecenzuralne ale o treśći zawarte w wypociinach -pisane pod wpływem emcji.Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.Nie posądzam administracji portalu o stronniczość w stosumku do władz.

4 2
ID:26713

Pytanie

mr. betterknow-gratuluję słusznych uwag ,zwlaszcza dotyczących nazw wlasnych sklepów i instytucji ,,pomijanych '' przez moderatora .Albo jest wolnośc słowa i odpowiedzialnośc autorska ,albo nadal to ,,towaysze'' dewcydują co jest dopuszczalne ,a co nie ,tak jak w ,,rozmowach kontrolowanych''.....

4 1
ID:26734

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA