Wyobraźcie sobie, że jadąc w parku na rowerze gadałem...

Wyobraźcie sobie, że jadąc w parku na rowerze gadałem przez komórę i straż miejska chciała im wlepić mandat za to że używałem telefonu. Ja ich wyśmiałem a oni się zaperzyli i zaczęli dzwonić po misków, miśki jak to miśki nie przyjechały a ja straciłem pół godziny. Po co te służby...

11 komentarzy

szuja

Strasz nie bała się bez asysty policyjnej do parku wchodzić,coś mi tu nie pasuje!

1 0
ID:26752

Pytanie

Przepraszam ,czy to żart ,czy też Straż Wiejska szuka tanich rozrywek ?W ub roku na oś Kazimierza wóz patrolowy Straży Wiejskiej stał z jednej strony śmietnika a po drugiej smarkacze jeździły na kuadzie .Jak myslicie, Straz Wiejska wysiadła z samochodu czy też nie ? Z balkonów patrzyli na to mieszkańcy ....

1 0
ID:26758

dzonny_killer

Szanowny Zibi niestety nie masz racji i ciesz się, że udało Ci się wywinąć. Pewnie trafiłeś na jakieś melepety. Otóż prawo w tej kwestii nie pozostawia wątpliwości. Coś koło wakacji 2009r. Sąd Najwyższy potwierdził wcześniejszy werdykt Trybunału Konstytucyjnego, że rower jest pojazdem, a to niesie za sobą określone konsekwencje. Mimo, iż do jazdy na rowerze nie jest wymagane prawo jazdy, to można wydać wyrok zakazujący jazdy na rowerze (np. pijanemu rowerzyście). To oznacza również, że rowerzysta trzymający podczas jazdy telefon przy uchu popełnia takie samo wykroczenie jak kierowca prowadzący samochód i rozmawiający przez komórkę. A jest ono zagrożone mandatem w wysokości 200 zł. :))))))

3 1
ID:26764

Ja66

Napisał,że jechał przez park.jakie mógł stworzyć w parku zagrożenie i dla kogo? chyba dla kaczek i łabędzi pływających po Zglowiączce.
Co innego kiedy ktoś porusza się na rowerze w ruchu ulicznym,wtedy byłoby to uzasadnione.Gdzie w parku skrzyżowanie,ulica ? Ciekawe czy np:jadąc rowerem przez np:las gdy zadzwoni telefon też będzie trzeba zejśc z roweru aby odebrać albo udawać,że się nie słyszy dzwonka ????
Co nasi politykierzy jeszcze wymyślą?

0 1
ID:26769

zbuntowany_kaloryfer

Kilka lat temu dostałem mandat 50 zł za to, że wjechałem na rowerze do hali dworcowej. Hala była kompletnie pusta więc po prostu wjechałem tam, podjeżdżając do kiosku. I na nic zdały się tłumaczenia. Mandat i koniec.

2 0
ID:26771

normal

niesamowite ,ale z ciebie pogromca straży miejskiej.Normalnie chyba ci sie pomnik należy.

0 0
ID:26772

dzonny_killer

@ja66 - przepis jest przepis i choćby był najdurniejszy, to w momencie kiedy obowiązuje masz zasmarkany obowiązek go przestrzegać i nie mają tu znaczenia okoliczności "przyrody"... a na marginesie zagrożenie mógł stworzyć dla spacerujących... czy to takie ciężkie do wymyślenia???

2 0
ID:26776

ja66

Wielce szanowny Dzonny killer -do tego czy jest to mój ''zasmarkany'' obowiązek czy nie to już moja sprawa a tobie nic do tego.Więcej szacunku do innych a sam będziesz szanowany.Po drugie.To,że Polska to kraj absurdu wie każdy logicznie myślący człowiek.To,że policji,straży miejskiej nie ma tam gdzie są najbardziej potrzebni też wie prawie każdy.Tylko ty najwyraźniej tego nie ogarniasz. Szkoda tylko,że nie spiszą grupy wygolonych karków wyprowadzających swoje pitbule ,które załatwiają się gdzie popadnie albo tych co urządzają nocne libacje i mają w d.... innych lokatorów.A na to też jest przepis.Idzie wiosna,tylko patrzeć jak zaczną łapać babcie sprzedające pietruszkę żeby polepszyć sobie statystyki.Pomyśl zanim coś napiszesz bo widać,że młody jesteś i guzik wiesz i życiu.

ps: A Ty wszystkich przepisów tak przestrzegasz jak tego wymagasz od innych i czy wszystkie zakazy uważasz za uzasadnione?Tylko szczerze!

0 0
ID:26800

dzonny_killer

@Ja66... no to się nie do końca zrozumieliśmy... "obowiązek" przestrzegania prawa ma każdy z nas, ale to czy tak robi jest wyłącznie osobistą sprawą jednostki... nikt nie może nikogo zmusić do przestrzegania przepisów... sęk w tym, żebyśmy byli świadomi łamania prawa (nawet idiotycznego) i co nam za to grozi, a nie później żalili się i skarżyli na cały świat.

Absurdalne przepisy otaczają nas na każdym praktycznie kroku i podane przez Ciebie przykłady to tylko kropla w morzu. I są oczywistą oczywistością, co nie zmienia faktu, że jak babcia sprzedaje pietruszkę w miejscu do tego nieprzeznaczonym, naraża się na mandat. Oczywiście po drugiej stronie medalu pozostaje kwestia moralna. A łysych to się po prostu mundurowi boją i tyle.

Kwestia wieku jest sprawą bardzo względną, ale dziękuję :))) zawsze lepiej czuć się młodszym :) Uważam, że wiele zakazów, jak i nakazów jest bez sensu, więc szczerze odpowiadam, że ich nie przestrzegam. Ale podkreślę, że mam świadomość potencjalnych konsekwencji i nie wymagam od innych przestrzegania, tylko nie marudzenia po ich złamaniu!!!

0 0
ID:26807

zbuntowany_kaloryfer

Absurdalne przepisy nie są wyłącznie polską specjalnością. Oto przykłady:
http://peb.pl/kawaly-i-zabawne-teksty/55923-absurdalne-przepisy-usa.html

0 0
ID:26832

Ja66

Polska jest krajem który wiedzie prym jeśli chodzi o absurdy.To kraj w którym młodociani mordercy za kierownica odpowiadają z wolnej stopy za potrącenie kogoś na ulicy ze skutkiem śmiertelnym.Jeśli nawet jakimś cudem zostaną skazani to i tak długo nie posiedzą.To kraj gdzie pedofil wychodzi po ''leczeniu'' na wolność i popełnia następne przestępstwa bo tak się boi naszego wymiaru sprawiedliwości.To kraj gdzie za gwałt przestępca otrzymuje dwa lata więzienia.Gdy nie był karany wcześniej i za dobre sprawowanie po roku wyjdzie i pewnie dalej bedzie robił swoje.To kraj gdzie biednym rodzinom odbiera się prawo do wychowywania dzieci bo mają trudną sytuację życiową (są biedni) zamiast im pomóc.Przepisy ,zakazy,które i tak wszyscy mają gdzieś,a które utrudniają życie zamiast pomagać,tam gdzie jest potrzebna konkretna reakcja konkretny przepis czy ustawa takowej nie ma.W Polsce na każdym kroku absurd goni absurd i to dotyczy praktycznie każdej dziedziny życia w tym kraju.Podsumowując absurdalne przepisy są polską specjalnością czy to się komuś podoba czy nie ponieważ co niektórym są po prostu na rękę.W tym kraju niewiele robi sie z myślą o ludziach i dla ludzi.Podstawą jest kasa i jeszcze raz kasa.Człowiek staje się przedmiotem a nie podmiotem.Pozdrawiam

0 0
ID:26859

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA