jejku mam pytanie co myslicie na temat rozszerzenia oprawnien...

jejku mam pytanie co myslicie na temat rozszerzenia oprawnien strazy miejskiej i kanarom?

15 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

Jakie "rozszerzenia uprawnień" masz na myśli??

3 2
ID:26940

jon

mam na mysli ze coraz wiecej organów moze Ciebie wylegitymować niedługo bedą jeszcze odciski ,DNA,zdjęcia ,a na koniec dostaniemy chipa w tyłek .chyba to juz troszke za dużo

2 2
ID:26942

szuja

Jaki jon?Dodatni ,czy ujemny?

4 2
ID:26951

Pytanie

No tak ,ale ci ,,uprawnieni '' jak ognia unikaja marginesu i szumowiny , za to lubują się w legitymowaniu spokojnych, normalnych ludzi ,tak im łatwiej?

4 2
ID:26955

zxxc

Kanar nie ma prawa cie wylegitymować. Dlatego jeśli cenisz sobie prywatność wzywają Policję :)

3 2
ID:26958

szuja

@ZXXC
Dlaczego ma mnie ewentualnie kanar legitymować??????????Przecież jesteś rozsądny .

2 1
ID:26967

wolf

Szanowny zxxc,właśnie teraz kanar będzie miał prawo wylegitymować pasażera jadącego na gapę.A wezwana policja może takiego delikwenta ukarać mandatem karnym.Za odmowę okazania dokumentu tożsamości.Swoiste "dwa w jednym"

2 0
ID:26971

świnka Peppa

Nikt nie zostaje "kanarem" dla przyjemności. A pasażerowie traktują ich często w sposób, który woła o pomstę do nieba. Fakt, zdarzają się tam ludzie z przypadku, o wątpliwym poziomie kultury, ale coraz częściej spotykam pracowników na przyzwoitym poziomie. I nigdy nie stanę w obronie kogoś, kto świadomie nie skasował biletu. Bo nie popieram cwaniactwa. Raz miałam nawet o to spięcie z pewną paniusią. Inna sprawa to strefy czasowe i zróżnicowanie cennika w zależności od linii autobusowej. Ale to już nie wina kontrolerów.
PS: Nie zmienia to faktu, że każda kontrola wywołuje u mnie dziwny, niezrozumiały stres :)

2 0
ID:26979

dzonny_killer

wylegitymowanie się dowodem osobistym przed osobą wykonującą swoją pracę polegającą na kontroli biletów w komunikacji miejskiej (dziwne, że do konduktorów nikt się nie czepia) pozostaje nadal kwestią wolnej woli osoby złapanej za jazdę bez biletu... ale wówczas musimy liczyć się ze spotkaniem z panami w niebieskich mundurkach i zapewniam, że będzie to mniej korzystne... o co tak naprawdę ten cały stragan? przekrzykiwanie się niczym przekupki... a sprawa jest banalna: masz bilet - jedziesz i się nie martwisz, jedziesz na gapę - łamiesz zawartą z przewoźnikiem umowę adhezyjną i możesz ponieść tego konsekwencje!

2 0
ID:26980

mr.betterknow

Dokładnie tak Panie Killer...

Ja nie korzystam z autobusów chyba że już naprawdę muszę.A jak już muszę to kupuje bilet.

Po pierwsze te nowe autobusy są niewygodne.Kiedyś to było wygodnie na czerwonej wypełnionej gąbką.A teraz?Plastik aż się na kręgosłupie odciska.

Po drugie.Z aktualnymi pseudo-remontami dróg i objazdami można czasem dojść na miejsce zanim autobus dojedzie.

Po trzecie.Niektórzy ludzie mogli by pamiętać nie tylko o bilecie ale także o tym by się umyć zanim ruszą w miasto.

Po czwarte.Z całym szacunkiem dla starszych osób ale niektórzy emeryci zamieniają się w zwierzęta wbijając się na chama do autobusu zanim ludzie zdążą wyjść.

Reasumując

Jeździmy autobusami jak musimy.A jak już musimy to kupujemy bilet chyba że stać nas na kredyta.
Zanim ruszymy na wycieczkę dokładnie się myjemy.Oczywiście jeśli okoliczności pozwalają.
A kiedy widzimy że panowie kontrolerzy nie mają kultury względem innych nawet gdy nie mają biletu to zwracamy im uwagę.

Kiedyś podszedł do mnie mało kulturalny kontroler który wyglądał i odzywał się nerwowo w tym samym czasie,reszta jego kolegów atakowała wręcz staruszki które jechały do uzdrowiska Wieniec i miały o 10 groszy tańszy bilet.W pewnym momencie kontrolerzy którzy specjalnie zaczęli kontrolę zaraz po minięciu znaku Włocławek uświadomili starszym Panią że muszą zapłacić mandat około 100 złotych i nie mogą dokupić droższego biletu.
Zauważyłem dziwne zachowanie jednego kontrolera zdenerwowany podszedłem do nich gdy chcieli spisywać starsze Panię i spytałem: Czy Pan jest trzeźwy.
Kontroler na mnie ryknął i powiedział że go oskarżam bezpodstawnie i może to zgłosić.
Ja odpowiedziałem mu dobrze proszę bardzo,więc proszę wezwać policję pojedziemy na pętle.
Kanar zdziwił się że usłyszał taki tekst względem siebie.Co ciekawe na następnym przystanku kontrolerzy wyskoczyli z autobusu.Pozostawiając starsze Panie w spokoju.

Grupka tych "kontrolerów" regularnie odwiedza w trakcie pracy bar na ul.Wienieckiej...proszę sobie kiedyś sprawdzić.
Jeśli mają państwo taką możliwość proszę też sprawdzić ile spraw przegrali kontrolerzy firmy Arsen

Pozdrawiam

1 0
ID:26996

sportowiec

Dlaczego jadącego bez biletu (kradnącego usługę) traktować inaczej niż kradnacego towar w sklepie? Złodziej zawsze będzie złodziejem, a złodziejstwo należy tępić wszystkimi dostępnymi (i dozwolonymi) metodami i środkami.

1 1
ID:27004

jaś

Nowe uprawnienia - to danie małpie brzytwy - a w POLSCE nie wszyscy uprawnieni do tego się nadają - incydenty nieuniknione !!!

1 0
ID:27005

zbuntowany_kaloryfer

Ten oto utwór dedykuję wszystkim "kanarom" oraz ich przeciwnikom - a także zwolennikom;))

1 0
ID:27016

mr.betterknow

do sportowca pamiętaj że bilet kosztuje około 2 PLN więc jak kradniesz 2 złote to jest to tylko kodeks wykroczeń tak samo jak używanie słów niecenzuralnych czy przejście na czerwonym świetle.

A jakoś połowie Włocławka w tym funkcjonariuszom nie przeszkadza gdy sami używają słów niecenzuralnych.

1 0
ID:27024

Pytanie

Do ,,sportowca'' -rozumujesz sprawiedliwie ,tylko w polskich realich mając na względzie Twoje uczciwe rozumowanie przestępca nie powinien być wybrany do Senatu , a 75% Sejmu powinno ,,obradować'' w więzieniach -czy zgadzasz się z tym?

2 0
ID:27049

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA