Za Angorą: W kwietniu w Warszawie ma ruszyć pierwszy lokal...

Za Angorą:
W kwietniu w Warszawie ma ruszyć pierwszy lokal w Polsce z psiną.Chce go otworzyć urodzony w naszym kraju Wietnamczyk.Na ten upiorny pomysł wpadł,gdy dowiedział się o likwidacji schroniska dla zwierząt w Celestynowie( pow.otwocki)Uznał że polskie prawo zakazuje znęcania się nad psami,ale nie zabijania ich w celach kulinarno- konsumpcyjnych.
My psów nie jadamy ,ale za to koguty , które wychowywane od pisklaka potrafią za człowiekiem chodzić jak pies i nieraz maja w sobie o wiele waleczniejsze serduszko od psiego przeznaczamy na rosół . Świnie pogardzane często w mowie - nie bądź świnią - potrafią także przyzwyczaić się do człowieka , my bez ceregieli podrzynamy im gardła i z każdej części ciała potrafimy przyrządzić jadło cudo że palce oblizujemy . Inna sprawa jesteśmy w okresie kiedy po jedzenie idziemy nie do lasu, ale do hipermarketu . A tam poćwiartowane części zwierząt leżą przygotowane do wzięcia .
Wreszcie decyzjami niektórych gmin , nie potrafiących wygospodarować pieniędzy na schroniska skazujemy my obywatele tych gmin na usypianie zwierząt znajdujących się w innych gminach. I a ni w pierwszym wypadku ani w drugim, tak za bardzo nas nie boli bo bezpośrednio jak Piłat umywamy ręce od podjęcia decyzji o śmierci zwierząt . To nie ja, my , nas to nie dotyczy .Tak więc decyzja o ochronie psich ogonków jakkolwiek wynikająca z pobudek litości przez który przemawia widok psa na smyczy z panem lub panią na spacerze , nie zawsze jest racjonalna . Wreszcie trzeba brać pod uwagę opinię i tych z mniejszości narodowych którzy u nas zaczynają mieszkać .

6 komentarzy

Oczytany

Myślę, że gdyby Polak chciał otworzyć w Wietnamie knajpę ze świniną, reakcja byłaby taka sama. Nie mam nic przeciwko temu. Jest demokracja!!! Każdemu wolno otworzyć co tylko mu do głowy wpadnie. Jeśli interes mu nie pójdzie, zlikwiduje go prędzej czy później. Temat sam upadnie. A polaczki katole, niech wezmą się za modły, może coś tym wskórają.

2 1
ID:27014

szuja

Może też zaprosić go do nas.

1 0
ID:27035

dzonny_killer

Oczytany ma rację. Polską przywarą jest wpierdzielanie swojego nosa szczególnie w nieswoje sprawy... Jak chce, to niech sobie otwiera i serwuje co mu się podoba, a jak komuś to przeszkadza, to po prostu niech tam nie idzie... to tak jak z "tiwi trfamem" jak się komuś te idiotyzmy nie podobają, to niech zmieni kanał :p

0 0
ID:27039

Pytanie

Czy to ma związek z ostatnią propagandą ,,oszczędności'' na narodzie autorstwa PO ? Jak tak dalej będą rządzić to emeryci zaczna łapać i spożywać psy ,bo na nic innego ich nie będzie stać przy takiej drozyźnie ...a na końcu zjedzą Donalda....

1 1
ID:27048

normal

wizja jedzenia psiny jakoś nie mieści się moich gustach kulinarny(nigdy nie próbowałem wiec co do walorów smakowych nie moge sie wypowiadać) i jakoś w wśród przepisów kuch ni europejskiej trudno znaleść przepisy z psiną w roli głownej.Byc może w ekstremalnych warunkach zwierzeta nie całkiem hodowlane były spozywane przez człowieka znane są też przypadki kanibalizmu ale to były warunki ekstremalne.Z przyczyn osobistych nie bede entuzjasta tego lokalu ale jesli sie znajda amatorzy(a nie watpie ze warszafka bedzie sie tam lansowała) to ich indywidualna sprawa.Sushi też nie wszystkim smakuje a to zwykła ryba z dodatkami tyle ze specyficznie przyrządzana i podawana.

1 0
ID:27051

zbuntowany_kaloryfer

Właśnie - sushi to zwykła ryba. Albo weźmy takiego tatara - właściwie wszystkie znane mi osoby twierdzą, że jest on potrawą smaczną, a przynajmniej interesującą. Zapewne mają rację. Mimo to ja bym za żadne skarby nie zjadł tatara... no nawet mi to przez myśl nie przejdzie;)
Aha - "psina" nierówna jest "psinie". W bardo wielu restauracjach w Azji płd-wsch. psy i koty przeznaczone na dania umierają długo w niewyobrażalnych męczarniach. Najczęściej oprawcy tłuką je kijami łamiąc wszystkie kości, po czym zaczynają oporządzać żywego ciągle zwierzaka. Podobno mięso z mordowanego w ten sposób zwierzęcia ma o wiele lepsze walory smakowe...
To tak na marginesie.

2 0
ID:27053

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA