Wczoraj moje dziecko zostało uraczone w szkolnej stołówce...

Wczoraj moje dziecko zostało uraczone w szkolnej stołówce na obiad... śledziem. Oczywiście, podobnie jak większość koleżanek i kolegów, wróciło do domu głodne. Już kolejny raz. Ciekawa jestem kto układa szkolne jadłospisy. Układając środowy, ktoś musiał być na niezłym kacu! A może zostało mnóstwo śledzi po nauczycielskim śledziku, dzień wcześniej?
Ale nie tylko takie rzeczy dzieją się na stołówce w tej szkole. Kiedy jakieś dziecko nie chce wziąć kotleta, za to chciałoby go dać koledze, nie ma takiej możliwości. Panie kucharki nie wydadzą, tylko odeślą do rodziców, żeby wykupili dodatkową porcję. A ciekawe co się dzieje z tym jedzeniem, które nie zostanie wydane - pewnie ląduje u mężów pań kucharek na talerzu. Smacznego, przecież już zapłacone (przez rodziców dzieci)!!!

10 komentarzy

Ewa

O, widzę że Twoje dziecko też uczy się w SP12. Mój syn też nie zjadł obiadu w szkole. Takie pomysły kulinarne powinniśmy zgłosić dyrekcji.

3 3
ID:27306

ben Jakov

Wcale to dziwne nie jest. W końcu żyjemy w państwie wyznaniowym, a popielcowa środa swoje prawa ma... A co miało być na obiad? - Kaczka na maśle, jak u biskupa w Wielki Piątek...

9 4
ID:27309

sportowiec

1. Przypominam, że wczoraj był t.zw. popielec czyli dzień w którym katolicy (wielu, jesli nie większośc uczniów) zachowują ścisły post.
2. Niedawno słyszałem w radio sponsorowaną przez UE reklamę zachęcajacą do jedzenia ryb.
3. Dlaczego na obiad nie może być sledź? Panga lepsza?
4. Mamy zabrały głos. Rzeczywiście, bez parytetu nie wyda.

6 4
ID:27311

marek p

za komuny to by zarli az by im sie uszy trzesly a teraz wybrzydzaja... ziemnaki z maslem dawac na obiad i juz niech w domu zra paruwki z miodem

7 2
ID:27313

obserwator_nieba

@m_kras
Co zrobiłeś/aś żeby to zmienić oprócz napisania tego posta?
Byłeś/aś u dyrekcji szkoły?
Napewno kradną - przecież mężowie kucharek zjedzą wszystkie śledzie jakie zostaną a resztę zamrożą.

2 4
ID:27314

dzonny_killer

Z jednej strony zważywszy na środę popielcową śledź wydaje się sensowny, jednak nie każdy musi być katolikiem, a co za tym idzie powinien mieć wybór. Poza tym @obserwator zadał słuszne pytanie: co zrobiłeś/aś z tym faktem poza wyżaleniem się na forum?

4 0
ID:27315

Tomek.L

Ludzie ale wy pitolicie - przecież to dzieciaki, ilu z Was lubiło śledzia za młodu? Rzeczywiście sam również wolałbym pangę zamiast śledzia ( znając zasady zbiorowego żywienia, śledzik filetem nie był) można było również zrobić znany mi z młodości kotlet z jajka. Zasady bezmyślnego działania wkradają się wszędzie, także na szkolne stołówki.

3 1
ID:27316

pytanie

@obserwator_nieba
Napisał cyt........Na pewno kradną.........koniec cyt.Każdy sądzi po sobie i swojej rodzinie ,że kradną co im się pod rękę nawinie.

3 3
ID:27318

obserwator_nieba

@ pytanie

to była ironia :/

1 1
ID:27324

Pytanie

Jesteśmy w Unii ,a więc obiad na ,,poziomie'' europejskim ,tak jak nasze zarobki ....miało być lepiej a jast .....LEPI....

0 0
ID:27329

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA