Tylko pazerność i głupota powoduje wzrost cen cukru w...

Tylko pazerność i głupota powoduje wzrost cen cukru w Polsce.
Przy okazji dorabiają się pośrednicy i kwitnie "export" z Niemiec i Czech.

5 komentarzy

peja

Przyczyną wzrostu cen cukru na giełdach światowych jest mniejsza podaż z powodu klęsk żywiołowych, wzrost zapotrzebowania na cukier, a i tu masz rację - także spekulacje giełdowe. Głupota, no niekoniecznie.

1 1
ID:27330

Pytanie

Olaf -przypomnij sobie ,,wojnę o polski cukier'' ,i napisz kto jest właścicielem 90% naszych,,polskich'' cukrowni .A na koniec napisz kto wystąpił o likwidacę m.in. cukrowni Brześć , ale napisz PRAWDĘ .....

3 2
ID:27331

ben Jakov

Nie tylko, kolego, nie tylko, dodać trzeba niefrasobliwe przestawienie sie Unii Europejskiej z cukru buraczanego ( w samej Polsce zlikwidowano około 20 cukrowni) na produkowany z trzciny cukrowej. Wystarczył światowy nieurodzaj i run na biopaliwa (benzyna z dodatkami etanolu), a skutki odczuwa każdy.

3 0
ID:27336

Do bezmózgowca Szuji.

Musisz mocno wczytywać się w teksty brukowców ,które napędzają panikę w narodzie.Niemcy też zlikwidowali kilkanaście cukrowni,ale tam nikt nie wykupuje cukru tylko Polacy i nawet ten fakt nie ma wpływu na ceny.Nawet w erze kartek każdy miał w domu spore zapasy .

Proponuję pozostawić możliwość wypowiadania się na info dla Szuji i podobnych,skoro moderator nie potrafi nad tym zapanować.
Viszonlasra.

2 4
ID:27358

szuja

~Olaf IP: 77.91.0.xxx napisałeś wczoraj jakiś artykuł o cukrze.Po tym dzisiaj o godzinie19 skrytykowałeś mnie ,że to niby ja jestem winien co piszą w brukowcach itd. Mam pytanie ,czy jesteś po udarze.Bo jak się długo na takim udarze pracuje to i długo w głowie huczy.Zauważ tłuku(od tłuczenia udarem ),że nie tylko cukier kosztuje 5zł.Podrożało wszystko łącznie z chlebem ,paliwem ,prądem,i czym jeszcze chcesz..I co chleb też wykupują.Oj leszczu lepiej żeby nie było latem deszczu.Spadaj zgodnie z adresem.

1 4
ID:27369

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA