Do pracy w zasyfionym lumpeksie (piszę tak bo wyjątkowy tam...

Do pracy w zasyfionym lumpeksie (piszę tak bo wyjątkowy tam bród i smród )Poszukiwana Pani na rencie (czyli chodzi o grupę ),do cv dodac zdjęcie .Pensja z tego co wiem nie do odebrania ale takie ma się wymagania. I.... szukają i.... większych od siebie .Jak cie nie stac na pracownika to sam zasuwaj .

9 komentarzy

ben Jakov

Nie musisz tam pracować. A swoją drogą, to trzeba było wyuczyć się na katechetkę, za nic byś nie odpowiadała - i do tego trzy (w sumie) miesiące wakacji...

5 7
ID:27526

rychu

Do ben Jakov- Pewnie to twój lump.Chcesz się szybko dorobić i lipe płacisz.

4 3
ID:27529

ben Jakov

Coś Ty, Rychu! W Tel Aviv?

1 1
ID:27530

Alutka

Do Ben _Jakov .Kto mówi ,że chciałam tam pracowac?Teraz po tym co tam zobaczyłam nawet tam nie wejde bo dostane zarazy .

2 2
ID:27531

Pytanie

Tu właśnie jest odpowiedź dlaczego pseudobiznesmeni tak boją sie minimum socjalnego obowiązującego od lat w Unii -na złodzieju czapka gore......?

8 1
ID:27536

szuja

Ale ciemnota>

0 0
ID:27558

dzonny_killer

nie mogę się doczekać, kiedy w maju do Niemiec wyruszą pielgrzymi w poszukiwaniu utraconego raju... w końcu dużo bliżej niż na wyspy... choć szkopski u nas już nie taki popularny... może wówczas pracodawcy docenią tych, którzy zostali lub szukają pracy... tak się działo po masówce ukierunkowanej na wyspowe zlewy... :p

2 0
ID:27602

Pytanie

Dzonny- ironia jest tu nie na miejscu ! Czy Twoim zdaniem zarobki w Polsce na poziomie 1300 zł,,kuźwa '' brutto (bez partyjnych pleców) to jest rzecz w Unii normalna ? Czy tłumaczenie kolejnemu pokoleniu o ,,konieczności poniesienia wyrzeczeń dla dobra Łojczyzny'' bez minimum socjalnego -to jest rzecz normalna ? Młodzi już tych pierduł słuchać nie będą i dlatego wyjężdżają by godnie zarabiać i godnie żyć ,wiec po co ten sarkazm na temat zlewów ? Lepiej partyjnie państwo okradać ,czy przy zlewie uczciwie pracować i zarabiać ?

0 0
ID:27627

dzonny_killer

Widzisz Pytanie trochę znam zarówno z obserwacji, jak i doświadczyłem na własnej skórze jak wygląda pojęcie "praca" we Włocławku. Przez kilka miesięcy po studiach byłem bezrobotnym i miałem propozycje wyjazdu na wyspy... nie skorzystałem, bo chciałem coś osiągnąć tutaj... no i dostałem... 3 lata pracy po 10-12 godzin za najniższą krajową + prowizja udzielana pod stołem, na dodatek obcinana lub po prostu nie wypłacana bez powodu... ale nadszedł dzień, kiedy odważyłem się, zaryzykowałem i trafiłem do świetnej firmy... zgrzeszyłbym, gdybym złe słowo powiedział... czyli co? można? można! trzeba tylko chcieć!

Widziałem, jak pod PUPę podjeżdżają różnymi autami "biedni" bezrobotni... widziałem kto i czym podjeżdża pod caritas, czy do mopru... tak naprawdę sami jesteśmy sobie winni... boimy się utraty "gównianej" pracy za tysia do ręki, boimy się poszukać czegoś lepszego... Nie oszukuj siebie i innych Szanowna Pytanie... wielu rodaków nie ma żadnego doświadczenia, nie ma wiedzy nawet teoretycznej, bo dziś uczelnie wypuszczają tak naprawdę wielu nieuków, zdających poprzez ściąganie, czy inne z nauką mające niewiele wspólnego sposoby... Oczywiście w narzekaniu bylibyśmy chyba mistrzami świata... Mniemam, że najgłośniej zrzędzą największe lenie, najczystsza forma peerelowskiego "czy się stoi, czy się leży...".

Dlatego niektórzy poddają się i jadą do wybitnie kształtujących prac na wyspy. Tam zdobędą niezbędne doświadczenie i po powrocie każdy pracodawca będzie padał do ich stóp, aby u niego zapracowali... Ironia? Owszem... ale uzasadniona. Dodam dla czepialskich, że generalizuję świadomie i zdaję sobie sprawę, że są wyjątki :p

0 0
ID:27645

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA