Chociaż to już zaczyna być nudne,to jeszcze parę słów...

Chociaż to już zaczyna być nudne,to jeszcze parę słów na temat psich kupek.Dzisiaj szłam ulicą Chopina i na trawniku było pełno papierów, puszki po piwie i jeszcze różnych śmieci wyrzuconych przez "kulturalnych ludzi".Wygłądało to ohydnie,mimo,że psich kupek nie było.Ciekawe,że takie coś nikomu nie przeszkadza,ponieważ o takim czymś nikt jakoś nie pisze.A swoją drogą to podatek w wys. 40 zł,który płaci się za posiadanie psa Urząd Miasta powinien chociaż w jakiejś części przekazywać firmom sprzątającym miasto i nie byłoby takiego problemu.Natomiast karać te osoby,które takiego podatku nie zapłaciły.

5 komentarzy

szuja

Bo to wina psów!

1 2
ID:27556

cykluś

Czyżby ratlerki popijały kasztelana niepasteryzowanego

0 1
ID:27566

ben Jakov

Nie do wiary, co ci obcokrajowcy i innowiercy wyrabiają. Przecież Polak Prawdziwy i Katolik (co to pod "TYM" znakiem) sprząta kupki po piesku, nie wyrzuca puszek po piwie i papierów na trawniki oraz śmieci, tzw bytowych, do koszy na przystankach autobusowych.

0 0
ID:27576

mr.betterknow

Pani ONA ma rację.
Pójdźcie przejść się po naszym Włocławskim lesie i zobaczcie jak dbają ludzie o czystość.Wyrzucone kible,cement,gips,farby,kleje,oleje,baczki po paliwach,opony,ciuchy,pieluchy,podpaski itd.........
Większość tych wysypisk tworzą bogaci ludzie którzy zostawiają po sobie ślady swoich terenówek.Na drugim miejscu są firmy budowlane.Co ciekawe na koniec wyrzucania wycinają sobie jeszcze drewno do swojego kominka.

Widać też że to zmotoryzowani a więc jednak bogatsi wyrzucają więcej śmieci do lasu ostatnio.

Ta bogata część zanieczyszczających jest najgorsza bo oni mają pieniądze na utylizacje.Mają pieniądze na kupienie legalnego drzewa.Ale widocznie nawyki wychowawcze zostają.

Teraz porównajmy kto jest gorszy?I kim powinno się zająć najpierw?
Polecam Państwu spacer po lesie.Zobaczmy jak służby miejskie nadleśnictwo i nasi towarzysze włocławianie dbają o porządek.Zdechłych psów opakowań po chemikaliach i gór śmieci które mają czasem 2 metry wysokości nie widzicie.A 300 metrów dalej łapiecie kogoś za to że piesek,że pecik,że smyczka,że pifko........

Proponuje Państwu robienie zdjęć tych wysypisk...potem wyślemy to razem do Urzędu Miasta.

Pozdrawiam

Włocławek 17.03.2011 10:29

2 0
ID:27591

świnka Peppa

Temat rzeka. Dopóki brudasy każdej rodzaju (ci od papierów, flaszek czy kup) się nie ogarną, dopóty będziemy mieszkać w jednym wielkim śmietniku. Taką mamy mentalność. A najgorsze, że te zachowania przekazujemy młodszym pokoleniom.A teraz moja tragiczna historia: Ostatnio wychodząc z klatki schodowej wlazłam w kupę. Czaiła się na mnie tuż za drzwiami. Nie miałam szansy na niespotkanie. No gdybym widziała, który to pies narobił to bym chyba właścicielowi w twarz nią rzuciła, mimo tego, iż ręce bym pobrudziła.

2 0
ID:27655

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA