IPN wymyślił taką grę planszową o PRL-u .Rzeczywistość...

IPN wymyślił taką grę planszową o PRL-u .Rzeczywistość jednak skorygowała grę planszową na real w RP .Już stoimy w kolejkach po cukier a od tego to przecież się zaczęło.

11 komentarzy

Pytanie

Czy to znaczy ,że Niesiołowki to Twój wzór ? On na IPN też patrzeć nie może ,wiadomo dlaczego ....a takich byłych .....życzliwych jest na pęczki ...

1 2
ID:27639

szuja

I co drogie solidaruszki,cisza?hahaha

2 1
ID:27642

dzonny_killer

W jakich kolejkach... wczoraj byłem w sklepie... cukru pod sufit... cena z kosmosu... i wolny rynek... chcesz, to kupujesz, nie chcesz, to pijesz gorzką herbatę :p

3 3
ID:27646

mr.betterknow

Ja polecam roślinkę zwaną STEVIA
Kilkadziesiąt razy słodsza od cukru i bardzo mało kalorii.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Stevia_rebaudiana

Polecam wszystkim trochę pracy i będziecie mieli cukier za grosze.

Włocławek 18.03.2011 11:10

5 2
ID:27654

szuja

@Pytanie
Na pewno nie. Ten nie nazywał się z resztą Niesiołowski. Zmienił nazwisko na arystokratyczne.

3 0
ID:27688

szuja

Dzisiaj jeden ze zgromadzonych górników powiedział reporterowi ,że Polska się ruszy jak cukier będzie kosztował 7 zł. A to przecież niedługo. Ja ich rozumiem . Jak sekretarka dyrektora kopalni może zarabiać 100ts zł. miesięcznie a górnik 4tys zł.

3 0
ID:27690

Pytanie

Szujo -tak samo jak w czasach ,,powszechnego dobrobytu'' inżynier elektronik zarabiał 2tyś zł i 30 lat ciułał na Syrenkę ,a Urban z Rakowskim rozbijali się jachtami po Mazurach ....pamiętasz? Teraz mamy komunokapitalizm po ....Polsku ...

3 1
ID:27696

dzonny_killer

przeciętny górnik robi ~4-5 godzin dziennie... schodzi ze stanowiska odpowiednio wcześnie, bo musi się wykąpać i zdążyć na autobus/tramwaj/pociąg... ma kilka przerw (kawa, śniadanie, kawa, II śniadanie)... oczywiście wszystko to drogo i czasochłonny rytuał... pensyjki grubo powyżej średniej krajowej, trzynastki i UWAGA!!! czternastki!!!, deputat węglowy, którego bronią niczym szlachta swoich przywilejów... wcześniejsza i do tego pokaźna emerytura... pewnie o czymś zapomniałem... no i oczywiście głęboko zakorzenione z prlu podejście, że "nam się należy!"... A sekretarki Szujo tyle nie zarabiają, nawet u prezesów/dyrektorów kopalni :p

1 3
ID:27700

szuja

@dzonny_killer |
Wybacz ale mogę tylko napisać ci w odpowiedzi przysłowiowe Hahaha

0 1
ID:27736

Pytanie

Dzonny ...a byłeś kiedyś ,,na dole '' ,czy może zrobiłeś coś by poznać ten ,,raj'' , w którym pracują górnicy (nie piszę o biurowo-partyjnych pasożytach) za te ,,13'' , ,,14'' .A może im zazdrościsz pylicy , grzybicy i innych ,,dodatków '' do pensji ?

0 0
ID:27750

dzonny_killer

poza dołem byłem wszędzie i wieloma przedstawicielami tego zawodu rozmawiałem... każdy zawód ma swoje minusy... ale też każdy ma wolną wolę, a niewolnictwa w Polsce nie ma... nikt nikogo na siłę "na dół" na wysyła... choć takich więźniów przydałoby się :p

0 0
ID:27760

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA