P.pałucki, pojechał do Indii szukać fakira na asystenta ,...

P.pałucki, pojechał do Indii szukać fakira na asystenta , który będzie go uczył jak stać na rozżarzonych węglach , gwożdziach albo palącym się pod nogami gruncie,bo te zjawiska trzeba umieć opanować jak się tak rządzi(niby jako nasz prezydent),że aż mamy blisko 20%bezrobocie.BRAWO ,brawo kto na takiego człowieka głosował , niech teraz spojrzy sobie w lustro, w swoją twarz i zobaczy swoją minę, kto tu kogo przekręcił po wyborach!!! Taka jest taktyka włocławianie!!!PRZEMYŚLCIE!!!

8 komentarzy

Jola

A Zbonikowski rządziłby niby lepiej? Musiałby być lepszy od Salomona ( dla przypomnienia przysłowia " z pustego to i Salomon nie naleje" )

5 4
ID:27669

dzonny_killer

nikt Jolu nie wie jak rządziłby zbonik, bo nie rządzi... sam nie wiem, czy byłoby lepiej, ale jestem pewien, że nie byłoby gorzej, bo... gorzej już być nie może... zatem wiele nie ryzykowałem oddając na niego swój głos, ale dopiero w II turze...

3 3
ID:27677

szuja

@dzonny_killer
Jak nie rozwali jakiejś rykszy ,to i tak wolę go (też dno) niż Zboniego.

2 2
ID:27684

Opinia

Obsadzilby swoich, ale 30-40 letnich.
Zrobilby powazne wietrzenie urzedow i spolek aby usunac nieprzyjemny zaduszek.
Wole juz Chmiela jak wice, Stockiego w miejsce Muszalik i Skrzypka na out'cie niz to co jest.
Idealnie by nie bylo, ale to co on robi to przegiecie. Patrzac po kolejnych "rewitalizacjach" to jakis "kostkofil" albo ma szwagra w kamieniolomach ( jako wlasciciela a nie skazanego).
Ale coz, nie dowiecie sie jakby bylo, mam nadzieje, ze ci z Was co odrzucili Kazmierczaka i Zbonika i glosowali na Paluckiego maja problem teraz aby sie do tego przyznac.
Tak chcieliscie, tak macie. Juz niedlugo oglosi spadek bezrobocia, 1 maja, bo z 10000 mieszkancow Wloclawka wyjedzie do Niemiec gdzie otwiera sie legalny rynek pracy. A wiec, witamy Panie Burmistrzu Palucki, Wloclawek spada ponizej progu "prezydenckiego" 100 tysiecy mieszkancow.
Super, super, super.
Najgorsze jest to, ze najgorsze jest przed nami. Poczekajcie do 2013.

3 3
ID:27687

dzonny_killer

@Szujo, jeśli dla Ciebie wyróżnikiem jakości przedstawiciela "władzy" jest "rozwalenie" jakiegoś pojazdu, to gratuluję kryteriów :p

@Szanowna Opinio... może zbyt czarno widzisz niedoszły scenariusz... może zachowałby pozory i podzielił stanowiska również dla platfusów... wydaje mi się, że z Włocławskiej opozycji dałoby radę zbudować o wiele bardziej sensowniejszą ekipę rządzącą aniżeli obecna... Oczywiście pod warunkiem ścisłej współpracy (w odróżnieniu od parlamentu)... zresztą z tego co pamiętam zbonik to obiecywał... Zapiszmy sobie gdzieś tą dyskusję, bo ja również jestem pewien, że kiedy w maju spadnie nam bezrobocie na skutek emigracji, czerwony dziadzio tryumfalnie ogłosi to jako swój sukces... Czy możesz coś więcej napisać o Twych czarnych przepowiedniach na 2013?

2 2
ID:27702

Opinia

-Szuja =- jestes wlasnie przedstawicielem odbiorcy, ktrory uwierzyl w moherowe berety, mlodych wyksztalocnych z wielkich miast itp.

Dzonny: 2013, miasto splaca kredyt, nie ma z czego, nawet Palucki wskazal 61,8 % deficytu (nie dalo sie ukryc), co moze zrobic, oplaty komunalne juz podniosl wiec sprzedaje minie komunalne, po to jest mi potrzeny Lebiedzinski i przejecie kontroli nad Zarzadca (AZM jest jego) i takze ukrycie na radach miasta decyzji o sprzedazach i dzierzawach nieruchomosci.

Niestety to juz nie starczy, a raczej bedzie ostatnia okazja do skoku na miasto i jego majatek. Paru gosci zarobi, Wloclawek upadnie.

Pograzony w bulu nie widze szans dla Wloclawka.

Acha jeszcze jeden sukces wkrotce bedzie.

Strefa

np.
Anwis zwolni na Michelnie zatrudni w strefie (ze znizka na koszt miasta)

Grzadziel pewnie podobny numer i paru znajomych krolika.

saldo miejsc pracy 0, o przepraszam nie policzylem stanowisk w Inkubatorze, Strefie, AZM itp. Tam beda miejsca pracy...... niewatpliwie. Tam nawet sprzataczka bedzie z legitymacja.

Tak swoja droga proponuje tez aby w planach rewitalizacji nie marnowac papieru tylko podac ile hektarow kostki potrzebne. Uprosci to procedure a efekt i tak bedzie ten sam.

2 2
ID:27703

włocławiak

opinia---

Super---- sedno sprawy tylko gro społeczeństwa czy opozycji nie widzi tego czy też nie chce widzieć.

Tylko dlaczego mienie ma sprzedawac czy dzierżawic----przez doradce -tj pośrednika Lebiedziński,nie mówiac tego i walac mu już do kieszeni gruba kase--czy to jest zgodne z prawem?sa przecież przetargi ,a do tego doradca majacy własna firme nieruchomości to chore-sprzeczne z interesem miasta.Jak już jest wiele innych biur od lat istniejących --dlaczego nie one?o co tutaj chodzi?

Strefa-----to nie tworzy miejsc pracy i nie miało tworzyć-----czy ktoś to widzi?
klub zniżek czy zarobku dla kilku firm w tym przyjaciół miasta

Miasto nie ma nowych inwestorów nie sciąga ich--nie ma produkcji--tylko handel i to sieci które i tak nie płaca do miasta tylko na zewnątrz.-gdzie te miejsca pracy?

Za kilka lat włocławek to pola kostki------bez życia już miasto umiera.
jeden wielki monument .

2 1
ID:27724

LALA20

A kto wie po co pojechał pierwszy wice do Dominikany i za czyją kasę ?Może p.kukucki się wypowie.Mam nadzieję , że nie za naszą(z Włocławka).Czy tam też pojechał szukać asystentów dla naszego prezydenta?Wielka niemoc woła o pomstę do nieba!!!!

2 0
ID:27741

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA