Rozgrzewka już była, gdy zarzuciłem ewidentne okłamywanie...

Rozgrzewka już była, gdy zarzuciłem ewidentne okłamywanie mieszkańców panu Kukuckiemu w Pulsie Regionu... teraz czas na trening...
Trafiła do mnie ulotka wyborcza niejakiego Kuźniewicza o tytule "Kurier Samorządowy" (materiał wyborczy KW SLD)... Pan Kuźniewicz śmiało może stanąć obok Kukuckiego!!! No ale w końcu to kolesie z jednej, jakże wspaniałej, prawdomównej, otwartej na przeciętnego obywatela partii... SLD, a zachowują się jak po zażyciu lsd :p
Główne hasło Kuźniewicza: "Skutecznie dla Włocławka! ZREALIZOWALIŚMY nasze obietnice z 2006 roku w 100%! Warto nam zaufać!".
Z jednej strony rozumiem pana Kuźniewicza... jest kampania, a skoro przez 4 lata "dali ciała", a przeciętny mieszkaniec Włocławka nawet nie pofatyguje się do weryfikacji obietnic. Kuźniewicz poszedł na całego, gdyż w odróżnieniu od Kukuckiego nie zabezpieczył się jakimkolwiek słowem-kluczem (blisko, niemal, prawie etc.). Twierdzi, że ZREALIZOWAŁ WSZYSTKO W 100%, co obiecał. Pora na program Kuźniewicza z 2006r.:
1. Przebudowa układu komunikacyjnego miasta, modernizacji trasy nr 1 - NIEZREALIZOWANY!!! - posłużył jako element kampanii, kiedy to "miasto" rozkopało miasto przed samymi wyborami, aby ciemnej masie pokazać, że coś robi.
2. Modernizacja stadionu osiedlowego - hahaha, buhahaha... z racji startu z Zazamcza mniemam, że chodzi o stadion Przylesie... NIEZREALIZOWANY!!!
3. Zagospodarowanie na cele rekreacyjne przepięknych lasów okalających Zazamcze, wraz z wybudowaniem szlaku spacerowego o ścieżki rowerowej do Wieńca Zdroju - część I NIEZREALIZOWANA!!! część II ZREALIZOWANA!!!
4. Utworzenie miejsc wypoczynku i rekreacji nie tylko dla naszych pociech, ale także dla osób starszych - hahaha, cóż za populizm... ale, NIEZREALIZOWANY!!!
5. Rozbudowa Zespołu Szkół Integracyjnych - przyznaję, że nie wiem, zatem proszę o informacje od innych na ten temat...
6. Rozbudowa systemu monitoringu na osiedlu - szczerze mówiąc nic nie wiem o nowych kamerach na Zazamczu, ale może ktoś ma inne informacje...
7. Nadanie nowego wizerunku zapomnianej przez poprzednie władze części miasta jaką jest Zakręt - HAHAHA!!! wizerunek cały czas jest jednakowy... wszyscy wiemy jaki, zatem NIEZREALIZOWANY!!!
8. Przebudowa i odnowa ulic i chodników na Zazamczu, w tym Ceglanej i Energetyków - wyjątkowa bezczelność! NIEZREALIZOWANY!!!NIEZREALIZOWANY!!!NIEZREALIZOWANY!!!
9. Zapewnienie powszechnego dostępu do internetu - hahaha, ciekawe komu? ale skoro Satfilm jest na Zazamczu i za niemałą opłatą można mieć dostęp do netu (taka pewnie byłaby linia obrony Kuźniewicza), więc uznam za ZREALIZOWANY!!! ;-)
10. Utworzenie Akademickiego Inkubatora Przedsiębiorczości - powiedzmy, że ZREALIZOWANY!!! choć nie znam nikogo, kto powiedziałby o tym cokolwiek pozytywnego...
11. Odnowa parku H.Sienkiewicza wraz z bulwarami - jeśli za odnowę uznamy zatopienie parku podczas ostatniej powodzi, to ok :-), ale całość z Bulwarami włącznie NIEZREALIZOWANA!!!
12.Budowa Aquaparku - może miał na myśli zalany park? to jest MEGAKŁAMSTWO, SUPERBEZCZELNOŚĆ i jawne robienie sobie "jaj" z wyborców... NIEZREALIZOWANY!!!NIEZREALIZOWANY!!!NIEZREALIZOWANY!!!
13. Powstanie hali sportowej w Zespole Szkół Elektrycznych - moim zdaniem jedyny tak naprawdę w całości ZREALIZOWANY!!!

Na koniec kolejne bezczelne, demagogiczne hasło: "Dziś z podniesioną głową mogę powiedzieć: "Daliśmy radę - udało się dotrzymać danego 4 lata temu słowa!!""... komu??? chyba swoim kolesiom!!!
I kolejne hasła rodem z PRL: "To jest gwarancja dalszego (haha) dynamicznego rozwoju miasta" oraz genialne wręcz ośmieszenie się: "uratowaliśmy finanse miasta przed katastrofą jaka czekała nas w 2006 roku po rządach poprzedniego prezydenta (widać Skrzypka nic nie rusza, tak jak kasa wprost z ratusza) zmniejszając zadłużenie do 43% z 59%". Ciekaw jestem jak się wytłumaczą ze zwiększenia zadłużenia do ponad 60% na koniec kadencji??? :)))))))))))))))

Zapytam, podobnie jak w przypadku kłamstw odnośnie realizacji obietnic wyborczych Pałuckiego, czy jest ktoś wstanie merytorycznie ze mną popolemizować i poprawić mnie jeśli gdziekolwiek się pomyliłem???

Mnie osobiście obietnice panów K & K nie dotknęły, nie wzruszyły, gdyż to wszystko widziałem i wiedziałem. Zresztą każdy z mieszkańców MUSIAŁ to widzieć i wiedzieć. Zatem co kierowało tymi, którzy poszli do urn i oddali swoje drogocenne głosy ??? Kolejny zarzut - co kierowało "śmierdzącymi leniami", którzy głosować nie poszli???

17 komentarzy

zxxc

No w najlepszym przypadku 7 / 13 niezrealizowanych co daje jakieś ~54% całości... Więc gdzie do 100% z marnymi ~46%? Aaa - już wiem :) To też pewnie taki "skrót myślowy" :)

5 5
ID:27727

Pytanie

Czytając te obietnice trzeba mieć na uwadze możliwość uszkodzenie komputera ......wodą ....

1 5
ID:27746

Analiza

A co Kuku ma zrobic? Zrozumcie go:

1. Pracuje w MPEC, na stanowisku niepotrzebnym , stworzonym tylko dla niego (Marketing w firmie o zamknietym rynku sprzedazy), jeden gest Pana i Kuku leci na bezrobocie

2. Jest w radzie miasta, ma sprawe ze Zbonikiem gdzie przeciwko niemu zeznawalo 4 czy 5 poslow, w dodatku z oskarzenia publicznego. Moze stracic mandat. Tylko do Pana i paru osob czy sprawa bedzie sie ciagnela latami jak taka inna z delegacjami czy szybko zostanie osadzona

3. Jest asystentem kogos tam, wczesniej Zemke ,terez patrzac po aktywnosci Wunderwaffe, tzn Wanderlicha, jeden telefon Pana i robi spust na drzewo

Gosc nie ma wyjscia, jest calkowicie uzalezniony od czerwonych
Wzorce do starszych braci czerwonych co skumali sie 17 wrzesnia z brunatnymi.

http://www.bryk.pl/s%C5%82owniki/s%C5%82ownik_historyczny/88030-goebbels_joseph_1897_1945.html

Im wiecej bedzie mówil o sukcesach, tym gorzej. Bo masy uwierza w to. Mieszkancy, nie jestem pisiorem, peowcem ani niczym innym. To Wasza wina, przez Was taka miernota robi Wam pranie mozgu.

I wszystko na temat, Dzonny co bedziesz pisal to i tak nie ma znaczenia, to forum czyta 15-30 osob, reszta glosuej. Na specow od Politologii, ktorzy siedza w kieszeni Paluckiego....

4 4
ID:27754

Jacek Kuźniewicz

dziękuję bardzo za wnikliwą ocenę, bardzo subiektywną no bo inna być nie może. Myśle, że to co napisłem o niebo lepiej prezentuje się wobec szpitala kawalerów mieczowych, fermy wiatraków, tysięcy chińskich inwestorów czy też innych banialuk z lat 2002 - 2006. Oczywiście to żadna obrona, ale najlepszym weryfikatorem są wybory. Pozdrawiam i zachęcam do kontaktu bezpośredniego ze mną za pośrednictwem facebooka czy też poczty elektronicznej. Adres bez kłopotou znajdziesz.

5 8
ID:27755

cykluś

Gratulacje-mimo -różnicy poglądów politycznych dla Pana prezydenta Kużniewicza.

6 1
ID:27759

Wladza idzie

Panie Jacek, to po co wzieliscie tego Tworce sukcesu z lat 2002-2006. To co Pan Panie Jacek robil miedzy 2006 a 2009 rokiem? I jaki mam Pan plan na Wloclawek? Beton, beton, beton. Weryfikatorem sa wybory, nie badz Pan smieszny. Te Pana weryfikatory pociagna Pana na dno, razem z "sukcesami".

Ale i tak sie ciesze, ze Jacek nam napisal, lepiej niz Kuku bo on plecie i plecie.

Panie Jacek Pan jest madrym czlowiekiem w niemadrym betonowym otoczeniu. Dziwne, ze robi Pan rzeczy , ktore nie musi Pan robic. Moglby byc Pan dobrym Prezydentem, ale 90% kolesi trzeba porzucic. Pewnie bedzie czas sie nad tym zastanowic juz za pare lat.

5 5
ID:27764

Slawek Bienkowski

Witam

Tak sobie czytam i oczy przecieram. Znow na tym portalu jest Pan K, kiedys dawno temu bardzo czesto pisal przy okazji Placu Wolnosci.

Dzonny ma racje, Pan zarzuca mu obietnice Prezydenta Skrzypka. Ale jezeli patrzymy w przyszlosc musimy porownywac sie do lepszych a nie do gorszych. A Pan do gorszych szuka. Zreszta od 2002 minelo troche czasu. A co przed? Przeciez to Wasi Prezydneci rzadzili, samo SLD. I co zrobili?

Zaleglosci we Wloclawku sa wieloletnie to nie kwestia dwoch kadencji, to kwestia 20 lat. Wzieliscie wladze od Pana Radnego Skrzypka ale pod ta kadencja zylo sie Wam calkiem dobrze. Jego przychylnosc w dzisiejszej Radzie nie wziela sie znikad. Zawsze bylo mu blisko do lewicy.

Wloclawek i jego problemy to suma bledow, bledow przewaznie lewicowych. Biedne male miasteczko, powiazane nicmi znajomosci. Pan ma wizje w glowie, nawet daje sie z Panem czasem porozmawiac. Nie pasuje Pan do tego betonu. Zreszta nie tylko Pan. Mam nadzieje, ze nadejdzie dzien kiedy zacznie Pan stosowac nie tylko linijke partyjna ale tez merytoryczna do oceny pewnych projektow. Bo partyjna linijka narazie dziala, ale niedlugo wyborcy moga jej do chlosty.

A teraz male pytanie weryfikacyjne, czy Pan to Pan :-):
gra w skojarzenia:

prezentacja = ?????????

Pozdrawiam i dobrze, ze jednak to forum jest odwiedzane. Jak widac po swiecie rewolucja teraz rodzi sie na facebooku a potem wychodzi na ulice.

Slawek Bienkowski

10 5
ID:27765

jacek_kuzniewicz

Rewolucja zaczyna się a facebooku.... pewnie tak, ale z Pańską demagogią trudno dyskutować. Czepia się Pan Skrzypka, ale to także PO w latach 2002-2006 popierało jego rządy w mieście, czyżby Pana pamięć zawodziła? A czymże jest hipokryzja Pańskiego ugrupowania w stosunku do PIS-u??? W Sejmie otwarta wojna a na szczeblu lokalnym wielka sielanka i miłość... Ma Pan racje problemy Włocławka to suma błędów i tu nasza zgoda się kończy. Bo miasto nie jest samotną wyspą na oceanie... Liczę na Pańską inteligencję i abym się nie zawiódł srogo jak podczas ostatniej sesji RM

7 8
ID:27771

dzonny_killer

na dzień dobry odpowiem panu Kuźniewiczowi (niezalogowanemu)... Ocena moja nie jest w pełni "wnikliwa". Pisałem bardziej z emocji, więc gdybym chciał poddać owe punkty rzetelnej i "wnikliwej" ocenie, to jestem przekonany, że rzekłby Pan staropolskim "kończ Waść, WSTYDU oszczędź". Ocenę owych punktów wyjątkowo uważam za OBIEKTYWNĄ. Tutaj sprawa jest baaaardzo prosta. Albo konkretny punkt został zrealizowany (jak to pięknie ulotka wyborcza przedstawia), albo nie został - tu nie ma miejsca na subiektywizm. Jeśli czegoś nie wiedziałem, to napisałem to wprost, a nie ściemniałem, że nie zostało to zrobione...
Cieszę się, że miał Pan cywilną odwagę w ogóle pojawić się na tym forum. Cieszę się, że nie zanegował Pan mojej "weryfikacji", niejako tym samym potwierdzając na publicznym forum, że nie napisałem nieprawdy. Szczerze mówiąc "fermy (chyba farmy) wiatraków, szpitale kawalerów, chińskie inwestycje" to wszystko to mnie "lotto"... dlaczego? bo nikt, kto składał nawet najdziwniejsze obietnice, nie miał możliwości ich realizacji (nie otrzymał społecznego mandatu zaufania)... Napisał Pan, że "najlepszym weryfikatorem są wybory". Coś w tym jest, bo w końcu został Pan ponownie wiceprezydentem składając PUSTE obietnice, w większości niespełnione... I to nie jest tak naprawdę pańską zasługą, tylko ciemnej masy (za przeproszeniem), która na was (sld) swoje głosy oddała oraz jeszcze gorszej masy leniwych obiboków, którzy nie idąc do urn najprawdopodobniej pomogli wam wygrać... o innych aspektach "rzetelnych" wyborów pisać nie będę, gdyż nie dysponuję dowodami...

Proponuje Pan "bezpośredni" kontakt... miło mi, ale tak naprawdę w jakim celu? :p

3 6
ID:27777

Slawek Bienkowski

Jestem czlonkiem PO od 2006 roku. Staram sie podchodzic do swiata bez partyjnych okularow, czescia tego podejscia jest fakt, iz nie moge odpowiadac za czyny osob, ktore byly przede mna czlonkami PO, czlonkami Rady Miasta. Przyjmuje ten bagaz, tak samo jak Pan ma bagaz SLD, ktory jak mi sie wydaje czasami Panu przeszkadza w wyrazaniu opinii.

Zmiana na gruncie pokoleniowym, podejsciu do pewnych spraw jest niezbedna aby przejsc do rzeczowej dyskusji bez atakow i odniesien do "grzechow przodkow". Nie atakuje tez Radnego Skrzypka, robil co mogl, a ze mogl chyba malo to wyszlo jak wyszlo. Z drugiej strony to Radni z aktualnej Rady Miasta z SLD mieli duzy udzial w problemach z jego prezydencja, kreowaniem polityki miasta itp. dzis nadal czy ponowanie sa u wladzy.

Platforma Obywatelska we Wloclawku oczyszcza sie po ciezkim okresie z koniunkturalistow, dietowych radnych itp. Nie jest to proces latwy ale ten krok czynimy. Co robi SLD w celu oczyszczenia struktur? Kiedy legitymacja PZPR przestanie byc przepustka do wyzyn wladzy?

Ale to tylko odpowiedz na Pana atak. Ja nie uprawiam demagogii, staram sie przedstawiac wyliczenia, ktore jak widac bola. Jezeli by nie bolaly to nienazwalby moich danych "wrednymi" i nie blokowal mi dostepu do dokumentacji od miesiaca i niekazalby mi na nia czekac jeszcze miesiac. Przypomne, ze wniosek o dane zlozylem ponad miesiac temu, a termin dostarczenia parunastu stron wyznaczyl Pan na kwiecien 2010.

Wiem, ze koalicja komercyjna SLD-SD+"niezalezni" najchetniej wpisalaby nas w POPIS-owa opozycje. Ale mimo prob to sie nie uda. Analiza glosowan na RM pokaze jasno, ze po drodze z PIS'em jest nam niezbyt czesto.

Kolejny raz, tym razem w pelni publicznie wyciagam do Pana dlon. Nie obrazam, nie prowokuje, odnosze sie tylko do Pana zarzutow. Nie musimy palac do siebie sympatia i byc zgodni na kazdym kroku. Ale dobrze by bylo gdybysmy rozmawiali nie tylko za pomoca mediow, lewych, prawych, srodkowych.

Powtorze to co powiedzialem kiedy niedawno sie spotkalismy przypadkowo "Nie walczmy, budujmy razem". Caly czas to podtrzymuje. Wloclawianie sa zmeczeni potyczkami, Pan nie jest betonem, ja nie jestem betonem. Jestem gotow usiasc przy kazdym stole i rozmawiac, realizowac to co zawarlem w swoim planie przed wyborami. Nie wstydzic sie moich decyzji i mieszkac w tym miescie, chodzac z podniesionym czolem.

Nie doprowadzajmy do sytuacji kiedy pozostanie nam tylko sie okopac na bulwarach w transzejach.

Moze Pan liczyc na moja inteligencje ale nie na poblazliwosc w patrzeniu na rece rzadzacych.

Panie Jacku (jezeli moge tak napisac), moj numer telefonu Pan zna. Jezeli znajdzie Pan czas na rozmowe o przyszlosci a nie o "grzechach przodkow" jestem otwarty.

Pozdrawiam i dziekuje, nalezy sie szacunek za to ze prowadzi Pan ta wymiane zdan na publicznym forum.

Slawek Bienkowski

PS. (jezeli brakuje w moim tekscie jakis literek to przepraszam ale przegladarka przy wyslaniu postow czasem cos mi "zjada")

7 4
ID:27778

dzonny_killer

@władza idzie... faktycznie wydaje się, że pan Kuźniewicz jakby bardziej "polskim" językiem władał w odróżnieniu od qqckiego... przyznam, że momentami ciężko pana qźniewicza rozgryźć, no ale kolejnych kilka lat przed nami... szczerze mówiąc wątpię, aby wyłamał się z jedynej, słusznej linii partyjnego betonu...

Panie Bieńkowski cieszę się, że chociaż jeden z 25 radnych interesuje się tym, co dzieje się na włocławskim forum... Być może inni też czytają/piszą, lecz WSTYDZĄ się podpisać własnym nazwiskiem (ciekawe dlaczego)... Oczywiście widuję Pana baaardzo rzadko, ale w zaistniałej sytuacji chyba lepszy rydz, niż nic... Dzieje się wiele na forum... prośby, skargi, zarzuty, czasem cenne wskazówki etc. Myślę, że po odpowiedniej weryfikacji duża część forumowego materiału nadaje się do wnikliwej analizy i próby realizacji... W końcu to darmowa ściągawka dla radnych... no ale jak widać mają oni swoich wyborców w głębokim poważaniu...
Cieszę się, że przyznał mi Pan rację, choć radość ma byłaby większa, gdyby odniósł się Pan do każdego z punktów (uzupełnił, sprostował, poinformował)... w końcu ja nigdy nie ukrywałem swoich antypatii do "karminowców", jak zresztą nie opowiedziałem się za nikim konkretnie... zatem poniekąd (mam nadzieję) przysłużyłem się opozycji... może ktoś na tym skorzysta :p
O co Panu chodzi z tą "prezentacją"??? Bo chyba to nie jest ta "nieszczęsna" prezentacja z sesji rady miasta, której całe "karminowe" środowisko tak się bało, że omal się nie posr...ło :))))) niektóre kabarety mogłyby żywcem teksty ściągać... :p

3 5
ID:27780

dzonny_killer

Panie Kuźniewicz (zalogowany)... czy ten poprzedni to również Pan, czy ktoś się podszywa? Niezależnie ośmielę się odpowiedzieć, choć pije Pan bezpośrednio do Pana Bieńkowskiego...
Mam nieodparte wrażenie, że liczy Pan na "ciemnotę" czytelników, którzy mają się skupić na ostatnich postach, na waszej wymianie "ciosów", dzięki czemu "zręcznie" chciałby Pan UNIKNĄĆ konkretnych odpowiedzi na moje zarzuty NIEZREALIZOWANYCH obietnic przedwyborczych... Pan wybaczy, ale kończyłem historię, a co za tym idzie doskonale znam sposób polemizowania "karminowców"... dla nich/was nie są istotne zarzuty, problemy, ich skala etc. bo wy na nie nie możecie odpowiedzieć... bo musielibyście przyznać oponentowi RACJĘ!!! a do tego oczywiście dopuścić nie możecie... Jako, że "ciemną masą ludzką" najłatwiej sterować (to było wiadome już od starożytności), próbujecie idąc po najbanalniejszej linii oporu skupić uwagę na innych... zarzucić jakieś błędy (żadnych konkretów), a jeśli nawet padłyby, to i tak nie zmieniłoby to odsuwania własnych błędów na jak najdalszy plan... Pan nie będzie LEPSZYM samorządowcem tylko dlatego, że ktoś kiedyś był GORSZYM, no chyba, że Pańska ambicja jest bliska różnicy działania 2-2=?
W jednym Panu przyznam rację... Faktycznie Pan Bieńkowski to taki demagog - odpowiednik Pana QQckiego... na szczęście na tym podobieństwa się kończą... :p
Zarzuca Pan platfusom "hipokryzję" względem pisiorów. Mnie to na szczęście lotto, choć poniekąd rozumiem naszych Włocławskich samorządowców... nie spotkał się Pan z jakże częstym i popularnym powiedzeniem, że "wróg mojego wroga jest moim przyjacielem"? Przynajmniej ja to tak odbieram... Zresztą wielu "ogólnopolskich" polityków wypowiada się, że samorządy rządzą się całkiem innymi prawami, no ale kto jak kto, ale taki "doświadczony polityk", jak Pan powinien o tym doskonale wiedzieć... zatem ponowię stwierdzenie, że tylko chce Pan zaciemnić własne błędy, kierunkując uwagę na innych...
I proszę mnie nie szufladkować (poza nielubieniem "karminu")... jestem całkowicie "wolnym strzelcem", któremu na sercu leży przede wszystkim "Włocławek - moja mała Ojczyzna"...

3 4
ID:27782

Pytanie

Ciekawa uwaga -rewolucje zaczynają się teraz w internecie - a we Włocławku mamy internet ,więc .....może zwołać pospolite ruszenie i zapytać -kiedy przestaniemy finansować z naszych podatków dziurawe ulice i ludzi za to odpowiedzialnych ? Kiedy radni przestaną sami sobie ustalać wynagrodzenia ?Wreszcie ,kiedy ,,samorząd'' będzie samorządem mieszkańców ?

6 1
ID:27813

szuja

zonny_killer | 11 godzin temu

Szanowny Cyklisto, czy Ty wierzysz w swej naiwności, że ktoś z urzędu odpowie Ci na niewygodne pytania... :(
Nic dodać ,nic ująć !

2 1
ID:27822

Netka

No i se podyskutowalim z Panem Jackiem K., Wrzucil tekst, zamknal dyskusje, uwaza sprawe za zamknieta.
To sie nazywa "styl wladzy"...
Jaka wladza taki styl...

2 0
ID:27838

dzonny_killer

dokładnie Netko... człek się naprodukuje w dobrej wierze, da możliwość odpowiedzenia, a tu cichaczem do UM :p

1 0
ID:27870

dzonny_killer

Minął tydzień i co? nic... tradycyjna cisza... brak odpowiedzi na konkretne pytania i zarzuty... najlepiej jeśli post jak najszybciej zniknie z pierwszej strony i zbyt wielu go nie przeczyta, bo a nuż zmieni swój "stosunek" do karminowej władzy...

0 0
ID:28386

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA