Rozgrzewka już była, gdy zarzuciłem ewidentne okłamywanie mieszkańców panu Kukuckiemu w Pulsie Regionu... teraz czas na trening...
Trafiła do mnie ulotka wyborcza niejakiego Kuźniewicza o tytule "Kurier Samorządowy" (materiał wyborczy KW SLD)... Pan Kuźniewicz śmiało może stanąć obok Kukuckiego!!! No ale w końcu to kolesie z jednej, jakże wspaniałej, prawdomównej, otwartej na przeciętnego obywatela partii... SLD, a zachowują się jak po zażyciu lsd :p
Główne hasło Kuźniewicza: "Skutecznie dla Włocławka! ZREALIZOWALIŚMY nasze obietnice z 2006 roku w 100%! Warto nam zaufać!".
Z jednej strony rozumiem pana Kuźniewicza... jest kampania, a skoro przez 4 lata "dali ciała", a przeciętny mieszkaniec Włocławka nawet nie pofatyguje się do weryfikacji obietnic. Kuźniewicz poszedł na całego, gdyż w odróżnieniu od Kukuckiego nie zabezpieczył się jakimkolwiek słowem-kluczem (blisko, niemal, prawie etc.). Twierdzi, że ZREALIZOWAŁ WSZYSTKO W 100%, co obiecał. Pora na program Kuźniewicza z 2006r.:
1. Przebudowa układu komunikacyjnego miasta, modernizacji trasy nr 1 - NIEZREALIZOWANY!!! - posłużył jako element kampanii, kiedy to "miasto" rozkopało miasto przed samymi wyborami, aby ciemnej masie pokazać, że coś robi.
2. Modernizacja stadionu osiedlowego - hahaha, buhahaha... z racji startu z Zazamcza mniemam, że chodzi o stadion Przylesie... NIEZREALIZOWANY!!!
3. Zagospodarowanie na cele rekreacyjne przepięknych lasów okalających Zazamcze, wraz z wybudowaniem szlaku spacerowego o ścieżki rowerowej do Wieńca Zdroju - część I NIEZREALIZOWANA!!! część II ZREALIZOWANA!!!
4. Utworzenie miejsc wypoczynku i rekreacji nie tylko dla naszych pociech, ale także dla osób starszych - hahaha, cóż za populizm... ale, NIEZREALIZOWANY!!!
5. Rozbudowa Zespołu Szkół Integracyjnych - przyznaję, że nie wiem, zatem proszę o informacje od innych na ten temat...
6. Rozbudowa systemu monitoringu na osiedlu - szczerze mówiąc nic nie wiem o nowych kamerach na Zazamczu, ale może ktoś ma inne informacje...
7. Nadanie nowego wizerunku zapomnianej przez poprzednie władze części miasta jaką jest Zakręt - HAHAHA!!! wizerunek cały czas jest jednakowy... wszyscy wiemy jaki, zatem NIEZREALIZOWANY!!!
8. Przebudowa i odnowa ulic i chodników na Zazamczu, w tym Ceglanej i Energetyków - wyjątkowa bezczelność! NIEZREALIZOWANY!!!NIEZREALIZOWANY!!!NIEZREALIZOWANY!!!
9. Zapewnienie powszechnego dostępu do internetu - hahaha, ciekawe komu? ale skoro Satfilm jest na Zazamczu i za niemałą opłatą można mieć dostęp do netu (taka pewnie byłaby linia obrony Kuźniewicza), więc uznam za ZREALIZOWANY!!! ;-)
10. Utworzenie Akademickiego Inkubatora Przedsiębiorczości - powiedzmy, że ZREALIZOWANY!!! choć nie znam nikogo, kto powiedziałby o tym cokolwiek pozytywnego...
11. Odnowa parku H.Sienkiewicza wraz z bulwarami - jeśli za odnowę uznamy zatopienie parku podczas ostatniej powodzi, to ok :-), ale całość z Bulwarami włącznie NIEZREALIZOWANA!!!
12.Budowa Aquaparku - może miał na myśli zalany park? to jest MEGAKŁAMSTWO, SUPERBEZCZELNOŚĆ i jawne robienie sobie "jaj" z wyborców... NIEZREALIZOWANY!!!NIEZREALIZOWANY!!!NIEZREALIZOWANY!!!
13. Powstanie hali sportowej w Zespole Szkół Elektrycznych - moim zdaniem jedyny tak naprawdę w całości ZREALIZOWANY!!!
Na koniec kolejne bezczelne, demagogiczne hasło: "Dziś z podniesioną głową mogę powiedzieć: "Daliśmy radę - udało się dotrzymać danego 4 lata temu słowa!!""... komu??? chyba swoim kolesiom!!!
I kolejne hasła rodem z PRL: "To jest gwarancja dalszego (haha) dynamicznego rozwoju miasta" oraz genialne wręcz ośmieszenie się: "uratowaliśmy finanse miasta przed katastrofą jaka czekała nas w 2006 roku po rządach poprzedniego prezydenta (widać Skrzypka nic nie rusza, tak jak kasa wprost z ratusza) zmniejszając zadłużenie do 43% z 59%". Ciekaw jestem jak się wytłumaczą ze zwiększenia zadłużenia do ponad 60% na koniec kadencji??? :)))))))))))))))
Zapytam, podobnie jak w przypadku kłamstw odnośnie realizacji obietnic wyborczych Pałuckiego, czy jest ktoś wstanie merytorycznie ze mną popolemizować i poprawić mnie jeśli gdziekolwiek się pomyliłem???
Mnie osobiście obietnice panów K & K nie dotknęły, nie wzruszyły, gdyż to wszystko widziałem i wiedziałem. Zresztą każdy z mieszkańców MUSIAŁ to widzieć i wiedzieć. Zatem co kierowało tymi, którzy poszli do urn i oddali swoje drogocenne głosy ??? Kolejny zarzut - co kierowało "śmierdzącymi leniami", którzy głosować nie poszli???