Świeżonka po "rewelacjach" zakupowych kaczora... nie wiem,...

Świeżonka po "rewelacjach" zakupowych kaczora... nie wiem, co prawda, kiedy to zdjęcie zostało zrobione, ale jeśli na dniach, to GŁOŚNO śmieję się p....., którzy kupowali po kilkadziesiąt kg cukru... Nie lubię linków, ale ten idealnie oddaje świat, w którym żyje prezes pisiorów...

www.deser.pl/deser/1,111857,9312901,W_Warszawie__Polski_Cukier__po_6_zl__a_w_Portugalii___.html

Kto tu kogo kroi? Nie mam pretensji do donka pluska o cenę cukru, bo on jej nie ustalał (tak sądzę), ale ktoś robi niezły przekręt, a państwo nie interweniuje...

17 komentarzy

dzonny_killer

http://deser.pl/deser/1,111857,9312901,W_Warszawie__Polski_Cukier__po_6_zl__a_w_Portugalii___.html
- nie wiem czemu link nie ładuje... może trzeba go przekopiować? :)

1 1
ID:27959

ben Jakov

Swoją drogą, to współczuję panu Curdupplo-Xero, że nawet zakupów spokojnie poczynić nie może, bo nie dość, że całe stado PiSjonistów jego śladem maszerowało, to jeszcze - nie wiem do końca - czy to byli dziennikarze, czy żądni sensacyjki papparazzi.
PS. Widać, że prezes-pan często zakupów nie czyni, bo najdroższy sklep wybrał...

2 4
ID:27962

wyborca

@ killer
Od Pana prezesa Kaczyńskiego trzy kroki w bok komuszku.

4 5
ID:27964

Spec od wszystkiego

Uzywaj do dluzszych linkow TINYURL.PL a jak cos foto to POKAZYWARKA.PL

1 0
ID:27965

szuja

@dzonny_killer w tym twoim solidaruszkowym państewku już nic nie ładuje.O mózgach biedoty lepiej nie wspominać.Przed chwilką na tv-Polsat reklamowano Cukier Królewski.
Magazyny pękają w szwach więc mafia skorzystała,
że ludzie słabo kojarzą fakty. Co rok o tej porze cukier taniał, przy zakupie opakowania 10 kG
płaciliśmy tylko za 9 kG. W tym roku sprytniej przeprowadzili akcję.
Magazyny spokojnie poczekają na buraczany produkt sezonu 2011.

4 2
ID:27970

Pytanie

Dzonny - nie masz pretensji do Tuska o ceny cukru ? A kto twoim zdaniem liżąc d.... unijnych kumpli likwidował cukrownie w Polsce -może Rydzyk, albo Albin Siwak ? Pojedź do Brześcia i głośno wypowiedz to stwierdzenie, a na kopa długo nie będziesz czekał .....Przepraszam za wulgaryzm ,ale nie mogę czytać spokojnie taki bredni ...

6 5
ID:27972

je

kolo Jarek jaki jest każdy widzi ale w tym przypadku zwrócił uwagę na ważny problem wzrostu cen żywności.

3 2
ID:27978

dzonny_killer

Pytanie, a w takim razie Jarkowi mamy dziękować, że nasz polski cukier w Portugalii jest duuużo tańszy niż w kraju? to nie w cukrowni tkwi najważniejszy problem.

2 3
ID:27983

szuja

@~wyborca
To teraz komuszki złe? Przecież niedawno Tow. Prezes tak chwalił Pana Gierka!Hahaha

3 1
ID:27988

wolf

Wziął się za coś sam i przepłacił :-) Nawet w Almie wyszło taniej...A cukier? Przecież mamy Krajową Spółkę Cukrową "Cukier Polski", o powstanie której walczyli m in.posłowie AWS i PSL -pamięta to ktoś?Miała chronić , dbać itp.Tak się dzieje prawie zawsze,gdy się próbuje poprawiać wolny rynek.I już zupełnie na marginesie: gamoń kupował w sklepie osiedlowym,które to sklepy mają być ponoć lepsze niż wraże hipermarkety.Dotąd mnie ten facecik irytował,teraz zaczyna mnie śmieszyć, tak samo jak i ten jego PiS..

2 1
ID:27992

Pytanie

Dzonny - kiedyś mówiło się że kapitalizm to konkurencja ,a konkurencja to niższe ceny .Jeśli tak to dla czego programowo znisczono w Polsce tyle cementowni ,cukrowni ,hut ,stoczni, Cegielskiego(!) ? Bo była to konkurencja dla tych zza miedzy , a nasi politykierzy mieli głębokie kieszenie i ich interes Polski nie obchodził .Zobacz -Niemiec , Anglik ,,uśpił stocznie '' ale ich nie zlikwidował jak nasz rudy oszołom , a cement teraz sprowadzamy z Niemiec , stal z ...Indii i Chin za grube dolary - gdzie tu logika ,niedługo kartofle bedziemy importować z Ameryki południowej .....w cenie 5zł za kilogram - zgadzasz się z tym ?

4 0
ID:27998

dzonny_killer

widzisz Pytanie... jak sld zamykała kopalnie, bo niby nierentowne, to zamiast zamknąć likwidowali je zasypując (nie do uratowania)... teraz kiedy te kopalnie byłyby potrzebne sprowadzamy węgiel z Chin, Ukrainy czy Białorusi... idzie tego sporo i jest dużo tańszy niż nasz.... też napiszesz, że to wina "rudego"?

Unia daje kasę np. na rozpierdzielenie dróg we Włocławku, ale później zabiera w zamian rynek takich hut, cukrowni, kopalni, stoczni... kto za to odpowiada? Taki jeden stary karminowiec, który zaczął, ale do tej pory nie potrafi skończyć (współczuję jego żonie)...

1 2
ID:28006

szuja

@dzonny_killer
ty już takie banialuki piszesz ,że nawet przebijasz rudego liska. Co ci człowieku Unia daje. Zobacz ile my płacimy do Unii.Pogięło cię na amen.@Pytanie ma 100% racji.Ciekawe za co będziemy to wszystko robić(bokami) od 2014r.a Unii trzeba dalej płacić tylko więcej.Śwęte słowa Panie Kononowicz-nic nie będzie.Solidarność poszła...

3 1
ID:28008

dzonny_killer

Szujo bardzo niewłaściwie odczytałeś mój post... szkoda słów...

1 2
ID:28012

poliszynell

Związek Socjalistycznych Republik Ełropejskich "daje" sławne"dotacje". Tylko, że Bruksela oddaje nam nasze własne, wpłacone do unijnej kasy pieniądze /składki członkowskie/, a o tym mendia nie wspominają. ŁUnia oddaje nam część naszych własnych, wpłaconych przez polski barak do wspólnej unijnej kasy pieniędzy. Przy czym Unia narzuca nam jeszcze, na co te nasze własne pieniądze możemy wydać A reszta naszej składki członkowskiej przeznaczana jest na utrzymanie jewrobiurokratów i
pozdrawiam:)

4 0
ID:28014

cykluś

Witam Czcigodnego Poliszynella.Jak z Twoim zdrowiem ?
Masz racje Szanowny Poliszynelu. Nie należy zapominac ile wpompowała pieniędzy do kasy " łunijnej " Polska w okresie przedakcesyjnym. A ponieważ trzymano Nas dość długo w przedsionku nim łaskawie udzielono nam audiencji totroszku grosza musieliśmy wpompować do kasy.Nie pamiętam ile czasu trwał okres przedakcesyjny ale jest to na niezależnych portalach do wyjaśnienia.
Pozdrawiam i życzę powrotu do zdrowia.
Trzymaj sie .Ja jestem po trzeciej chemioterapi.

3 0
ID:28018

poliszynell

Witaj Cyklisto:) Dziękuję, póki co ogólny stan zdrowia niezły /takie przynajmniej mam odczucie/ czego i Tobie życzę:). Profesjonalnie i skutecznie załatwimy pasożyta:) Tego musimy się trzymać:)
serdecznie pozdrawiam:)

0 0
ID:28171

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA